Gość: berenia IP: *.datastar.pl 08.08.02, 14:07 Macie pomysly na marynate? Wymyslilam taka: oliwa + czosnek + oregano. Co jeszcze mozna tam dolozyc? Moze wino? Sprawa pilna, bo grilla odpalam za 6 godzin. Dzieki. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Ada Re: Kurczak z grilla IP: *.chello.pl 08.08.02, 14:31 Polecam pyszny sos - musztardę francuską (taką z gorczycą) miesza się z miodem (zwykłym, wielokwiatowym). Należy przed grilowaniem marynować w tym kurczaka (godzinkę?), i potem prosto na grill. Pyyyyyyycha! Niestety, nie jestem pewna czy ten przepis jest dokładny, czy coś jeszcze się dodaje, bo u mnie griluje mój mężczyzna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktostam Re: Kurczak z grilla IP: 195.205.250.* 08.08.02, 15:11 Jest taka przyprawa do zup Maggi ( chyba tak sie to pisze ) no i w to wsadzic miecho. Mozna tez do tego dodac miodu i posiekanego czosnku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Joseph Re: Kurczak z grilla IP: *.interkom.pl / *.interkom.pl 08.08.02, 15:21 Pozwolę sobie zaprponować: 2 łyżki miodu (płynnego), 2 łyżki sosu sojowego lub 1 łyżka maggi, łyżka octu winnego, szklaneczka oliwy lub dobrego oleju, kieliszek białego półwytrawnego wina, wegeta, pieprz, czosnek, curry, jak kto lubi to jeszcze ostra papryka. Rozmieszać trzeba dokładnie, a moczyć co najmniej godzinę. Do tego dobry jest sos z serka homo, czosnku i utartego świeżego ogórka. Pyyyyycha! Odpowiedz Link Zgłoś
hania_76 Re: Kurczak z grilla 09.08.02, 11:57 Gość portalu: berenia napisał(a): > Macie pomysly na marynate? Wymyslilam taka: oliwa + czosnek + oregano. Co > jeszcze mozna tam dolozyc? Moze wino? Sprawa pilna, bo grilla odpalam za 6 > godzin. Dzieki. Jeśli w marynacie jest już oliwa, to winu trudno będzie się przez nią "przegryźć". Zrób marynatę z białego wina, czosnku i świeżo posiekanego oregano, a przed wrzuceniem na grilla, natrzyj kurczaka oliwą. Sprawdzone! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sigma Re: Kurczak z grilla IP: *.net.autocom.pl 09.08.02, 14:11 Uwielbiam majeranek i zawsze obficie nacieram prawie każde mięsko. Oczywiście czosneczek,a jakże :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ula Re: Kurczak z grilla IP: *.krosno.cvx.ppp.tpnet.pl 09.08.02, 22:25 Jakoś nie mogę zrozumieć jak można kurczaka przyrządzić na grillu.Chyba kurczaki piecze się na rożnie.Na grillu przyrządza się części kurczaka. Najlepsze są skrzydełka. Olej,musztarda,miód,czosnek i pieprz to najczęściej stosowane składniki marynat i glazur do grillowania.Ciekawą propozycją Ktośtamy są dla mnie maggi.Wypróbuję przy najbliższej okazji. 105 przepisów przyrządzania różnych mięs i ryb na grillu zawiera broszurka J.Futkowskiej pt."Potrawy z grilla".Wydawnictwo Prószyński i S-ka.Cena 3.90zł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kluba1 Re: Kurczak z grilla IP: *.we.client2.attbi.com 15.08.02, 18:59 Gość portalu: berenia napisał(a): > Macie pomysly na marynate? Wymyslilam taka: oliwa + czosnek + oregano. Co > jeszcze mozna tam dolozyc? Moze wino? Sprawa pilna, bo grilla odpalam za 6 > godzin. Dzieki. Jesli chcesz ,to mozesz calego kurczaka zrobic w ten sposob na puszce - pisalam juz o tym, poszukaj " kurczak na puszce" . Mozna do puszki jakie chcesz przyprawy uzyc , nawet marynata nie jest potrzebna. To zostalo napisane juz po tym jak dawno swojego kurczaka przetrawilas. ale moze kiedys jeszcze zerkniesz tutaj !!Powodzenia !! :-))) Odpowiedz Link Zgłoś