madziapaw 08.11.05, 12:34 Urządzam kuchnię i planuję zakup zmywarki BOSCH pod zabudowę 45 cm. CZy ktoś mże mi polecić szczególny model?? MOże ciekawe opinie??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
invicta1 Re: BOSCH ZMYWARKI 08.11.05, 12:44 używam tej: www.bosch-agd.pl/pl/produkty/produkt.asp?idproduktu=364 sprawdza sie-duza zaleta było dla mnie to, ze nie ma widocznego panelu sterowania, ale nie wiem czy Ci na tym zależy Odpowiedz Link Zgłoś
kasitza Re: BOSCH ZMYWARKI 08.11.05, 13:28 Znam jeden powazny wapadek zaniedbania serwisu uslugowego boscha. Zepsuta zmywarka zostala naprawiona, ale psula sie kilkakrotnie po naprawie i wielokrotne naprawy (niezd´godnie z prawem konsumenckim) byly udzielane przez firme bosch odplatnie az w koncu przestali w ogole reagowac na jakiekolwiek proby kontaktu i przesylali tylko maile od punktu servisowego, do centrali. i ta kobieta od annasza do kajfasza sobie pisala. Odpowiedz Link Zgłoś
invicta1 Re: BOSCH ZMYWARKI 08.11.05, 13:41 mysle, ze kazdafirmama chociaz jeden taki numer na sumieniu moja działa od 1,5 roku-niemiałam problemów moja tesciowa uzywała swoja (stary Bosch) 12 lat-zepsuła sie fakt, ale po 12latach Odpowiedz Link Zgłoś
kasitza Re: BOSCH ZMYWARKI 08.11.05, 14:00 tak, ale jedynie slusznym czynem, w moim wypadku, jest poinformowac kobiete, skoro sie pyta. a ja pracuje w instytucji broniacej praw konsumenta, wiec, mialam wglad we wszystkie dokumenty i moim zdaniem firma bosch zasluguje przez swoj wyczyn na oczernienie, bo nie powinni byli dospuscic do takiej sytuacji: Nagle nie ma odpowiedzialnych. Odpowiedz Link Zgłoś
madziapaw Re: BOSCH ZMYWARKI 08.11.05, 14:03 Czy powinnam kupić 45 czy 60, skoro w domu są trzy dorosłe osoby, a gotujemy w weekendy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zadumana Re: BOSCH ZMYWARKI IP: 213.17.230.* 08.11.05, 13:42 Mam 45cm, bosch, od 4 lat - moja pierwsza. Przy urządzaniu kuchni projektant we mnie "wmówił", a ja nie miałam pojęcia ani czasu się zastanawiać, więc na wszelki wypadek wzięłam:) Ma trzy programy. Działa dobrze. Jest dość prosta w możliwościach, ale to wszystko wiem dziś. Teraz mam już rozeznanie, ale chyba bym to powtórzyła. Wiele bajerów to niepotrzebne obciążenie ceny. Natomiast co do rozmiaru (45) - duże gary przy komplecie talerzy i innych miseczek, mi się nie mieszczą. Może to idiotyczne myć je tradycyjnie mając zmywarkę. Ale ułatwienie jest ogromne i tak, a duże gary przy małej rodzinie (3) nie trafiają się codziennie. Odpowiedz Link Zgłoś
kwiatek_leona Re: BOSCH ZMYWARKI 08.11.05, 14:20 Ja mam Boscha od 7 lat i dziala bez zarzutu. Wersja 60 cm.zabudowana, z mozliwoscia mycia tylko gornej polki. Odpowiedz Link Zgłoś
madziapaw Re: BOSCH ZMYWARKI 08.11.05, 14:27 dziękuję za pomoc, w jakich cenach sa proszki, płyny i sole do zmywarek. Jakie firmy polecasz?? Odpowiedz Link Zgłoś