paool 19.09.02, 11:36 Nie wiem, ale to czym zwykle częstują mnie znajomi (w odróżnieniu od przyjaciół) to jakiś koszmar br.............. jacobs brrrrrrrrrrr sati brrrrrrrrrrrrrr prima brrrrrrrrrrrrrrrr ja uwielbiam lavazzę, a wy? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: thea Re: Jaką kawę pijecie? IP: 62.99.160.* 19.09.02, 12:28 ja pije tylko czarna, i to przewaznie espresso, wiec wtedy smak kawy jest najbardziej wyczuwalny i niestety jeszcze jestem na etapie poszukiwania tej idealnej... a w miedzyczasie lavazza, segafredo, lub w ostatecznosci jacobs crema. juz mi zapachnialo kawka, ide sobie zrobic :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kim Re: Jaką kawę pijecie? IP: 213.77.91.* 19.09.02, 13:23 A ja lubię czerwoną sati. Bardziej mi leży niż Lavazza. NIezłe są też kawy Melitty, ale u nas chyba nie ma. Najfajniejsze są dla mnie kawy kupowane w specjalistycznych sklepach, świeżo mielone, smakowe. Ostatnio kupiłam 2 kawusie x100 g w kawiarence Tchibo i parzę je w ekspresie ciśnieniowym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robert Re: Jaką kawę pijecie? IP: CBCISA* / 212.26.212.* 19.09.02, 13:48 Moim zdaniem najlepszą kawa w RP jest ASTRA z Poznańskiej Palarni Kawy. Lavazza też moze być. Dobra jest także Douwe Egberts (Holandia) ale u nas ciężko ją kupić. Pozdrawiam robertlamp@poczta.onet.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anma Re: Jaką kawę pijecie? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 19.09.02, 13:57 Generalnie pijam tylko kawę czarną, bez żadnych zabielaczy, nie słodzoną. A jaką to zależy od sposobu parzenia. Najchętniej i najczęściej Lavazza w ekspresie cisnieniowym - to w domu. Czasem tez na szybko w domu piję rozpuszczalną, ale mniej chętnie. I wtedy jest to Nescafe Gold. A jak jestem u rodziców, ktorzy pijaja przeważnie kawę po turecku, czyli fusiastą to jest to Oasis (kiedyś Sahara). Tylko tą kawę wypiję po turecku. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
paool Re: Jaką kawę pijecie? 19.09.02, 14:27 aaaa, jeszcze przypomniało mi się, że kiedyś kupłem kawę waniliową ( w tym sklepie z pączkami- była spoko) No i tak wpdałem na pomysł, że możeby wanilię zasypać kawą, co wy na to? Ale pić tylko jako ciekawostkę. p Odpowiedz Link Zgłoś
marilu Re: Jaką kawę pijecie? 19.09.02, 22:09 a ja sie przyznam bez bicia - ostatnio tylko i wylacznie kawa INKA:o)))). z mlekiem, jak w przedszkolu...i moge sobie dowoli pic przed spaniem bo bez kofeiny;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
kgf Re: Jaką kawę pijecie? 20.09.02, 08:28 Nie jestem kawoszem; pije raczej herbate... Ale, od czasu do czasu mam ochote na dobra kawe. Niedawno okrylem wlasnie lavazze i to z cisnieniowego ekspreu. Miodzio! Paluszki lizac! Teraz, jak chce sie nagrodzic przytowouje sobie taka wlasnie kawke... Ale nie za czesto, zeby sie nie znudzila. Pozdrawiam innych smakoszow lavazzy. KGF Odpowiedz Link Zgłoś
kathy38 Re: Jaką kawę pijecie? 20.09.02, 09:19 Alvorada - czerwona. Nazwa zawsze kojarzyła mi się z pierwszą kawą, która pojawiła się na naszym wolnym rynku. I raczej niekorzystnie. Ale piłam dobrą kawę u znajomych, okazało się, że to właśnie Alvorada. Teraz pragnę spróbować Lavazzy, juz kupiłam, czeka na otwarcie. Ciekawe jak wypadnie. Odpowiedz Link Zgłoś
krypaw Re: Jaką kawę pijecie? 20.09.02, 13:53 Piję kawę gajos ale polecam także naturalną kawę zbożową Anatol. Odpowiedz Link Zgłoś
kasiulek Re: Jaką kawę pijecie? 20.09.02, 15:30 A ja wlasnie - jak zwykle zreszta:) - popijam Lavazze czarna z ekpresu cisnieniowego, taka mi najbardziej smakuje:))) Natomiast bardzo rozczarowalam sie do kawy Dalmayr, bardzo polecanej na forum wlasnie! Jest kwasna i paskudna w ogole! Jeszcze z ekspresu przelewowego da sie jakos wypic, ale juz z cisnieniowego to lura!!! Fuj! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: milka Re: Jaką kawę pijecie? IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 20.09.02, 15:47 a ktoś pije cappucino? czy jestem jedyna? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ap77 Re: Jaką kawę pijecie? IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 22.09.02, 19:13 paool napisał: > Nie wiem, ale to czym zwykle częstują mnie znajomi (w odróżnieniu od > przyjaciół) to jakiś koszmar br.............. jacobs brrrrrrrrrrr sati > brrrrrrrrrrrrrr prima brrrrrrrrrrrrrrrr > ja uwielbiam lavazzę, a wy? Lavazza, Illy, Dawidoff-to moje typy! Odpowiedz Link Zgłoś
krzysztof.moczulski Re: Jaką kawę pijecie? 23.09.02, 14:04 Lavazza czarna + kardamon :) ------------------------------ 'Policjant musi myśleć' A. Kowalczyk - Komendant Główny Policji Odpowiedz Link Zgłoś