Gość: Bety IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.05, 12:04 Poproszę o jakiś fajny prosty przepis bo weszłam w wyszukiwarkę i nic konkretnego nie znalazłam same udziwnione przepisy. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ampolion Klopsy 24.09.05, 16:07 www.kucharz.pl/przepisy-kulinarne/170/ kuchnia.o2.pl/przepisy/obiekt_int.php?id_p=4898 www.pysznie.pl/index.php?m=przepisy&p=pokaz&r=242 www.kafeteria.pl/bonappetit/przepisy/obiekt_int.php?id_p=4898 www.gotowanie.wkl.pl/przepis10173.html kuchnia.o2.pl/drukuj.php?id_o=4898&typ=4 disvoine.notlong.com Odpowiedz Link Zgłoś
skarolina Re: Klopsy 25.09.05, 13:02 ampolion napisał: > www.kucharz.pl/przepisy-kulinarne/170/ > kuchnia.o2.pl/przepisy/obiekt_int.php?id_p=4898 > www.pysznie.pl/index.php?m=przepisy&p=pokaz&r=242 > www.kafeteria.pl/bonappetit/przepisy/obiekt_int.php?id_p=4898 > www.gotowanie.wkl.pl/przepis10173.html > kuchnia.o2.pl/drukuj.php?id_o=4898&typ=4 > disvoine.notlong.com Hehehe, aż sprawdziłam z ciekawości. Po co wklejasz linki, które w żaden sposób nie odpowiadają na pytanie zawarte w pierwszy poście? Prośba była o proste, nie udziwnione klopsy, a Ty proponujesz coś dziwacznego z kapustą, klopsy z ryby, bądź też klopsy z anchois (no tak, to pewnie coś zupełnie codziennego, tylko neofici kuchenni nie docenią). A link z wyszukiwarki gazetowej też nie daje na to pytanie odpowiedzi. Po co zaśmiecasz wątek? Odpowiedz Link Zgłoś
ampolion Re: Klopsy 25.09.05, 14:05 A czym jest twoja "wypowiedź"?... I to sporo dłuższa od moich propozycji. Odpowiedz Link Zgłoś
skarolina Re: Klopsy 25.09.05, 15:14 Moja wypowiedź jest krytyką Twojej odpowiedzi. A mógłbyś odpowiedzieć na pytanie? Bo ja nadal nie rozumiem, po co podawać linki, które są nie na temat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ich królewieckie? IP: *.129.1511G-CUD12K-02.ish.de 24.09.05, 17:01 auf Deutsch Königsberger Klöpse (biały sos z kaparami). :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karola Re: ==========KLOPSY========================= IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.05, 11:20 w stylu wloskim: do mielonego miesa dodajesz oprocz jajka rozgnieciony czosnek, pietruszke zielona i bulke tarta i wychodza przepyszne!!! nawet na zimno do kanapek zmusztarda, ach! co do ilosci to zalezy jak intensywny smak lubisz. a konsystencja musi byc taka, zeby latwo je formowac. ja wszystko robie "na oko" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bety Klopsy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.05, 12:50 Dzięki, tak zrobiłam są pyszne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AnkaK Re: Klopsy z niespodzianką IP: *.pl / *.lublin.enterpol.pl 26.09.05, 10:19 50 dkg mięsa mielonego,20 dkg małych pieczarek,1-2 jajka,2 łyżki bułki tartej,zioła prowansalskie,2 łyżki natki pietruszki,2 ząbki czosnku,1/2 papryki czerwonej. Do mięsa dodać jajka,bułkę tartą,zmiażdżony czosnek,natkę,zioła,pokrojoną w kosteczkę paprykę.Wymieszać dodając kilka łyżek zimnej wody.Doprawić do smaku. Pieczarki(całe)zeszklić na maśle.Z mięsa robić placuszki,na środku ułożyć pieczarkę.Uformować kulki.Obtoczyć w bułce tartej.Smażyć na oleju. TO JEST PYSZNE! Odpowiedz Link Zgłoś