Dodaj do ulubionych

Kurczak z grilla

IP: *.datastar.pl 08.08.02, 14:07
Macie pomysly na marynate? Wymyslilam taka: oliwa + czosnek + oregano. Co
jeszcze mozna tam dolozyc? Moze wino? Sprawa pilna, bo grilla odpalam za 6
godzin. Dzieki.
Obserwuj wątek
    • Gość: Ada Re: Kurczak z grilla IP: *.chello.pl 08.08.02, 14:31
      Polecam pyszny sos - musztardę francuską (taką z gorczycą) miesza się z miodem
      (zwykłym, wielokwiatowym). Należy przed grilowaniem marynować w tym kurczaka
      (godzinkę?), i potem prosto na grill. Pyyyyyyycha! Niestety, nie jestem pewna
      czy ten przepis jest dokładny, czy coś jeszcze się dodaje, bo u mnie griluje
      mój mężczyzna.
      • Gość: ktostam Re: Kurczak z grilla IP: 195.205.250.* 08.08.02, 15:11
        Jest taka przyprawa do zup Maggi ( chyba tak sie to pisze ) no i w to wsadzic
        miecho. Mozna tez do tego dodac miodu i posiekanego czosnku.
        • Gość: Joseph Re: Kurczak z grilla IP: *.interkom.pl / *.interkom.pl 08.08.02, 15:21
          Pozwolę sobie zaprponować: 2 łyżki miodu (płynnego), 2 łyżki sosu sojowego lub
          1 łyżka maggi, łyżka octu winnego, szklaneczka oliwy lub dobrego oleju,
          kieliszek białego półwytrawnego wina, wegeta, pieprz, czosnek, curry, jak kto
          lubi to jeszcze ostra papryka. Rozmieszać trzeba dokładnie, a moczyć co
          najmniej godzinę. Do tego dobry jest sos z serka homo, czosnku i utartego
          świeżego ogórka. Pyyyyycha!
    • hania_76 Re: Kurczak z grilla 09.08.02, 11:57
      Gość portalu: berenia napisał(a):

> Macie pomysly na marynate? Wymyslilam taka: oliwa + czosnek + oregano. Co
      > jeszcze mozna tam dolozyc? Moze wino? Sprawa pilna, bo grilla odpalam za 6
      > godzin. Dzieki.

Jeśli w marynacie jest już oliwa, to winu trudno będzie się przez
      nią "przegryźć". Zrób marynatę z białego wina, czosnku i świeżo posiekanego
      oregano, a przed wrzuceniem na grilla, natrzyj kurczaka oliwą. Sprawdzone!
      • Gość: sigma Re: Kurczak z grilla IP: *.net.autocom.pl 09.08.02, 14:11
        Uwielbiam majeranek i zawsze obficie nacieram prawie każde mięsko.
        Oczywiście czosneczek,a jakże :)
    • Gość: ula Re: Kurczak z grilla IP: *.krosno.cvx.ppp.tpnet.pl 09.08.02, 22:25
      Jakoś nie mogę zrozumieć jak można kurczaka przyrządzić na grillu.Chyba
      kurczaki piecze się na rożnie.Na grillu przyrządza się części kurczaka.
      Najlepsze są skrzydełka.
      Olej,musztarda,miód,czosnek i pieprz to najczęściej stosowane składniki marynat
      i glazur do grillowania.Ciekawą propozycją Ktośtamy są dla mnie maggi.Wypróbuję
      przy najbliższej okazji.
      105 przepisów przyrządzania różnych mięs i ryb na grillu zawiera broszurka
      J.Futkowskiej pt."Potrawy z grilla".Wydawnictwo Prószyński i S-ka.Cena 3.90zł.
    • Gość: kluba1 Re: Kurczak z grilla IP: *.we.client2.attbi.com 15.08.02, 18:59
      Gość portalu: berenia napisał(a):

> Macie pomysly na marynate? Wymyslilam taka: oliwa + czosnek + oregano. Co
      > jeszcze mozna tam dolozyc? Moze wino? Sprawa pilna, bo grilla odpalam za 6
      > godzin. Dzieki.

Jesli chcesz ,to mozesz calego kurczaka zrobic w ten sposob na puszce - pisalam
      juz o tym, poszukaj " kurczak na puszce" . Mozna do puszki jakie chcesz
      przyprawy uzyc , nawet marynata nie jest potrzebna. To zostalo napisane juz po
      tym jak dawno swojego kurczaka przetrawilas. ale moze kiedys jeszcze zerkniesz
      tutaj !!Powodzenia !! :-)))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka