rrooda 16.05.05, 12:31 czystych, tj bez nadzienia-czy to jest wykonalne? czy po rozmrożeniu nadają się do użytku? próbował ktoś? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: zadumana Re: Zamrażenie naleśników IP: 213.17.230.* 16.05.05, 12:33 Zamrażałam naleśniki z mięsem i potem zapiekałam je pod beszamelem. Wynik świetny. Podobno całe też można, ale nie wiem jak właściwie je pakować? Odpowiedz Link Zgłoś
jagoda85 Re: Zamrażenie naleśników 16.05.05, 12:34 ja często zamrażam , jak mi zostaną resztki i nikt już nie chce jeść, zawijam w folię każdy z osobna, żeby się nie kleiły, wsadzam do worka i zamrażam. Potem wyciągam tyle ile potrzebuję, można rozmrozić w lodówce lub w mikrofalówce, są niezłe. Odpowiedz Link Zgłoś
rrooda Re: Zamrażenie naleśników 16.05.05, 13:03 Dzięki Idę smażyć przemysłowe ilości... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zadumana do jagody:) IP: 213.17.230.* 16.05.05, 13:30 Może jestem nudna, ale to zawijanie polega na przekładaniu folią, czy jak? Odpowiedz Link Zgłoś
jagoda85 Re: do jagody:) 16.05.05, 19:43 nic nie szkodzi wiedzy nigdy nie za dużo, ja mam taką folię spożywczą jak papier śniadaniowy, i każdy naleśnik zawijam w jedną folię, ale możesz sobie włożyć np. w małe woreczki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bif Re: Zamrażenie naleśników IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.05, 19:57 U mnie rozmrozone nalesniki staja sie tak lamliwe, ze nie mozna w nie nic zawinac, bo pekaja na zgieciach. Dzieje sie tak nawet przy ciescie robionym z mleka i ponadstandardowej ilosci jajek. Takie sa maje doswiadczenia w tej sprawie, moze inni maja wiecej szczescia. A mroze juz gotowe nalesniki z nadzieniem. Odpowiedz Link Zgłoś
rrooda Re: Zamrażenie naleśników 16.05.05, 20:13 prewencyjnie podzieliłam na dwie części i jedną zamroziłam "na płasko" poprzekładane folią, a drugą złożyłam w trójkąty i pochowałam do woreczków. pożyjemy-zobaczymy :D Odpowiedz Link Zgłoś