Gość: krysia IP: *.udn.pl 28.05.05, 11:34 witam, czy ktos z was hoduje zioła na balkonie? Jakie? Mam południowy słoneczny balkon.... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: anu Re: zioła na balkonie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.05, 15:36 no ja hoduje bazylie i rozmaryn, co spowodowało post 'do czego uzywacie swiezego rozmarynu' :))))) a miete mam w ogrodzie. chcialabym miec jeszcze kolendre, ale nie moge znalezc sadzonki. Odpowiedz Link Zgłoś
anka_p24 Re: zioła na balkonie 28.05.05, 17:18 Co do kolendry - propunuję kupić nasiona i wysiać. U mnie już rośnie! Odpowiedz Link Zgłoś
jagoda85 Re: zioła na balkonie 28.05.05, 17:27 Ja chodowałam, bazylię, tymianek, oregano i miętę, ale niestety za każdym razem dobierały się do nich jakieś szkodniki, więc dałam sobie spokój. Widziałam we Włoszech na placach duże ilości róznych ziół, szkoda, że u nas tak nie sprzedają. Jak ktoś ma ogródek lub działkę to może sobie chodować, ale na balkonie nie polecam, chyba, że będziesz miała więcej szczęścia niż ja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Thea Re: zioła na balkonie IP: *.arcor-ip.net 28.05.05, 18:55 Dlaczego nie posadzilas miedzy krzaczki ziöl krzaczköw lawendy. Lawenda odstrasza mszyce i inne szkodniki w dodatku lawenda tez jest ziolem i urzywam ja (kwiaty)do pieczenia mies ale w bardzo malych ilosciach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Thea Re: zioła na balkonie IP: *.arcor-ip.net 29.05.05, 12:09 Wypröbowany sposöb, mam wiele ziöl na boalkonie w skrzynkach i nie mam robactwa na nich. Lawende mam posadzona w co drugiej skrzynce, nawet nasturcja nie ma gasienic ani mszyc. Odpowiedz Link Zgłoś
asik49 Re: zioła na balkonie 29.05.05, 23:13 A moją bazylię zaatakowały mszyce.Listki zaczynają się skręcać i usychać.Macie na to jakąś radę?Da się ją jeszcze uratować?Póki co spryskałam ją płynem do naczyń. Czy dobrze zrobiłam?Dzięki za każdą podpowiedź. Odpowiedz Link Zgłoś
nobullshit Re: zioła na balkonie 30.05.05, 00:21 Asiku, to chyba nie był najlepszy pomysł. :) Idź do sklepu ogrodniczego i poproś o środek na mszyce, z zaznaczeniem, że to do ziół, które będziesz JEŚĆ. Odpowiedz Link Zgłoś
jagoda85 Re: zioła na balkonie 30.05.05, 10:56 przeczytaj odpowiedź Thea, ona daje rady jak chodować i nie mieć szkodników. Odpowiedz Link Zgłoś