Dodaj do ulubionych

jak wyglada i podaje się prawdziwy fromage?

IP: 213.241.28.* 18.04.05, 13:24
Czy ktoś mnie może oświecić i powiedzieć jak wygląda prawdziwy fromage? I jak
się ten ser podaje.

z góry bardzo dziekuję za pomoc.
Obserwuj wątek
    • jacek1f Re: jak wyglada i podaje się prawdziwy fromage? 18.04.05, 13:31
      www.kulinaria.pl/artykuly.asp?id=32
      masz tu o serach troche...

delikatne sery biale - generalnie do smarowania, takie pomiedzy jogurtem a
      twarogiem:-) Swietna podstawa do robienia wlasnych smakowych smarowidel.
      • Gość: serek Re: jak wyglada i podaje się prawdziwy fromage? IP: 213.241.28.* 18.04.05, 14:08
        dzieki za odpowiedź. A jak się je powinno podawać? Zawsze na czymś jako
        podkład? Czy są na tyle zbite, że można je kroić nożem i podawać na desce?
        • nchyb Re: jak wyglada i podaje się prawdziwy fromage? 18.04.05, 14:22
          Na desce serów to raczej nie. Tam podaje się twarsze, takie, które bez
          rozmazania da się przełożyć na własny talerzyk.

A podawaćmożna np. na krakersach, obwarzankach. Lub w miseczce, albona
          cząstkach warzyw.
          • jacek1f Re: jak wyglada i podaje się prawdziwy fromage? 18.04.05, 14:26
            Nie na desca - wlasnie. Moze najlepiej w miseczce i kazdy sam decyduje, co
            sobie posmaruje?
            • Gość: serek Re: jak wyglada i podaje się prawdziwy fromage? IP: 213.241.28.* 18.04.05, 14:32
              A czy gdzieś na internecie jest zdjęcie takiego serka? szukałam przez
              wyszukiwarkę i na razie nic nie znalazłam.
              • jacek1f Re: jak wyglada i podaje się prawdziwy fromage? 18.04.05, 14:36
                tu znajdziesz z pewnoscia:-))
                www.fromag.com/
                • Gość: serek Re: jak wyglada i podaje się prawdziwy fromage? IP: 213.241.28.* 18.04.05, 15:06
                  Szczerze mówiąc byłam na tej stronce. Ale nie znam francuskiego i niestety ale
                  szukałam bezskutecznie. Nie wiem gdzie tego szukać. Chyba się poddam. Poza tym
                  na niektórych zdjeciach ten ser wydaję się twardy, a nie o konsystencji masy..
                  już sama nie wiem...
                  • kikkera Serku 18.04.05, 18:13
                    Fromage - oznacza, przynajmniej po francusku, po prostu ser (ogólnie). Nigdy
                    się nie spotkałam z serem o nazwie fromage. Wszytko jest fromage - gruyère,
                    camembert, fromage de chèvre etc.
                    Pozdrawiam
                    • winoman Re: Serku 19.04.05, 07:54
                      Kiedyś były w Polsce serki o nazwie "Fromage", aromatyzowane twarożki. Może to
                      o nie chodzi?

Pozdrawiam!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka