Gość: ania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.05, 22:47 czy ma ktoś pomysł do czego uzyc? kupiłam sama nie wiem po co :( na opakowaniu jest napisane, że 1 chronić przed wysokimi temperaturami; 2 może być dodawane do wypieków domowych Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
orissa Re: len mielony 19.05.05, 22:50 Jak byłam dzieckiem, to mama mieliła mi siemię lniane i codziennie po łyżecce musiałam to jeść. Nie pamiętam po co, ale smakowało jak sezamki :) Odpowiedz Link Zgłoś
lahliq Re: len mielony 19.05.05, 22:57 Użyć na zatkane jelita. ;) Pije się wtedy len zalany wrzątkiem. Czy użyć inaczej... Poszukaj w necie? Odpowiedz Link Zgłoś
jagoda85 Re: len mielony 21.05.05, 15:15 do kefirku lub jogurtu, obniża poziom cholesterolu Odpowiedz Link Zgłoś
mmk9 Re: len mielony 21.05.05, 16:00 A ja psu dawałam na ladną sierść. Może i na ludzką pomoże. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: len mielony IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.05, 17:03 Zrob z tego kleik albo dodaj do jogurtu (jak pisano powyzej:) ..przed libacja alkoholowa ;)Ten sluz co sie wytworzy chroni troszke zoladek,tak ze nastepnego dnia niekoniecznie bedziesz musiala polegac na soku z kiszonej kapusty ;D Odpowiedz Link Zgłoś
ampolion Re: len mielony 21.05.05, 18:11 Wpisz w Googla "siemię lniane" - jest dużo o nim informacji jako składniku potraw, a także jako leku naturalnego na różne przypadłości. Odpowiedz Link Zgłoś