anamag 09.08.05, 20:01 znacie? lubiecie? macie pomysły jak zrobić? Wczoraj po pierwszy kupiłam, usmażyłam w plasterkach na patelni, posmakowało, szukam innych pomysłow. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: anamej Re: bakłażany IP: 213.227.80.* 10.08.05, 11:17 Pliz, wrzucajcie w wyszukiwarkę!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TIRAMISU Re: bakłażany IP: 195.43.174.* 10.08.05, 18:31 A ja kroje w plastry i smaruje taka mikstura:gorgonzola,czosnek i oliwa z oliwek.Nastepnie zapiekam w piekarniku.Pychota ! Odpowiedz Link Zgłoś
lulu20 Re: bakłażany 11.08.05, 10:13 Kup fix knorra do zapiekanki greckiej i zrob wg tamtego przepisu, ale nie z papryka tylko baklazanami. Mozna tez dodac cebule i troche pieczarek, ale niekoniecznie. My to bardzo lubimy. Odpowiedz Link Zgłoś
anamag Re: bakłażany 11.08.05, 15:00 dziękuję :-) poza tym faktycznie wrzuciłam w wyszukiwarkę i wyszło mnóstow przepisów. Nie wiem co jest w tych bakłażanach, ale odkąd je odkryłam tzn. od 3 dni nie mogę przestać ich jeść!! Odpowiedz Link Zgłoś
al.1 Re: bakłażany 26.11.22, 02:16 Znalazłem przepis jak niżej. Jego autorowi smakuje. Niestety nie mogę przetestować, bo mam płytę indukcyjną. www.youtube.com/watch?v=OFayCxHoqCU Odpowiedz Link Zgłoś
vermieter Re: bakłażany 26.11.22, 16:51 nie chwal się posiadaniem płyty indukcyjnej, napisz po prostu, że nie masz piekarnika Odpowiedz Link Zgłoś
kobalt_x Re: bakłażany 27.11.22, 23:39 Ciekawy pomysł na obwieszczenie braku piekarnika w domu. Startych bakłażanów jeszcze nie widziałam. Ciekawe. Odpowiedz Link Zgłoś
al.1 Re: bakłażany 28.11.22, 02:18 kobalt_x napisała: > Ciekawy pomysł na obwieszczenie braku piekarnika w domu. Piekarnik mam, tylko gaz nie jest podłączony. Gdybym o tym nie wspomniał, to komentarz mógłby być taki: Spróbuj zrobić i opowiedz nam jak wyszło danie z udziałem bakłażanów w roli głównej? -- Gdzie kucharek sześć, tam siódma odpoczywa Odpowiedz Link Zgłoś
al.1 Re: bakłażany 28.11.22, 02:08 vermieter napisał(a): > nie chwal się posiadaniem płyty indukcyjnej, napisz po prostu, że nie masz piekarnika A czym się tu chwalić? Piekarnik mam, tylko gaz do niego nie jest doprowadzony. Gaz mam tylko w piecyku w łazience (uwaga dla vermieter - nie chwalę się jego posiadaniem). Odpowiedz Link Zgłoś
kobalt_x Re: bakłażany 29.11.22, 01:37 Mieszkasz w Niemczech? Znasz dobry przepis na spaetzle? Odpowiedz Link Zgłoś
al.1 Re: bakłażany 01.12.22, 01:33 kobalt_x napisała: > Mieszkasz w Niemczech? Znasz dobry przepis na spaetzle? Nie i nie znam tego przepisu. Bakłażany zawsze wydawały mi się mało interesujące, aczkolwiek może w kooperacji z innymi składnikami mogą wygenerować jakieś smaczne dla mnie danie. -- Śniło mi się, że odwiedziła mnie Magda Gessler, ale jak się obudziłem już jej nie było Odpowiedz Link Zgłoś
milku90 Re: bakłażany 30.11.22, 13:41 Uwielbiam bakłażany, polecam zrobić marokański gulasz z kuskusem, bakłażanem i morelami, coś pysznego! Odpowiedz Link Zgłoś
kobalt_x Re: bakłażany 02.12.22, 00:43 Bakłażany potrzebują trochę treningu ale ja kiedyś zjadłam w azjatyckiej restauracji takie dobre, że się uparłam. Było to ponad 20 lat temu. Odpowiedz Link Zgłoś