Gość: ania IP: 212.244.54.* 02.08.05, 12:51 powiedzcie mi prosze jakie ciasto mozna zaserwowac po grillu na którym bedą młode osoby. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ba_nita Re: grill 19 latek 02.08.05, 12:55 To już istnieje podział w rodzajach ciast zależnie od wieku? No, no, no...To dopiero kulinarna nowinka. Odpowiedz Link Zgłoś
marghot Re: grill 19 latek 02.08.05, 12:59 młode? to znaczy??? wiesz, dla każdego taki podzial może obejmowac rózny wiek ;)) a to starszym rozumiem kleiki się podaje? :))) Odpowiedz Link Zgłoś
ba_nita Re: I trzeba uważać żeby 02.08.05, 13:01 żwirek podać "pod" a nie "do".;-D Odpowiedz Link Zgłoś
e_katt A ja myslałam, że 02.08.05, 13:02 masz jakieś problemy z 19-letnim grillem.. No no, zmaganie się z takim wiekowym rusztem - nie lada wyzwanie. A ciastami (rzeczywiście, dziwne rozgraniczenie na ciasta dla młodych, starych.. i kogo jeszcze?) to ty sobie daj spokój. Zwł. kiedy tak ciepło na zew., a jeszcze ten grill obok.. Zjedzcie jakąś sałatkę owocową (albo poeksperymentujcie z jakimiś pieczonymi owocami: bananami, krojonym w cząstki - większe, mniejsze wg uznania - ananasem albo jabłkami). Odpowiedz Link Zgłoś
chocolate.coffee Re: grill 19 latek 02.08.05, 20:07 Biorac pod uwage, ze 19-latki sie zwykle notorycznie odchudzaja, to nie wiem czy kogos po grillu namowisz jeszcze na ciasto ;) Zupelnie ewentualnie postawilabym moze na jakies male babeczki, male tarty, muffinki. Tak czy owak lekko i pojedynczo. Widzialam duzo ciekawych przepisow na forum Galeria potraw. cc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka-Fanka Re: grill 19 latek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.05, 21:40 Oczywiście że istnieje podział według wieku.Dziecku nie daje się np ciast z kremem z oczywistych względów. Dla 19 latków polecam murzynka.Jeśli upieczesz dobrego to gwarantuję że będzie miał wzięcie. Odpowiedz Link Zgłoś
mika_p Re: grill 19 latek 03.08.05, 00:34 Gość portalu: Anka-Fanka napisał(a): > Oczywiście że istnieje podział według wieku.Dziecku nie daje się np ciast z > kremem z oczywistych względów. Chodzi o to, że się ubrudzi ? Trudno, dzieci się domywają :-) A moze o to, że ciasto z kremem jest tylko dla mamusi i wara każdemu od ciasta z kremem ? ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kinga Re: grill 19 latek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.05, 15:39 Nie.Anka-Fanka chyba miała na myśli salmonellę. Odpowiedz Link Zgłoś
ba_nita Re:Acha: rozumiem!!! 03.08.05, 15:48 Salmonella też jest taka bystra, że rozróżnia wiek i małe dzieci atakuje chętniej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ag Re: grill 19 latek IP: *.3vnet.pl 03.08.05, 00:31 Rozdaj po patyczku i cukierkach typu "Jojo" - takie owocowe pianki. Taki cukierek opieka sie lekko nad grillem albo ogniem, az sie roztopi w srodku. Smaczne i zabawne. Pozdrawiam Ag Odpowiedz Link Zgłoś