Gość: Lilia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.05, 16:45 niespodziewanie jutro niedzielny obiad z ukochanym,chcę zrobić dobre wrażenie, pomoocyy :) uwielbia kuchnię włoską więc bardzo was proszę o jakieś przepisy i o refleks bo mi sklep zamkną ;) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Lilia Re: zostało mi... ok 20 godzin... pomocy... ;) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.05, 16:49 zapomniałam dodać: ostatnim razem to on gotował, zrobił przepyszne spagetthi.. i trudno będzie mi go teraz przebić ;P myślałam może o lasagne... do tego tiramisu? proszę ratujcie :) Odpowiedz Link Zgłoś
malaszaramysz Re: zostało mi... ok 20 godzin... pomocy... ;) 23.04.05, 16:50 Najszybciej: wrzuć obie potrawy w wyszukiwarkę:-) Zrób zakupy i jak będziesz miała problem to pytaj:-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lolla Proste i smaczne. IP: *.chello.pl 23.04.05, 16:52 Sos serowy: 1 serek topiony okolo 20dkg startego żółtego sera(pikantnego, najlepiej parmezan) Slodka śmietanka Jasna zasmazka Bazylia W smietance okolo 100ml rozpuscic sery. Zasmazke rozprowadzic smietanka serowa. Dodac pieprz i bazylie. Posmazyc na oliwce kawalki piersi kurczaka i pieczarki. Dodac do sosu i podgrzac. Podawac ze świderkami. Do tego najlepsza bedzie sałata z pomidorem i oliwką. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lolla Deser: IP: *.chello.pl 23.04.05, 16:56 Do budyniu waniliowego dodaj likier pomaranczowy albo mandarynkowy, przelej do salaterek i powtykaj w to jakies ciasteczka albo wafelki bez nadzienia (najlepiej kocie języczki). Odpowiedz Link Zgłoś
jacek1f Re: Deser: 23.04.05, 17:01 jak mięso lubi, to to np: kobieta.gazeta.pl/kuchnia/2,54041,,,,27887041,P_KOBIETA_PRZEPISY.html szałwia musi być i cienkie sznycle cielece, albo z kostka kotlet też wystarcza. szynka nie musi byc parneńska... Albo przebij Go wyrazistym spaggeti: - z anchois i kaparami; Albo kup mieszanke owocow morza i z tego zrob sos do makaronu; ? Odpowiedz Link Zgłoś
byhanya Re: Deser: 23.04.05, 17:04 saltombocca nie jest latwa w przyrzadzeniu. czesto podaja ja za sucha. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lilia dziękuuję :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.05, 17:02 dziękuję, nie spodziewałąm się aż tak szybkiej i trafionej odpowiedzi :) mam jeszcze jedno pytanie, które mnie nurtuje od dłuższego czssu: czy lasagne może być ze szpinakiem i mięsem równocześnie, czy to kulinarne faux-pas? pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lolla Re: dziękuuję :) IP: *.chello.pl 23.04.05, 17:06 Nie ma czegos takiego jak kulinarne faux pas;)... Wszystkie eksperymenty sa dozwolone.... A jesli koniecznie chcesz i mieso i szpinak to dodaj sporo czosnku i sporo galki muszkatuowej i koniecznie beszamel. Odpowiedz Link Zgłoś
byhanya sos do spagetti 23.04.05, 17:03 albo innaego makaronu najlepiej rurki 150 g wedzonego lososia wrzucic do garnka i zciac (tak zeby zrobil sie rozowy i nieprzezroczysty) 1 mala cebulke pokrojona bardzo dorobno dodac i zalac slodka smietanka dodac kapary ale bez wody - woda jest bardzo slona mozna jej uzyc zamiast soli zagotowac i juz! tiramisu jak najbardziej wskazane! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola tak, tiramisu jak najbardziej ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.05, 19:42 Odpowiedz Link Zgłoś