trueba26 16.08.05, 14:16 kupiłam przed chwilą półtora kilo świeżego szpinaku bo był taki piękny i nie wiem co mogę z nim zrobić oprócz tradycyjnej paćki do sadzonego jaja (to też pycha, ale może coś bardziej somplikowanego?) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
miimiimii Re: szpinak 16.08.05, 14:18 nalesniki ze szpinakiem, lasagne ze szpinakiem Odpowiedz Link Zgłoś
kasiulek_mysiulek Re: szpinak 16.08.05, 14:19 Ugotuj zupę ze szpinakiem-jedza nawet ci co nie lubią szpinaku! Odpowiedz Link Zgłoś
apolka Re: szpinak 16.08.05, 14:19 szczerze polecam wyszukiwarkę na tym forum i na galerii (patrz wisienki ;)) zwyczajnei nie da się tego ogarnąć :), przekonasz się; ze swojej strony polecam tartę oraz z makaronem; szpinak najlepiej komponuje się z serem/śmietaną, gałką muszkatałową oraz czosnkiem, uważam ten zestaw za podstawę dobrego dania ze szpinakiem; Odpowiedz Link Zgłoś
malenkajalenka Re: szpinak 16.08.05, 14:39 A ja jadlam kiedyś pyszne danie: makaron zapiekany z łososiem, na to szpinak i sos śmietankowy. Pycha! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marghe_72 Re: szpinak IP: *.acn.waw.pl 16.08.05, 15:21 jesli jest tak piękny jak mówisz to szkoda go przerabiać zjedzcie na surowo, z pomidorami, parmezanem.. i jakims smacznym dressingiem Odpowiedz Link Zgłoś
trueba26 Re: szpinak 16.08.05, 15:28 ale jest go półtora kilo :))) to w dwie osoby nie damy rady :))) Odpowiedz Link Zgłoś
marghe_72 Re: szpinak 16.08.05, 15:35 z póltora kilograma swiezego szpinaku zostanie nie za duzo po podgrzaniu :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: werbena Re: szpinak IP: *.sroda-slaska.sdi.tpnet.pl 17.08.05, 07:57 objetosc sie moze zmniejszy, ale masa nie :))) Ja gotuje penne, na to wykladam szpinak (szpinak, czosnek, pieprz dusze na masle) i na to wylewam sos beszamelowy z dodatkiem roznych serow (zalezy jakie mam w lodowce- plesniowe, zolte) i galki muszkatolowej. Przyjemny obiadek! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anamej pomidory faszerowane szpinakiem IP: 213.227.80.* 16.08.05, 15:42 pyszne: kobieta.gazeta.pl/kuchnia/2,54041,,,,27886820,P_KOBIETA_PRZEPISY.html Odpowiedz Link Zgłoś
ampolion Kraina szpinaku 17.08.05, 03:47 serwisy.net/dusiolek/szpinak/wtorek.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zenon Re: szpinak IP: 195.94.193.* 17.08.05, 12:52 pokrój pieczarki i je podduś ,dodaj pokrojony drobno czosnek do tego wrzuć drobno posiekany szpinak i gotuj aż wszystko będzie miękkie w odzielnym garnku ugotuj makaron dobre są rurki albo wstążeczki,gdy szpinak z pieczarkami jest już gotów dodaj ser rokpol a gdy się rozpuści dodaj jogurt naturalny podgrzewaj na małym ogniu dopraw solą i pieprzem wedle uznania podawaj z makaronem można posypać serem Odpowiedz Link Zgłoś