nospa2 15.04.05, 21:19 Jak w temacie oprócz pieczarek, ziemniaków,sera żółtego,boczku,jajek,mięska w marynatach przeróżnych,cebuli,cukini. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: lu Re: co na raclette IP: *.acn.waw.pl 15.04.05, 21:40 Najczesciej podaje sie wedliny (salami, bekon, szynki) + ziemniaki w mundurkach. Warto poszukac specjalnego sera do raclettow - jest w Polsce. O jajkach slysze pierwszy raz (na twardo czy kazdy sobie robi sadzone?). Mieso w marynatach tez mnie zaciekawilo - to juz chyba elementy pierrady... Odpowiedz Link Zgłoś
jacek1f Re: co na raclette 15.04.05, 22:22 wszytsko wymienione, ale na wierzchu owoce mozna jeszcze podpiekac i w zasadzie wszystko, co nadaje sie kiedykolwiek do podpieczenia... Odpowiedz Link Zgłoś
nospa2 Re: co na raclette 15.04.05, 22:46 ser żółty polski jak najbardziej zwyczajny.Bardzo fajnie mona zapiekac na ziemniaczkach z serkiem jajka przepiórcze (małe wygodne w użyciu.Inna wersja jajko kurze roztrzepane z przyprawami podane w dzbanuszku do indywidualnego użytku.Podaję także chleb tostowy,który używa się zamiast ziemniaków.Zapomniałam o małych kiełbaskach najlepiej franfurterkach.Taki zestaw podaje zawsze na imprezach z raclette,zadałam pytanie bo chciałam zabłysnąć czyms nowym i odkrywczym przed przyjaciółmi.A mięsko z olejem, przyprawione na ostro lub bardzo pachnąco (zioła szczególnie ogromne ilosci czosnku)pare godzin wczesniej,zazwyczaj filety drobiowe,karczek pokrojone w mniejsze kawałki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dosia Re: co na raclette/ do nospa2 IP: *.fbx.proxad.net 16.04.05, 10:19 to nie ma nic wspolnego z raclette, proponuje zmienic nazwe twojego dania. Odpowiedz Link Zgłoś
franula Re: co na raclette/ do nospa2 16.04.05, 10:22 z mięs: kurczak, karkówka, boczek. schab, polędwiczki na wierch cukinia, pieczarki, papryka, cebula, mięsa do szufladek: ser pomidory cebula pieczarki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lu Re: co na raclette/ do nospa2 IP: *.acn.waw.pl 16.04.05, 14:26 Zgadzam sie z przedmowczynia: to nie ma nic wspolnego z raclettami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lu Re: co na raclette IP: *.acn.waw.pl 16.04.05, 14:30 Mozna uzyc polskiego sera, ale nawet Szwajcarzy czy Francuzi kupuja specjalny ser do raclettow, choc mogliby uzywac goudy, gruyera czy emmentalera. To maja byc racletty czy zapiekanka "co komu w rece wpadnie"? W drugim przypadku nie ma sensu sie zastanawiac "co do raclette" tylko zapiec, cos co wlasnie mamy w lodowce albo na co mamy ochote... Odpowiedz Link Zgłoś
paprotka-gd Re: co na raclette 16.04.05, 14:03 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=77&w=20511856&a=20518848 w tym wątku było o raclette Odpowiedz Link Zgłoś