Gość: Nel IP: 153.19.176.* 19.08.02, 12:41 Czy macie jakieś fajne przepisy na danie z brokułami? Nie mam pojęcia co można z nimi zrobić. Proszę pomóżcie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
hania_76 Re: brokuły 19.08.02, 14:10 Gość portalu: Nel napisał(a): > Czy macie jakieś fajne przepisy na danie z brokułami? > Nie mam pojęcia co można z nimi zrobić. Proszę pomóżcie. Ugotuj je na parze, ale tak, żeby całkiem nie rozmiękły. Podaj je albo z oliwą i uprażonymi na patelni płatkami migdałów albo z roztopionym masłem i tartym parmezanem. W wesji masło + parmezan możesz je też zmieszać z tagliatelle verde. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marbor1 Re: brokuły IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 19.08.02, 14:42 Gość portalu: Nel napisał(a): > Czy macie jakieś fajne przepisy na danie z brokułami? > Nie mam pojęcia co można z nimi zrobić. Proszę pomóżcie. Witam Podam Ci przepis na bardzo dobrą sałatkę z brokułem. Nieduży brokuł, puszka zielonego groszku, 3 łodygi selera naciowego, garść orzechów włoskich, 10 ziaren zielonego pieprzu marynowanego, 8-10 ząbków marynowanego czosnku. Sos: 3 łyżki oliwy, 2 łyżki soku z cytryny, 2-3 ząbków czosnku, łyżeczka musztardy, pieprz, sól. Brokuł podzielić na różyczki, łodygę pokroić w kostkę. Wrzucić na 5 minut do osolonej gotującej wody, po czym osączyć na sicie. Kiedy wystygnie, dodać osąca\zony groszek, drobno pokrojony seler i marynowany czosnek, posiekane orzechy, zielony pieprz. Oliwę i sok z cytryny wlać do słoika typu twist, dodać musztardę, przeciśnięty przez praskę czosnek, przyprawy i potrząsać słoikiem, aż wszystkie składniki się połączą. Polać sałatkę sosem i wymieszać. Zyczę smacznego. Z pozdr. - Maria Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anek Re: brokuły IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 19.08.02, 17:37 bardzo dobra jest z nich salatka mianowicie musisz zaopatrzyc sie oprocz brokulow ogotowanych w ser feta, ktory kroisz w kostke dodajesz moajonez ugotowane jajecza pokrojone i oczywiszcie pomidorki pokrojone w kostke pychotka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasiulek Re: brokuły IP: 195.145.215.* 19.08.02, 21:02 Porcja brokulow - ugotowac, pokroic Kostka sera feta - pokroic w kostki, nie gotowac:))) Ogorek swiezy - pokroic w kostki Pomidor - pokroic w kostki Oliwki (zielone) - wrzucic Wszystko wrzucic do miski, wymieszac, polac oliwa, przyprawic do smaku (sol, pieprz, ziola), wymieszac Dorzucic wszystko, na co ma sie ochote:)))) To jest przepis mojego Mana:)))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś