Gość: Gośka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.05, 18:36 mam słoik konserwowanego selera w paskach i nie mam pojęcia co z niego zrobić szukałam jakiegoś przepisu na sałatkę ale nic nie znalazłam może ktoś mi podpowie jakiś przepis? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mysiulek08 Re: co z konserwowanego selera? 14.09.05, 18:47 Osobiscie za selerem nie przepadam, ale wielkim amatorem jest moja Mama :) Z tego sloikowego robi salatke: odsaczony seler konserwowy ogorek jajko na twardo kukurydza szczypiorek lub inna zielenina majonez sol, pieprz Proporcje uloz sobie do smaku. ******************************* www.polcom.cl/patagonia www.fundacionotway.cl volvina.blog.onet.pl smakosze.blox.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lu Re: co z konserwowanego selera? IP: *.acn.waw.pl 14.09.05, 19:35 Najprosciej: dokladnie odsaczyc, dodac troche majonezu i przyprawy (slo, pieprz, ew. sok z cytryny). Podawac z miesem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: betka Re: co z konserwowanego selera? IP: *.bielsko.dialog.net.pl 14.09.05, 21:18 2jabłka pokroić w kosteczki, 20 dkg szynki pokroic w makaronik, mala puszka kukurydzy bez płynu, ananas mały bez soku pokroic drobno, 1 seler osączony, 6 jajek ugotowanych na twardo -pokroić drobno, 1 słoik sosu tatarskiego, 1 duży por, ale biała część pokrojona w cieniutkie talarki. Układać warstwami i przechowywać w lodówce przez 12 godzin, następnie wszystko wymieszać i podawać. Można z wędlinami do zimnej płyty, ewentualnie do mięs. Smacznego!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
siostraheli Re: co z konserwowanego selera? 14.09.05, 21:57 moja tesciowa zawsze kwiczy z radosci na zestaw: seler, rodzynki, orzechy wloskie lub arachidowe, majonez+jogurt z dodatkiem curry. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beataaas Re: co z konserwowanego selera? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.05, 07:55 SAŁATKA seler konserwowy(1 słoik)+ananas(1 puszka)+kukurydza(1 puszka)+1 por+szynka gotowana (ok. 30 dkg)+majonez+sól, pieprz Selera, ananasa, kukurydzę odsączyć. Ananasa, por, szynkę pokroić w paski, połączyć wszystkie składniki, doprawić solą i pieprzem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gośka Re: co z konserwowanego selera? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.05, 14:35 ślicznie dziękuję napewno wykorzystam;-)))))) Odpowiedz Link Zgłoś