Gość: njork IP: 195.94.211.* 24.08.05, 15:04 Mam takie jedno kulianrne marzenie, do któego niezbędne są świeże krewetki. Czy gdzieś ktoś może takie widział w Warszawie do nabycia? pozdrawiam wszystkich Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mala_mala Re: czy są w warszawie świeże krewetki? 24.08.05, 15:45 kiedyś słyszałam nie wiem czy u Makłowicza... że świeże owoce morza można kupić w PL w czwartki bo wtedy ląduje w Balicach samolot właśnie z takim ładunkiem na pokładzie ;) tylko raz na tydzień... tzn to było z rok temu może coś się zmieniło w tym względzie sama za rybami i innymi morskimi stworzeniami na talerzu nie przepadam więc tego nie sprawdzałam, ale zorientuj się w jaki dzień tygodnia to naprawdę jest świeże Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: njork Re: czy są w warszawie świeże krewetki? IP: 195.94.211.* 24.08.05, 15:50 ale do jakiego sklepu krewetki jadą z Balic? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lu Re: w czwartki w LeMare np i lepszych marketach n IP: *.acn.waw.pl 26.08.05, 01:12 W Auchan tez Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszkawardak Re: czy są w warszawie świeże krewetki? 25.08.05, 12:16 Dziekuję wszystkim. jest czwartek. lecę po krewetki. a zainteresowanym podaję, że zmierzam sporządiż słątkę z krewetek z papają (tylko znowu nie wiem czy dostanę wystarczająco dojrzałą) i kolendrą (przynajmniej ta jest prawie w ciagłej sprzedaży :) Odpowiedz Link Zgłoś
bob75rob1 czy są w warszawie świeże krewetki? 24.08.05, 16:21 zawsze w czwartki można dostać świeże owoce morza w większości supermarketów, w "kuchniach Świata" w Arkadii bądź bezpośrednio w hurtowni w Łomiankach. Kiedyś miałam namiary jak znajdę to podam. M. Odpowiedz Link Zgłoś
bob75rob1 mam 24.08.05, 16:23 SaneChem Sp. z o.o., ul. Dolna 25 w Łomiankach ; sanechem@sanechem.com.pl ; mailem sprawdzałam ceny i kiedy można się zjawić Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marghe_72 Re: czy są w warszawie świeże krewetki? IP: *.acn.waw.pl 24.08.05, 17:04 calkiem niebrzydkie widziałam wczoraj w Carrefourze obrane, pakowane w pojemniki.. Odpowiedz Link Zgłoś
olabogga Re: czy są w warszawie świeże krewetki? 24.08.05, 17:20 w oszołomie też sa w czwartki, calkiem sympatyczne, takie duze, krolewskie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: njork Re: czy są w warszawie świeże krewetki? IP: 195.94.211.* 24.08.05, 17:23 ale gdzie jest oszołom? czy to ten klub? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marghe_72 Re: czy są w warszawie świeże krewetki? IP: *.acn.waw.pl 24.08.05, 18:27 oszołom = Auchan :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: njork Re: czy są w warszawie świeże krewetki? IP: 195.94.211.* 25.08.05, 18:43 Chciałam tylko powiedzieć wszystkim, że La Maree juz w LIM pod Marriotem nie ma od roku, teraz jest na Mokotowskiej, zas krewetki trzeba zamówić wczesniej, jesli chce się te świeże! We wszystkich innym polecanych miejscach (oprócz Łomianek, bo mam za daleko) były mrozone ... :(((( trudno, uzyję mrożonych :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: senin Re: czy są w warszawie świeże krewetki? IP: *.158.240.220.dsl.comindico.com.au 26.08.05, 09:20 z krewetkami mam do czynienia od dosc dawna mam mozliwosc kupna swiezych i mrozonych czasem przyrzadzam te, czasem tamte roznicy nie zauwazylam jedyne przed czym ostrzegam, to mylenie surowych (green prawns) z gotowanymi ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
fanta-girl surowe krewetki 16.09.05, 14:33 kupilam wczoraj krewetki: duze, szare, surowe. Mniejsze rozmiary opanowalam i przyrzedzilam we wcesniejszych tygodniach. Zaczelam obierac te i odkrylam, ze sa szare, nie rozowe. Co dalej? Czy one wymagaja jakiejs specjalnej obrobki przed pieczeniem? W koncu sa surowe. Odpowiedz Link Zgłoś
fanta-girl juz po klopocie :) 16.09.05, 15:53 wrzucialam do wrzatku na 15 sek i okazalo, sie, ze rozowieja jak wszystkie. wiec je szybko wyjelam na tacke, do piekrnika i standart. Wklejam przepis przy okazji: seafood.allrecipes.com/az/BrildLmnndGrlicTigrPrwns.asp taka ciekawostka po ang. prawns to surowe krewetki a shrimps to obgotowane. tiger prawns to te wielkie szare krewetki, co je dzisiaj kupilam Odpowiedz Link Zgłoś
millie Re: juz po klopocie :) 16.09.05, 16:19 ojej to je zamordowalas na amen i gotowaniem i jeszcze potem pieczeniem... krewetki sie przyrzadza w ciagu doslownie paru minut. 'shrimp' to wylacznie amerykanskie okreslenie. nie sadze zeby dotyczylo tylko ugotowanych. Odpowiedz Link Zgłoś