Dodaj do ulubionych

Babka marmurkowa

IP: *.phil.east.verizon.net 05.04.05, 19:00
No wlsnie kochani..Probowalam ja zrobic kilka razy i wcale mi nie wychodzi
taka ladna i puszysta..Moze ktos ma jakis wyprobowany sposob i sie podzieli? I
napiszcie mi prosze, jak wlewac ciasto ciemne zeby sie ladnie przemieszalo?
Dziekuje.
Obserwuj wątek
    • Gość: ewma Re: Babka marmurkowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.05, 21:07
      Już podaje
      6 jaj
      360g cukru
      380g mąki
      cukier wanil.
      2łeżeczki pr.do piecz.
      1/4 l oleju słon.
      1/8 l wodu mineralnej gazowanej
      kakao

Białka ubić z połową cukru .Zółtka ubić z resztą cukru dodać mąke,proszek ,
      wode i olej.
      Wymieszać to z białkami.ciasto podzielić na 2 części do jednej dodać kakao.
      Zycze smacznego
    • Gość: nebra Zrobiłam i wyszło pycha. Dzięki bardzo za przepis. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.05, 11:55
    • patka.f Re: Babka marmurkowa 07.04.05, 19:06
      Dzieki za przepis...ale jak wlewac to ciasto? jedno na drugie?
      • acomi Re: Babka marmurkowa 07.04.05, 19:39
        tak.napierw białe i tego ma byc wiecej.ciemne wlewasz na białe, jako ze jest
        cięzsze wpadnie do srodka:)mozesz lekko widelcem pomieszac, ale nie trzeba,
        • Gość: mamcia Re: Babka marmurkowa IP: *.phil.east.verizon.net 07.04.05, 19:46
          Dzieki, mnie tez glownie to interesowalo:)
    • Gość: kropka8 Re: Babka marmurkowa IP: *.zsi.pl / *.zsi.pl 07.04.05, 20:13
      najlepsza wyprobowana metoda na srodek tortownicy wlewasz na przemian po jednej
      lyzce stolowej ciasta samo sie pieknie uklada w cieniutkie pionowe paseczki i
      wyglada pieknie zawsze tak robie
      po zakonczeniu nic nie mieszac tylko delikatnie wstawic do piekarnika wychodzi
      jak malowane :)
      • Gość: kropka 8 Re: Babka marmurkowa IP: *.zsi.pl / *.zsi.pl 07.04.05, 20:14
        przepis mam troche inny jak bedziesz zainteresowana to daj znac
        • Gość: mamcia Re: Babka marmurkowa IP: *.phil.east.verizon.net 07.04.05, 22:01
          pewnie ze jestem zainteresowana:) Czekam..i dziekuje.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka