invicta1 Re: Kurczak z KFC - jak się robi taką panierkę? 06.09.05, 11:52 o nie!:) ludzie może zróbmy u góry wpis:"o kurczaki kentaki się tutaj nie pytajcie!":))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka Re: Kurczak z KFC - jak się robi taką panierkę? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.05, 12:07 kurczaka pokroj namale kawaleczki tak zbey szybko si eusmazyly najlepiej powyyjmowac wsyztskie kostki zamarynoj ja dodwalalm soli czosnkowej papryki czyli pryzprawy do kurczaka to lezlao 4 h pozniej ubijalam piane z bilek mascczalam w tym kurczaka a pozniej w mace kukurydzianej i na mocny olej zycze smacznego Odpowiedz Link Zgłoś
ewkka Re: Kurczak z KFC - jak się robi taką panierkę? 06.09.05, 13:24 A ja zamiast mąki używam pokruszonych płatków kukurydzianych. Acha, i takie skrzydełka wrzucam na 5-10 min do wrzątku. Odpowiedz Link Zgłoś
ampolion No to jeszcze raz: panierka KFC 11.09.05, 19:58 www.google.com/search?hl=en&ie=ISO-8859-1&q=panierka+KFC&btnG=Google+Search Odpowiedz Link Zgłoś
ampolion Re: Kurczak z KFC - jak się robi taką panierkę? 06.09.05, 14:49 Tam u góry w wyszukiwarce wpisz KFC, zaznacz "w temacie" i (bardzo ważne!) kliknij. Pełno tego. szukaj.gazeta.pl/szukaj/0,52001.html?VE_szukaj_a=KFC&ile=15&sort=data_desc&spojnik=and&forum=77&poz=0&A_szukaj=temat&x=13&y=6&zywe=2 Odpowiedz Link Zgłoś
borsuk_dawid Re: Kurczak z KFC - jak się robi taką panierkę? 06.09.05, 16:59 nie wiem jak sie robi panierke, ale wiem, ze kurczaka takiego powinno sie marynowac w maslance przez czas jakis przed smazeniem, potem dopiero obtoczyc. Tak robia na poludniu stanow, z tego co mi wiadomo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek Re: Kurczak z KFC - jak się robi taką panierkę? IP: *.wew / *.konskie.pl 07.09.05, 01:29 ja na przykład nie mam nic przeciwko takim oldskulowym wątkom fajnie jest się przenieść w czasy początków internetu te rozbudowane i budzące emocje dyskusje o cieście do pizzy hut, panierce do kentukow ech cieszę się że są ludzie pielegnujący tradycję (nawet tak świeżą) dlatego myślę że możemy o tym znowu podyskutować na świeżo, bogatsi o kilka lat doświadczeń Odpowiedz Link Zgłoś
ampolion Re: Kurczak z KFC - jak się robi taką panierkę? 07.09.05, 01:40 Aleś napanierował! Odpowiedz Link Zgłoś
invicta1 Re: Kurczak z KFC - jak się robi taką panierkę? 07.09.05, 10:37 hehe niezły komentarz:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: Kurczak z KFC - jak się robi taką panierkę? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.09.05, 10:44 nie wszyscy ludzie "siedzą" na tym forum tak ja Wy - "starzy"bywalcy tego kulinarnego forum, są też i tacy którzy nie mają pojęcia o wyszukiwarce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania do darien IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.09.05, 13:33 no cóż... pozostaje przeprosić starych wyjadaczy i zapoznaj się z wyszukiwarką :)) Odpowiedz Link Zgłoś
aganiok32 Re: Kurczak z KFC - jak się robi taką panierkę? 07.09.05, 11:17 Tak sobie myślę, że obecna panierka miała kiedyś swój pierwowzór bez zbędnych dodatków i sztuczności. Odpowiedz Link Zgłoś
invicta1 Re: Kurczak z KFC - jak się robi taką panierkę? 07.09.05, 14:13 tez pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
el_sylwana Re: Kurczak z KFC - jak się robi taką panierkę? 07.09.05, 14:24 nie jadam w takich miejscach wiec nie mialabym o czym dyskutowac chodzi mi o zasade po co krytykowac kogos kto tam uczescza i jeszcze w domu chce sobie takiego kurczaka wszamac.. jego wola.. i nie ma co czowieka atakowac ..mozna mu pomoc dajac przepis albo przejsc obojetnie ignorujac jego zapytanie i tyle postuluje o wiecej zyczliwosci z harcerskim pozdrowieniem el sylwana Odpowiedz Link Zgłoś
invicta1 Re: Kurczak z KFC - jak się robi taką panierkę? 07.09.05, 14:29 no racja, ale poczucie humoru też jest wskazane czuwaj!:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: franz.keim Re: Kurczak z KFC - jak się robi taką panierkę? IP: 81.15.149.* 09.09.05, 16:55 To jest, może nie dokładnie taki sam, ale podobny przepis. Powodzenia :) Serving Size : 1 Categories :Chicken INGREDIENTS: 2cups Captain Crunch Cereal, crush 1 1/2cupsCornflakes, crush 1Egg, 1cup Milk, 1cup All purpose flour 1teaspoon Onion powder, 1teaspoon Garlic powder 1/2 teaspoon Black pepper, 2 pounds Chicken breast; Vegetable oil for frying ********* Preparation Instructions: Beat the egg with milk and set aside. Stir together the flour, onion and garlic powders and black pepper. Set this aside also. Dip the chicken pieces into the seasoned flour. Move around to coat well, then shake off the excess flour. Dip into the egg wash, coating well, then dip into the cereal mixture, coating well. Heat oil in a large heavy skillet to 325~. Drop coated chicken tenders carefully into the hot oil and cook until golden brown and fully cooked, 3 to 5 minutes depending on size. Drain and serve immediately. Odpowiedz Link Zgłoś
ampolion Tajemne przepisy 09.09.05, 17:00 Nie wiem jak to by nazwać po polsku, ale po angielsku można znaleźć mnóstwo przepisów na różne "tajemne przepisy" - sectet recipes. Także i na to. Nawet jeś nie toczka w toczkę, to i tak bardzo zbliżone. Odpowiedz Link Zgłoś
ampolion Re: Tajemne przepisy 11.09.05, 03:45 Także pod terminem "copycat recipes". Odpowiedz Link Zgłoś
j-lee Tajemnica tej całej Panierki: 09.09.05, 17:54 tajemnica panierki z KFC nie pochodzi z samego przepisu kulinarnego tj. składników, a z metody jej wytworzenia - a wytwarza ją ciśnienie profesjonalnego pieca w którym jest robiona (tak tak - to ciśnienie tak łuszczy to panierke). Podobne efekty w domowych warunkach można jedynie uzyskać z szybkowarów - i można zapomnieć o takiej panierce ze zwykłej patelni czy piekarnika. Natomiast kiedyś ktoś na FK podał przepis jak uzyskać coś podobne z szybkowara, a podał ją o ile dobrze pamiętam właśnie przedstawiciel handlowy firmy która sprzedawała właśnie takie profesjonalne piece. Poszukajcie w wyszukiwarce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kama Re: Tajemnica tej całej Panierki: IP: *.chello.pl 10.09.05, 09:30 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=77&w=26559772&a=26612295 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo Re: Kurczak z KFC - jak się robi taką panierkę? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.05, 18:29 robi sie ja w kfc....:) Odpowiedz Link Zgłoś
ampolion Re: Kurczak z KFC - jak się robi taką panierkę? 27.09.05, 00:46 Tak, moim zdaniem masz rację gdy chodzi o tych "wybrzydaczy" ("paskustwo); ale ja mam też na pieńku gdy chodzi o tych "uwielbiaczy" ("pychotka"). Jak sugerujesz, niech każdy za siebie tylko mówi. Odpowiedz Link Zgłoś