Dodaj do ulubionych

Strasznie opryskliwe forum

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.05, 08:51
Od pewnego czasu śledzę to forum i spotykam się coraz częśćiej z
opryskliwością i zwykłym chamstwem ze strony tutejszych bywalców np. patrz
pierwsze wypowiedzi w tym wątku. Na początku nawet brałam udział w forum
podając ciekawe przepisy i zadając pytania ale od pewnego czasu jestem tu
coraz rzadziej bo denerwuje mnie to konserwatystyczne podejście co nie
których i tutejsza tzw. mafia kucharska - stali uczestnicy, którzy zjedli
wszystkie rozumy i na każde zadane pytanie odpowiadają opryskliwe jak tylko
się da. Ludzie! więcej szacunku bo wyłazai z was tzw. polaczkostwo ! Poza tym
skoro denerwuje cie dany wątek NIE ODPISUJ nie masz przecież takiego
obowiązku a tym samym nie popsujesz dnia innym i nie zniechęcisz pozostałych
do tego forum , no chyba że takie wasze zamierzenie.Kuchnia kojarzy mi się z
czymś przyjemnym - niestety nie na tym forum.
Obserwuj wątek
    • Gość: elsula BETSY MA RACJĘ IP: *.crowley.pl 12.11.05, 09:59
      Nie rozumiem po co tyle niemiłych postów.
      Nie chcesz odpowiedzieć , doradzic - TO MILCZ!
      Jedyne forum z klasą to Perfumy
    • Gość: malinowa Re: Strasznie opryskliwe forum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.05, 10:13
      popieram cię w 100%.....wczoraj poznałam to z autopsji....
      • sikoreczka91 Zgadzam się... 12.11.05, 10:28
        Heh, po mnie też nieźle jeżdżą, gdy wyślę post nie ważne na jaki temat, ale
        powoli robię się na to obojętna. Wiem, że jest tu kilka życzliwych osob, które
        potraktują wątek poważnie, a nie jak następną okazję do zwyzywania i okazania
        swojej "wyższości". Jeszcze nie straciłam całkowicie wiary w to forum, i chyba
        dlatego nadal tu zaglądam.
        Po prostu olej ich, nie warto tracić nerwów. Dyskutuj z przyjaźnie nastawionymi
        ludźmi, a złośliwe komentarze pomiń milczeniem.

Pozdro i trzym się ;)
    • j_aga Re: Strasznie opryskliwe forum 12.11.05, 10:27
      Ja niestety muszę się zgodzić z autorką wątku. Przestało tu być miło, kiedyś
      było tutaj naprawdę fajnie. Od jakiegoś czasu zaczęło to być niemal forum
      zamknięte. Nie można o nic zapytać, bo zamiast odpowiedzi dostanie się kilka
      niemiłych odpowiedzi lub zostanie odesłanym do wyszukiwarki. O ile jeśli wątek
      się często powtarz, może i słuszne, natomiast jeśli wątek był kilka miesięcy
      temu, to dlaczego nie można założyć nowego, może pojawią się nowe ciekawe
      przepisy.
      Może więcej tolerancji. Nawet tutaj wiele niemiłych (żeby nie powiedzieć
      dosadniej) odpowiedzi. I do tego wszyscy niezalogowani, wstydzicie się swoich
      wypowiedzi?
      Niestety podobne wrażenie odnosze na GP, tam też są lepsi i gorsi.
      A kiedyś było tak sympatycznie. Może to jeszcze wróci?
      • Gość: Gośka Re: Strasznie opryskliwe forum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.05, 10:33
        ja też należę do tych "nie zalogowanych"a to z prostej przyczyny po prostu z
        kompa w domu korzysta cała rodzina i musiałabym co chwile się logować poprostu
        mi się nie chce,ale nie wstydzę się swoich wypowiedzi i zawsze staram sie być
        miła więc może nie trzeba uogólniac pozdrawiam.
        • j_aga Re: Strasznie opryskliwe forum 12.11.05, 10:49
          Trudno pisząc tutaj nie uogólniać, ale chodziło mi o tych co piszą niemiłe
          odpowiedzi. Nie twierdzę że wszyscy niezalogowani są niemili, jeśli kogoś
          uraziłam przepraszam.
          • gourmet48 Re: Strasznie opryskliwe forum 12.11.05, 11:19
            zastanawiam się, czy to przzpadkiem nie nasza cecha narodowa, bo nigdzie ale to
            absolutnie nigdzie w tym kraju, nie da się spokojnie acz kontrowersyjnie
            rozmawiać - parlament, tzw. dyskusje TV, rożnego rodzaju internetowe forum,
            ulica, tramwaj ba, nawet w domu jest podobnie
            no bo jakże, każdy z nas jest pępkiem świata, pozjadał wszystkie rozumy,
            a to nic głupszego i bardziej prymitywnego i co ciekawe, czym bardziej wyuczony
            tym gorzej, żeby sobie taką opinię wyrobić, wystarczy śledzić TV-debaty
            nie widzę więc powodu, żeby tu na forum miało być inaczej, toż to ci sami lub
            tacy sami ludzie

• Gość: ja!!!!!! Re: Strasznie opryskliwe forum IP: 80.51.241.* 12.11.05, 11:24
      Strasznie to za mało powiedziane....nietolerancja tu jest na porzedku
      dziennym..Wiem sama po sobie ((
      Dlatego oonic sie nie pytam SZNOWNYCH POWAZNYCH PAŃ bo potarktuje Cie jak
      kogos GORSZEGO..EGOISTKI ,którym sie wydaje ,ze wiedza wszytko o gotowaniu((.
      Dla mnie najbradziej nieprzyjemne FORUM ..((((((((((((((((((((((.
      Acha ..juz słyche głosy to po co to czytasz ..a tak sobie dla was na złość))
      A co sie tyczy pożarcia to jestem niestrawna chyba ,ze na forum modny jest
      KANIBALIZM!!!!

• betsypetsy Ok. Kończę temat. 12.11.05, 11:41
      Nie miałam na celu umoralniać co nie których ale zwrocić uwagę na problem jaki
      tutaj od pewnego czasu istnieje. Widzę, że wielu forumowiczów podziela moje
      zdanie co jest sygnałem że ów problem istnieje. Mimo to nie zniechęcę się i od
      czasu do czasu tak jak to robię zaglądnę tu a chamskie zachowanie tak jak
      dotychczas poprostu zignoruję. Cieszę się, że przynajmniej mogłam pomóc co nie
      którym wyładować agresję może teraz będą mniej opryskliwi, kto wie...? Tego im
      życzę. Pozdrawiam.
    • ampolion Re: Strasznie opryskliwe forum 12.11.05, 15:35
      Betsy: Zakładając, że masz absolutną rację, musisz również przyznać, że to o
      czym mówisz odnosi się nie do WSZYSTKIch tutaj się wyrażających członków "mafii
      kucharskiej", t.j. tych, którzy często starają się innym pomóc. Zauważ jak
      często i jak szybko pytający otrzymują odpowiedzi i jak ładnie za nie dziękują.
      Sama taką pozostań, podawaj przepisy i nie przejmuj się rozczarowaniami.
      • kasitza nie krytykujac autorki watku, bo moze wie lepiej, 12.11.05, 15:57
        chcialam tylko powiedziec, ze mi tutaj poki co bardzo bylo milo...
    • brynia2 Re: Strasznie opryskliwe forum 12.11.05, 16:12
      Jestem tu od niedawna. Zasady istnienia i odzywania się na tym forum "odkryłam"
      sama, nie czytałam dokładnie żadnych wstępów, jedynie o zalogowaniu. Żeby być
      miłym, trzeba po prostu być normalnym człowiekiem. Tak jak inni zauważam
      brzydkie odzywki, ale je ignoruję, to chyba najlepsze wyjście. Reszta pozostaje
      w rękach moderatora. Częściowym rozwiązaniem tego problemu może byłoby
      wypowiadanie się tylko po zalogowaniu? Być może nie mam racji, ale takie jest
      moje zdanie.
      Co do wyszukiwarki, to mi też się wydaje, że najpierw powinno się z niej
      korzystać. Z historycznych wątków można dowiedzieć się wielu pożyteczych rzeczy.
      Przekonałam się o tym wielokrotnie.
      Wszystkim pomocnym bardzo dziękuję za wskazówki kulinarne. Z forum będę nadal
      korzystać, a jeśli będę mogła w czymś pomóc, to chętnie to zrobię.
      Bądźmy dla siebie mili, to nic nie kosztuje.
      Pozdrawiam, Brynia
    • ampolion Re: Miłym???!Oczywiscie!Taką mam naturę, ale znac 12.11.05, 17:42
      To nie "rezydenci" lecz zazwyczaj "goście" ukrywający się pod coraz to innymi
      nickami.
    • Gość: ines Re: Strasznie opryskliwe forum IP: *.rzeszow.mm.pl 12.11.05, 17:42
      Niestety jest w tym sporo racji. Wielu irytuje to, że po raz kolejny pojawia
      się takie samo pytanie. Krytykowanie 15 letniej osoby, że nie ma ogłady
      kulinarnej niestety niedobrze świadczy o tych krytykujacych. Ciagłe odsyłanie
      do wyszukiwarki nie jest zawsze słuszna drogą. Ileż to wątków ma takie tytuły,
      które sugerują bogatą treść i mnóstwo przepisów, a tak naprawdę oprócz
      dywagacji nie na temat konkretów nie znajdziemy. Więc odświeżanie tematów jest
      jak najbardziej potrzebne.
    • kwiatek_leona Advocatus Diaboli 12.11.05, 18:28
      Chyba jednak nalezy oddzielic zalogowanych "rezydentow",czy przynajmniej ich
      wiekszosc, od gosci, czego dobitnym przykladem sa niektore wypowiedzi nawet w
      tym watku, jak zauwazyl Krzysztof.

Kazde forum ma swoja specyfike, styl i charakter. To akurat, oprocz dyskusji,
      sluzy rowniez poradami. Warto wiec najpierw poswiecic troche czasu na lekture
      watkow, by sie zorientowac czy, po pierwsze, ta specyfika nam w ogole
      odpowiada. Po drugie, jakiego typu pytania wywoluja zyczliwa i pomocna reakcje,
      a ktore prowokuja te opryskliwe odpowiedzi. Z moich pobieznych obserwacji
      wynika, ze zakladanie watkow pt: "Pilne, obiad za godzine, co ugotowac?" nie ma
      wielkich szans na powodzenie. Sondaze opinii publicznej typu:"Czy lubicie
      kalarepke" czesto owocuja odpowiedziami: "tak", "nie" i "Bleee". Ale ilez jest
      tu rowniez fascynujacych watkow, gdzie ludzie dziela sie swoimi wspomnieniami
      np. z wigilii w dziecinstwie, czy doswiadczeniami gastronomicznymi nabytymi za
      granica.

Moje, dosc ograniczone, doswiadczenie z tego forum jest calkiem pozytywne.
      Trole ignoruje. Pozbawionym humoru dogmatykom odpowiadam grzecznie i z
      szacunkiem, bo swiadomosc wszechwiedzy kulinarnej bardzo im poprawia nastroj. A
      znakomitej wiekszosci forumowiczow zawdzieczam mnostwo dobrych rad i godziny
      ciekawej lektury na koszt firmy :)

P.S. Uzytkownikom Galerii nie dziekuje, to przez nich mam nadwage :)
    • hania55 Co to znaczy "konserwatystyczne"? n/t 12.11.05, 18:39

• kwiatek_leona Re: Co to znaczy "konserwatystyczne"? n/t 12.11.05, 18:51
        No, przeca konserwatystycyzm to dziedzina archeologii, zajmujaca sie
        konserwacja starozytnych puszek konserwowych :)
      • Gość: ines Re: Co to znaczy "konserwatystyczne"? n/t IP: *.rzeszow.mm.pl 12.11.05, 19:04
        Jednak założycielka wątku trafiła w sedno.
        Haniu na pewno wiesz co to oznacza- ktoś popełnił błąd (który i ja zauważyłam).
        A zadając to pytanie chcesz się chyba jedynie dowartościować .
        No co nie mów, że nie wiesz, że to konserwatywny. Na pewno wiesz, że to o ten
        wyraz chodziło. Wpisałaś się po to, by pokazać, że jesteś lepsza. Bo na pewno
        nie dlatego, że nie domyśliłaś się o co chodzi.
        Klasy Ci brak jednak. I to nie pierwszy raz zauważam:-(
        • panna111 Re: Co to znaczy "konserwatystyczne"? n/t 12.11.05, 19:25
          Hania55 nie czepia się bez powodu. Jej sugestia, aby poprawnie posługiwać się
          naszym językiem i tak jest zbyt subtelna, jak na niechlujstwo językowe, które
          panuje na wszystkich forach.
          • Gość: ines Re: Co to znaczy "konserwatystyczne"? n/t IP: *.rzeszow.mm.pl 12.11.05, 19:38
            Sugestia Hani subtelna nie jest, świata nie naprawi, wszyscy nie posługują się
            piękną polszczyzną z różnych przyczyn, ale to nie oznacza, że nie mogą trafiać
            na publiczne forum. Jeśli to kogoś razi to w końcu są prywatne fora i już.
        • hania55 ines 13.11.05, 11:21
          Na pewno jesteś wziętym psychologiem :-)
          • Gość: ines Re: ines IP: *.rzeszow.mm.pl 13.11.05, 12:04
            Prawie.
      • Gość: iwonesik Re: Co to znaczy "konserwatystyczne"? n/t IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.05, 19:10
        Ja miałam tylko raz odpowiedź typu, to już było, poszukaj w wyszukiwarce. Nie
        jestem częstym gościem i nie pamiętam czy miesiąc temu ktos zadał podobne
        pytanie. Jak do tej pory ludzie natychmiast przesyłają wspaniałe przepisy za c
        im serdecznie dziękuję. Często korzystam z wyszuwiwarki. PA PA
        • marghe_72 Re: Co to znaczy "konserwatystyczne"? n/t 12.11.05, 19:38
          poczułam sie poniekad wywołana do tablicy..jako ta, kóra często odsyła do
          wyszukiwarki.
          a. nie wszyscy wiedza,ze jest cos takiego jak wyszukiwarka..ja długo nie miałam
          o niej pojęcia :))
          B.Chyba lepsze odesłanie do wyszukiwarki niz zignortowanie tematu?
          • ika.13 Re: Co to znaczy "konserwatystyczne"? n/t 12.11.05, 21:06
            marghe_72 napisała:

> poczułam sie poniekad wywołana do tablicy..jako ta, kóra często odsyła do
            > wyszukiwarki.
            > a. nie wszyscy wiedza,ze jest cos takiego jak wyszukiwarka..ja długo nie miałam
            >
            > o niej pojęcia :))
            > B.Chyba lepsze odesłanie do wyszukiwarki niz zignortowanie tematu?

Ja zawsze korzystam z wyszukiwarki,bo tak jest wygodniej i nie muszę czekać na
            odpowiedzi.
            Fakt,że jest tu sporo opryskliwych i zawsze lepiej wiedzacych nie zniechęci mnie
            do czytania tego forum, ja ich po prostu ignoruję,szkoda mi na nich czasu.

Cenię sobie (chociaż nie tylko) odpowiedzi marghe_72 i Ampoliona:))))
            Pozdrawiam Was

• betsypetsy Re: Co to znaczy "konserwatystyczne"? n/t 12.11.05, 20:41
        ups
        oczywiście konserwatywne, chwilowa niedyspozycja umysłowa :-)
        Sama nie lubie błędów językowych dlatego pochylam głowę i przyznaję się do
        błędu a krytyka w tej kwestii mnie nie razi. Pozdrawiam.
        • zjawa_dzienna Re: Co to znaczy "konserwatystyczne"? n/t 13.11.05, 09:34
          betsypetsy napisała:

> ups
          > oczywiście konserwatywne, chwilowa niedyspozycja umysłowa :-)
          > Sama nie lubie błędów językowych dlatego pochylam głowę i przyznaję się do
          > błędu a krytyka w tej kwestii mnie nie razi. Pozdrawiam.

ależ wyszukiwarka podziela Twoje racje językowe, spójrz np. tutaj
          www.maciey.thc.net.pl/nr%2011/mag/18.html
          • zjawa_dzienna Re: Co to znaczy "konserwatystyczne"? n/t 13.11.05, 09:36
            chyba nie udało się wkleić, w każdym razie na "konserwatystyczny" google
            zareagował bardzo pozytywnie, sprawdź.
            • e_katt w przypadku 13.11.05, 10:10
              sprawdzania poprawnosci jezykowej, wyszukiwarka to nie (zawsze) jest najlepsze
              rozwiazanie.
              Google rownie entuzjastycznie reaguje, kiedy zadac jej wyszukanie
              slowa "wziasc" - wysyp prawdziwy. A czy jest ono poprawnym?!...

(btw, konserwatystycznym jest tez widac pwnowski Slownik Poprawnej Polszczyzny,
              pod red. A. Markowskiego, bo i w tymze "konserwatystycznego" nie uswiadczysz)
            • Gość: wapniak Re: Co to znaczy "konserwatystyczne"? n/t IP: 80.50.49.* 13.11.05, 11:41
              zjawa_dzienna napisała:

> chyba nie udało się wkleić, w każdym razie na "konserwatystyczny" google
              > zareagował bardzo pozytywnie, sprawdź.
              Czy link był podany do artykułu "Oczyśćmy Język"?
              tnij.org/pf2
    • Gość: Hanna Re: Strasznie opryskliwe forum IP: 206.248.72.* 13.11.05, 05:09
      Jak bys poszukala w wyszukarce , to bys na ten temat mogla duzo przeczytac, bo
      juz nie raz pisalysmy o tej niemilej sytuacji .Hahhahah.....................
      Masz racje i ubolewam, ale co zrobic-tylko ignorowac.
      • Gość: Bini Re: Strasznie opryskliwe forum IP: 220.224.21.* 13.11.05, 07:22
        dla mnie wyszukiwarka byla wyjsciem jak mialam broadband, teraz mam internet
        podlaczony do mobile i nie zawsze dziala jak rakieta.

otwieranie ilus tam postow, zeby wreszcie znalezc odpowiednia informacje jest
        po prostu wkurzajace...

jak ktos wspomnial, na forum pojawiaja sie coraz to nowe osoby, ktore maja tez
        nowe pomysly... dlatego gaszenie watkow 'bo juz bylo' jest niegrzeczne...

od 4 lat przegladam to forum i jak jakis temat uwazam za nudny, to nic nie
        pisze:)))
        pzdr. dla wszystkich
        • marghe_72 Re: Strasznie opryskliwe forum 13.11.05, 22:01
          wystarczy sie do "starego " wątku dopisac...
          wtedy wypłynie na wierzch
    • myszz Re: Strasznie opryskliwe forum 13.11.05, 12:37
      ale nie zauważyłam tu rzeczy o których mówicie... to, iż ktoś wysyła do
      wyszukiwarki nie ma się co dziwić. niedawno był wątek o schabowych powtarzany
      każdego dnia tygodnia. koszmar. jakbyscie mieli codziennie czy co parę dni
      wpisywać ten sam przepis to pewnie też nie tryskalibyście radścią...
      są fora podzielone tematycznie : mieso, surówki ciasta nalewki i jak ktoś się
      tu źle czuje niech tam skieruje swoje kroki.
      osobiście zadaję czasem banalne pytania ale nikt mi nie dopiekł z tego powodu.
      dziwne a może raczej oczywiste jest to, ze ludzie którzy tu się wypowiadają
      zazwyczaj sa niezalogowani a i nicki jakieś w większości nieznane /czytam
      kuchnie i galerie codziennie/

ps według mnie moderacji być tu nie powinno, chyba, że ktoś by bluzgał , to
      owszem owszem

a co do galeri, nie podoba mi się jedno , jak ktoś krytykuje brzydko wykonane
      zdjęcie czy jakiś nie odpowiedni talerz... przecież tu galeria potraw a nie art
      super gallery czy jakoś tam

pozdrawiam serdecznie i dziękuję bardzo wszystkim za odpowiedzi, jakiekolwiek
      by nie były ;]
      • ba_nita Re:myszz 13.11.05, 16:53
        Za ten post teraz chyba Ci wyślę przepisy na ślimaki albo homary????;-D Ale
        oczywiście z opryskliwym komentarzem.hahahahahah!!!!! Musze jeszcze dodać, że
        żartuję (bo jeszcze ze mną pojadą jak z nadtłuczonym talerzem)//oczko
        • Gość: myszz tam przepisy....... IP: 213.17.144.* 13.11.05, 18:58
          wyślij te homary /na gotowo/ :)
          • ba_nita Re:Nie ma tak dobrze! 13.11.05, 19:07
            Moja połowica gada, że jak chcesz to zapraszamy. Co prawda Gdynia i muerze
            homarami nie stoi ale ucztę rybną zapewnić możemy!!!:-D
            • myszz Re:Nie ma tak dobrze! 13.11.05, 19:30
              gdzie gdynia a gdzie kluczbork sto lat koniem by jechać.
              zresztą mojego męża namówić na wyjazd dalszy niż 15km to nie lada sztuka. ale
              zapamiętam zapamiętam. ja również zapraszam.
              i chyba musimy skończyć ta prywatę bo oberwiemy jakimś stłuczonym talerzem:>
              • kasitza pan banita tez nad baltykiem? 13.11.05, 19:34
                mozemy do siebie powioslowac
                ;)
                • ba_nita Re: W samym centrum Gdyni. 13.11.05, 20:09
                  Inaczej chyba bym wyglądał przyzwoiciej niż na fotce.;-D
                  • kasitza Re: W samym centrum Gdyni. 13.11.05, 20:18
                    ja nie znam twojej fotki ale siedze w miescie partnerskim gdyni po niemieckiej
                    stronie :)
                    • ampolion Re: W samym centrum Gdyni. 13.11.05, 20:24
                      Fotki kilku z nas są dostępne za kliknięciem na nick.
                    • ba_nita Re: W samym centrum Gdyni. 13.11.05, 20:32
                      Jesteś zalogowana - obok nicka jest buźka - kliknij na nicka:-D To od niedawna
                      gazeta wprowadziła.
                      • kasitza Re: W samym centrum Gdyni. 13.11.05, 22:34
                        ujales mnie, trzeba przyznac...hehe
                      • myszz czyżby ... 13.11.05, 23:02
                        ciężki kac? a jakiegoś linka do instrukcji umieszczania zdjęć mogę poprosić?
              • ba_nita Re:Nie ma tak dobrze! 13.11.05, 20:11
                Tłuczony talerz bywa doskonałym tłem do fotek. A szlak bursztynowy był dłuższy.
                Namów swojego (ukłony ode mnie i mojej połowicy) na pyfko z krana pod porządną
                rybkę - na mnie to działa (oczywiście inne dania)...;-D
    • ba_nita Re:jakież to oryginalne!!!!! n/t 13.11.05, 21:57

• kasitza Re: Strasznie opryskliwe forum 13.11.05, 22:35
      miodek powiedzial kiedys w jednym programie jak jeszcze chodzilam do szkoly ze
      obie pisownie sa dopuszczalne.
    • betsypetsy no bardziej oryginalny niż Twój 13.11.05, 23:06
      Wojtek, toż taki pospolity :-)
      • myszz no no! 13.11.05, 23:10
        moja pielęgnica pawiooka ma na imie wojtek :)
        • betsypetsy Re: no no! 13.11.05, 23:15
          ups
          ale jeśli chodzi o zwierzęta to imię jak najbardziej oryginalne, mój żółw to
          Jasiek
          • myszz :) 13.11.05, 23:19
            a moje rybki, to: bronek, zdzichu, czaki, tifany, suka, samiec, śledź, irek
            zorro a żółwiak chiński nazywa się zenek, była też zadymka ale zszedł nieborak
            a do tego psy majk i wanda /chińckie grzywacze bezwłose/
            • betsypetsy Re: :) 13.11.05, 23:26
              o rany, toż to całe zoo - gratuluję. Muszę sprawdzić w necie jak wygląda ten
              żółwik chiński, bo nie słyszalam o takowym a brzmi interesująco, mój to
              czerwonolicy(wodny)
              -
              Betsy
              • kasitza Re: :) 14.11.05, 08:57
                ale wam fajnie, ja mam w domu tylko meza i muchy, jak przyleca...:(
      • betsypetsy Propozycja 13.11.05, 23:13
        Słuchajcie może by tak zakończyć ten wątek bo z kulinariami to on nie ma nic
        wspólnego no i temat się wyczerpał no bo ileż można :-)no chyba, że co
        niektórzy mają potrzebę napisać coś ot tak dla hecy np. kto ma
        najoryginalniejszy nik na forum kuchnia :-))))Zacznijmy od Wojtka...
    • Gość: alcia Re: Strasznie opryskliwe forum IP: 82.153.198.* 14.11.05, 03:57
      rzeczywiscie pelno tu chamstwa az przykro, niektorzy widac traktuja forum jak
      wyladowanie zlosci, pewnie w rzeczywistosci nie ma ich kto wysluchac, tylko
      komp i 4 scianach...ja chetnie czytam normalne odpowiedzi, wiec mam nadzieje,
      ze nie znikna w porzo goscie i gosciowy;))pozdr wesolych, ignoruje chamow i
      ponurakow od urodzenia...
      • jollka2 Re: Strasznie opryskliwe forum 14.11.05, 09:53
        1. Odsylają do wyszukiwarki? I co z tego, po to ona jest. Niektorzy chyba
        myślą, że forumowicze siedzą tu i czekają na pytania "nowych" i natychmiast
        poświęcają swój czas na odpowiedź. Ludzie, ludzie tu pracują, maja dzieci, dom
        i nie każdy ma czas, żby szybciutko odpowiadać. Ja czasem podaję link do
        przepisu, ale wpierw szukam go w wyszukiwarce, a potem podaję, poświęcając swój
        czas, bo mi żal osoby bez odpowiedzi. Ale po iluś razach każdemu się znudzi....
        2. Jest to jedno z najsympatyczniejszych forum, jakie znam. Jak się odpowiednio
        miło zapyta, to zwykle jest miła lub rzeczowa odpowiedź, choćby o wyszukiwarce.
        A jeśli post jest infantylny, to sory, trzeba liczyć się z niemiłą odpowiedzią.
        To chyba nie jest forum dla 14-latek.
        Aha, ile razy podziękowaliście za przepis lub link??
        Co do kytyki na GP, to jest raczej sporadyczna i taktowna. Radzę cześciej
        zaglądać do GP, żeby się o tym przekonać.
        pozdrawiam :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka