Gość: meles IP: *.pke.pl 29.06.05, 11:54 Czy znacie ciekawe przepisy przyrządzane z wędzonym węgorzem? Może jakaś sałatka? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ba_nita Re: wędzony węgorz 29.06.05, 12:28 Nie marnowałbym tak smacznej ryby jako domieszki sałatkowej. Raczej ciepły chleb/bagietka, dobre osełkowe masło i nic poza tym. Do sałatki lepsza i tańsza jest na przykład makrela. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meles Re: wędzony węgorz IP: *.pke.pl 29.06.05, 12:44 Dzięki! Myślałam, że będzie dobry w zastępstwie łososia (bo takich przepisów jest bardzo dużo), a węgorz jest dość "tłusty" - czego nie lubi syn i mąż. Jak lubie tak jak polecasz. Dzięki! Odpowiedz Link Zgłoś
ba_nita Re: wędzony węgorz 29.06.05, 13:17 Skoro tak to ich nie zmuszaj, po co masz rodzinę męczyć. Podaj makrelę lub łososia a sama z domieszką egoizmu wciągnij węgorzyka.Życzę smacznego! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meles Re: wędzony węgorz IP: *.pke.pl 29.06.05, 13:22 Będzie trudno - mam dwa duże okazy przywiezione z Mazur. Odpowiedz Link Zgłoś
invicta1 Re: wędzony węgorz 29.06.05, 13:23 daj adres chętnie odbiorę niechciany towar:) mi tłusta ryba smakuje najbardziej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meles Re: wędzony węgorz IP: *.pke.pl 29.06.05, 13:43 Pomoc zadeklarowali już koledzy w pracy. Ale - to miłe, że chciałaś pomóc! Miłego dnia! Odpowiedz Link Zgłoś
ba_nita Re: wędzony węgorz 29.06.05, 13:43 W lodówce spokojnie przechowasz nawet 2 tygodnie, chociaż przy mnie może by ze trzy dni wytrzymał...góra.;-) O qrczę - a do tego jeszcze taka zamrożowa siwucha w oszronionej butelce, no normalnie wegorzowo-wódczany bym łaził, tym bardziej, że to od rybaków jak sądzę a nie z hipertrupermarketu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meles Re: wędzony węgorz IP: *.pke.pl 29.06.05, 13:50 Dokładnie - wędzone przez rybaków z Giżycka! Osobiście wolę wino... ale i tak smaku narobiłeś! Życzę ciepłego lata z oszronionymi napojami (bezalkoholowymi)! Odpowiedz Link Zgłoś
an20 Re: wędzony węgorz 29.06.05, 13:48 Znalazlam w necie pare przepisow, osobisice ich nie robilam wiec nie moge gwarantowac czy sa dobre:))) ale moze sie przydadza kuchnia.o2.pl/przepisy/obiekt_int.php?id_p=5 kobieta.gazeta.pl/kuchnia/2,54041,,,,31861463,P_KOBIETA_PRZEPISY.html kobieta.gazeta.pl/kuchnia/2,54041,,,,31225062,P_KOBIETA_PRZEPISY.html gotowanie.x3m.pl/index.php?przepis=10354 pychotka.pl/pychotka/content/view/2642/104/ tvp.pl/View?Cat=1763&id=139914 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meles Re: wędzony węgorz IP: *.pke.pl 29.06.05, 14:05 Odpowiedź do an20 - wielkie dzięki - to jest to o co mi chodziło! Życzę dużo radości w życiu i kuchni! Odpowiedz Link Zgłoś
jarek_zielona_pietruszka Re: wędzony węgorz 29.06.05, 23:21 jeżeli chcesz przechować dłużej niż miesiąc w lodówce (ja tyle trzymałem węgorze swojego wędzenia) to proponuję jak najszybciej pokroić w kawałki włożyć niezbyt ciasno do słoików i zalać olejem tylko takim trochę lepszym nie z supermarketu. postoją tak dość długo. wystarczy na wiele butelek oszronioej siwuchy chociaż osobiście wolę żubrówkę. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
paprotka-gd Re: wędzony węgorz 30.06.05, 00:51 A węgorz wędzony podany nie co inaczej , w wersji zaliczanej raczej do wykwintnej ? Na zwykłych plackach ziemniaczanych kleks ze śmietany na to kawałki pozbawionego skóry węgorza , całość posypana pieprzem czarnym . Bomba kaloryczna i niebo w buzi , nie można nadużywać ! Odpowiedz Link Zgłoś