Gość: danka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.05, 14:53 Czy może ktos wie jak zrobic syrop imbirowy? Slyszalam ze jest swietny na reumatyzm i wogóle smaczny i postanowilam zrobic, ale nie wiem jak. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jacek1f proszę: 05.11.05, 15:34 www.masala.com.pl/index.php?d=produkt&id=145 a tu e Zdrowia: • Syrop imbirowy Pokrój w cienkie plastry kłącze imbiru wielkości piłki tenisowej. Plasterki zmieszaj z dwiema szklankami cukru, trzema łyżkami przegotowanej wody i łyżeczką octu winnego. Podgrzewaj na wolnym ogniu, stale mieszając i nie dopuszczając do wrzenia, do momentu, aż powstanie gęsty syrop. Ostudź i pij codziennie po jednej łyżeczce mikstury rano i wieczorem. Niestety, nie jest to przepis dla diabetyków. Ja nie robie z octem... nie wiem po co jest w przepisie... powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
magda-fl Re: proszę: 05.11.05, 16:50 Syrop imbiorowy można kupić w makro. Jakieś 3l czy coś koło tego za 20zł z kawałkiem. Tylko nie wiem czy on też będzie miał zdrowotne właściwości... Odpowiedz Link Zgłoś
ampolion Re: syrop imbirowy 06.11.05, 03:59 Jest tego sporo i w różnych postaciach. Angielski, ale jeśli trzeba to coś przetłumaczymy. 66.206.5.232/display.asp?categoryid=6&subcategoryid=15&recipeid=1164 www.recipegoldmine.com/syrup/syrup9.html www.indiatastes.com/categories/401.shtml Odpowiedz Link Zgłoś