malea81 10.09.05, 07:36 Wypłukałam kapustę, ale okazało się, że bigos wyszedł i tak bardzo kwaśny. Czy macie jakiś pomysł ( radę ) co mogę zrobić, żeby to zmienić? Z góry dziękuję :) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: gra Re: Bigos...zbyt kwaśny... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.05, 08:03 Proponuję ,,rozcieńczyć" go ugotowaną słodką kapustą i dodać trochę powideł śliwkowych. Powinien jeszcze zyskac na smaku. powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
dupekzoledny Re: Bigos...zbyt kwaśny... 10.09.05, 09:51 wogóle to jak można robić bigos z samej kwaszonej bez słodkiej? z samej kwaszonej to dwali za mateńki komuny w obskurnych barach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ??? Re: Pyszny przepis na bigos IP: 129.109.210.* 10.09.05, 11:34 Prawie 2 kg mięcha na 2 kg kapusty? Coś Ci się chyba pop... Odpowiedz Link Zgłoś
edta_pietka Re: Pyszny przepis na bigos 10.09.05, 12:29 Prosze kolegi, kolezanki (???) Tzw. "prawdziwy" bigos wymaga dużej ilości różnorodnego mięsa, najlepiej w stosunku 1:1 (mieso - kapusta. Tak po prostu jest. Oczywiście nie każdy musi tych proporcji przestrzegać. Jedni tak nie lubią a inni nie mają na to funduszy. Bigos bez dużej ilości mięsa to zwykła kapusta z dodatkami. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
jola_iza Re: Bigos...zbyt kwaśny... 10.09.05, 12:38 "rozcieńczanie" słodką kapustą słodką to według mnie zły pomysł ja bym dodała dużo suszonych śliwek i grzybów mięs różnych najlepiej tłustych i wypiekła .Bedzie słodko-kwaśny,ale pyszny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baba Re: Bigos...zbyt kwaśny... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.05, 12:51 Zawsze dodaję słodką białą kapustę i jest pyszny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gubin Re: Bigos...zbyt kwaśny... IP: 129.109.210.* 10.09.05, 13:30 Proponuję Ci sięgnąć do literatury, a konkretnie do "Pana Tadeusza". Może zmienisz zdanie na ten temat, bo jak świat światem a bigos bigosem, to ten staropolski zawsze robi się z mieszanej kapusty. Odpowiedz Link Zgłoś