Dodaj do ulubionych

moze cos innego z ryzem

IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 20.08.02, 17:27
robie saletki owocowe z ryzem i jogurtem bardzo mi smakowala najleszy jest
ryz dziki do tego a owoce wedle gustu ja uzywalam pomaranczy bananow kiwi
winogron zielony mandarynki i wszystko zalewalam jogurtem brzoskwiniowym
ostanio wyprobowalam firmy danon jogurt pitny ale nie polecam jest za zadki
jogurt mozna dodac naturalny ale tylko tyle aby cala salatka nie byla zbyt
sucha odstawic ja na godzinke do lodowki hclodna jest najlepsza
moze ktos z was zaproponuje mi cos innego niepowtarzalnego nadajacego sie na
rromantyczna kolacje
Obserwuj wątek
    • Gość: kluba1 Re: moze cos innego z ryzem IP: *.we.client2.attbi.com 20.08.02, 18:22
      Gość portalu: anek napisał(a):

> robie saletki owocowe z ryzem i jogurtem bardzo mi smakowala najleszy jest
      > ryz dziki do tego a owoce wedle gustu ja uzywalam pomaranczy bananow kiwi
      > winogron zielony mandarynki i wszystko zalewalam jogurtem brzoskwiniowym
      > ostanio wyprobowalam firmy danon jogurt pitny ale nie polecam jest za zadki
      > jogurt mozna dodac naturalny ale tylko tyle aby cala salatka nie byla zbyt
      > sucha odstawic ja na godzinke do lodowki hclodna jest najlepsza
      > moze ktos z was zaproponuje mi cos innego niepowtarzalnego nadajacego sie na
      > rromantyczna kolacje
      Anek, a moze skoro to na rromantyczna kolecja to moze cos...pikantnego .-) !!!
      Ryz podgotowany na sypko na rosolku z dodatkiem np. pocietych w kawalki
      pomidorow, papryczki, cebulka,seler naciowy, moga byc podduszone pieczarki,
      jakas jarzyna np. zielona fasolka , kukurydza (duzo zelaza!)i cos z proteiny
      (!) np. krewetki lub pociety w gruba kostke wczorajszy kurczak pieczony ,
      podsmazone plasterki kielbasy lub boczku, kawalki szynki gotowanej, troche
      ostrych przypraw wedlug smaku - jednym slowem ROMANTYCZNA JABALAYA na
      szybko ! Have a good time !!!! .-) !!!!!
      • hania_76 Re: moze cos innego z ryzem 20.08.02, 18:35
        Ja bym zrobiła romantyczny ryż z krewetkami i imbirem. Po takim zestawieniu
        zrobi się NAPRAWDĘ romantycznie.

Gotujesz ryż. Podgrzewasz na patelni mocno łyżkę oliwy i wrzucasz na nią
        średniej wielkości krewetki (ile dusza zapragnie). Posypujesz pieprzem i
        imbirem w proszku (możesz też utrzeć lub posiekać świeży). Jeśli używasz imbiru
        w proszku, to na dwie osoby wystarczy 1 czubata łyżeczka, chyba że lubicie
        mocne wrażenia - wtedy więcej. Podsmażasz to wszystko jakieś 2-3 minuty i
        dodajesz ryż. Mieszasz przez jakieś pół minuty, góra minutę na patelni i
        gotowe. Smacznego!
        • Gość: kluba1 Re: moze cos innego z ryzem/do Hani IP: *.we.client2.attbi.com 20.08.02, 18:58
          Myslimy podobnie !!!! :-)))))
          • hania_76 Re: moze cos innego z ryzem/do Hani 20.08.02, 19:02
            Gość portalu: kluba1 napisał(a):

> Myslimy podobnie !!!! :-)))))

No jak to - jogurt na romantik kolację? Chyba raczej na śniadanie ;-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka