taptap 20.10.05, 10:54 czesc mam dzisiaj na obiad udka ale juz znudzily mi sie tradycyjne pieczone w pikarniku macie jakies ciekawe propozycje???? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ba_nita Re: Udka z kurczaka 20.10.05, 10:59 Wytrybuj kości (niekoniecznie), zdejmij z nich skórę i podsmaż na patelni, zdejmij i odstaw. Na pozostałym tłuszczu podsmaż, cebulę dodaj groszek i marchewkę dolej 300-400 ml bulionu i podgotuj do miekkości. Kiedy będą warzywa już półtwarde dołóż wyjęte wcześniej uda i duś na małym ogniu pod przykryciem do miękkości. Dopraw solą, pieprzem (białym), gałką, i zagęść 1 łyżeczką maki ziemniaczanej zmieszanej z zimną wodą. Zagotuj i posyp natką pietruszki. Taki to przepis podstawowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kurcze Re: Udka z kurczaka IP: 213.17.170.* 20.10.05, 12:49 to zalezy co dla ciebie znaczy "tradycyjnie pieczone w piekarniku" ja zawsze marynuje je wczesniej w oleju i przyprawach grillowych. pieke w kierakniku z termoobiegiem, sa super chrupiace a ta skórka..... Odpowiedz Link Zgłoś
taptap Re: Udka z kurczaka 20.10.05, 13:14 no wlasnie to mialam na mysli piszac "tradycyjne" Odpowiedz Link Zgłoś
bedada Re: Udka z kurczaka 20.10.05, 14:13 Wytrybuj kości,tak aby powstała "kieszonka" i nadziej czym Ci sie podoba! Ja często robię farsz z pieczarek i cebuli lub ze szpinaku. Następnie upiec w piekarniku! Odpowiedz Link Zgłoś
ampolion Re: Udka z kurczaka 20.10.05, 15:04 Tandoori: pychotka.pl/pychotka/content/view/1670/104/ i różnie: kuchnia.gery.pl/cms/index.php?id=10 Odpowiedz Link Zgłoś