Dodaj do ulubionych

Baby do garów

20.10.02, 18:06
Mojej pani zachciało się kandydowac do Rady Miejskiej. Miała
dzisiaj spotkanie na osiedlu z wyborcami. Przez co dzisiaj nie mam obiadu.
Zuchtstier głodny = Zuchtstier zły. Kobiety, nie macie się czym zajmować?

Obserwuj wątek
    • Gość: inka Re: Baby do garów IP: *.riv-eres.charterpipeline.net 20.10.02, 18:20
      Zycze jej z calego serca aby ja wybrali - co bedzie kozystne takze dla ciebie,
      bo nauczysz sie gotowac i zobaczysz ze to moze byc calkiem przyjemne... :)
      • Gość: Baba Re: Baby do garów IP: *.kamienna-gora.sdi.tpnet.pl 20.10.02, 18:48
        Mogła Ci ugotować coś co mógłbyś sobie odgrzać - lebiodko.
      • zuchtstier Re: Baby do garów 20.10.02, 23:17
        Gość portalu: inka napisał(a):

> bo nauczysz sie gotowac i zobaczysz ze to moze byc calkiem przyjemne... :)

Ja wiem, że faceci to najlepsi kucharze, ale w restauracjach, gdy im za to
        płacą. A w domu pichcić ma baba. Ot co.
    • roseanne Re: Baby do garów 20.10.02, 19:22
      joj, biedactwo
      marudzisz tutaj, zamiast sie cieszyc, ze nareszcie mozesz zjesc co naprawde
      lubisz, a nie jakies jej gnioty :)))

hulaj dusza, restauracje stoja otworem, a i zmywac potem nie trzeba
      • zuchtstier Re: Baby do garów 20.10.02, 23:16
        roseanne napisała:

> hulaj dusza, restauracje stoja otworem, a i zmywac potem nie trzeba

Zebym ja po restauracjach się szlajał jak mam babę w domu? Od wieków taki był
        porządek i tak ma być - baba gotuje, chłop zjada.
        Zresztą po co ma wysiadywać w tej Radzie? I tak zawsze jak gębę otwiera to
        głupstwo jakies palnie. Pewnie ploty będzie urządzać albo szydełkować na
        obradach. Co to się porobiło? Babom się w głowach poprzewracało - nawet w
        Sejmie chcą tam ileś procent. Świat się wali. Nic już nie jest po bożemu.
        • roseanne Re: Baby do garów 21.10.02, 03:06
          tak tak, zapewne masz racje
          :)))))
    • Gość: bef Re: Baby do garów IP: *.chello.pl 20.10.02, 20:05
      zuchtstier napisał:

> Mojej pani zachciało się kandydowac do Rady Miejskiej. Miała
      > dzisiaj spotkanie na osiedlu z wyborcami. Przez co dzisiaj nie mam obiadu.
      > Zuchtstier głodny = Zuchtstier zły. Kobiety, nie macie się czym zajmować?
      >

No i wróciła pewnie zmęczona, a obiad na nią nie czekał...
    • Gość: ula Re: Baby do garów IP: *.krosno.sdi.tpnet.pl 21.10.02, 20:11
      Realizacja znanego powiedzenia "Baby do garów" ma realne zastosowanie tylko
      w przypadku gdy Chłop jest mądrzejszy od Baby i potrafi zarobić na utrzymanie
      rodziny.W przeciwnym wypadku realizuje się powiedzenie "Mężusiu do kuchni".
      • anna_wu Re: Baby do garów 21.10.02, 20:28
        Wierzyc sie nie chce:). My z moim "chlopem" czasami mamy walke kto bedzie
        gotowac. Wiadomo, ze gdzie kucharek... dwie, tam nie ma co jesc:).
        Zalozyciel watku, jak nie ma ziemniakow, miesa i surowki dziennie (moze zupy
        tez wymaga), to jest pewno bardzo zly i chodzi glodny. Bidulek, faktycznie:)
        • aka10 Re: Baby do garów 21.10.02, 21:50
          Zamiast latac po roznych forach,to sie wez do gotowania tego i nastepnych
          obiadow.Pozdrowienia.
          • zuchtstier Re: Baby do garów 21.10.02, 23:21
            aka10 napisała:

> Zamiast latac po roznych forach,to sie wez do gotowania tego i nastepnych
            > obiadow.Pozdrowienia.

Ja też pozdrawiam,a co do latania po róznych forach - przyniosło efekty. mam
            kilka pomysłow na to jak babie ukrócić smycz. Jeden wypróbuję juz jutro. A ja i
            tak nie będę gotował. Od tego sa kobity.
            • roseanne Re: Baby do garów 21.10.02, 23:29
              zapamietaj
              najlepszymi kucharzami sa mezczyzni!!
              maja berdziej wysublimowane podniebienie i lepiej przyprawiaja
              Zastanow sie ,dlaczego mowi sie SZEF kuchni, mistrz patelni ;)
            • Gość: Senin Re: Baby do garów IP: 144.138.125.* 22.10.02, 00:11
              zuchtstier napisał:

> aka10 napisała:
              >
              > > Zamiast latac po roznych forach,to sie wez do gotowania tego i nastepnych
              > > obiadow.Pozdrowienia.
              >
              > Ja też pozdrawiam,a co do latania po róznych forach - przyniosło efekty. mam
              > kilka pomysłow na to jak babie ukrócić smycz. Jeden wypróbuję juz jutro. A ja
              i
              >
              > tak nie będę gotował. Od tego sa kobity.

tylko pamietaj - to moze sie skonczyc tragicznie. Jak moj chlop by mi tak
              powiedzial, to pewnie by sie przez tydzien z glodu slanial, a po tygodniu
              niejedzenia to wiesz co sie stac moze...
              • Gość: Nina1 Re: Baby do garów IP: 213.76.128.* 22.10.02, 09:03
                A co kolego taki jesteś mądry i zdolny, że jak rozumiem utrzymujesz rodzinę i
                niepracującą "babę" na przyzwoitym poziomie.... Bo to jest chyba jedyny wypadek
                kiedy możnaby powiedzieć ze skoro ty zarabiasz to ona strudzonemu małzonkowi
                obiadek mogłaby z obrego serca podać. Ale tak mi się coś wydaje że jesteś
                bezrobotnym frustratem, zarabia ona a ty tu na forum potwierdzasz swoją jakże
                wątpliwą meskość, bo niestety w inny sposób nie możesz a jakbyś to wszystko
                drogiej żonie prosto w oczy powiedział to kopa w tyłek i do widzenia..

No cóż przepraszam pozostałych forumowiczów za może niezbyt subtelny komentarz,
                ale szlag mnie trafia jak czytam takie chamskie kretynizmy.
                • muesli Re: Baby do garów - chłopy do pługów!! 22.10.02, 09:24
                  Tu też cię z forum Opole zagnało? I nawet się powtarzasz... Wymyśl coś
                  oryginalnego bo wieje nudą....

Ale skoro ty możesz - to i ja sie powtórzę z moimi radami:

1. Skoro "baby..." - CHŁOPY DO PŁUGA! Tam szukaj szczęścia. Może w tym będziesz
                  lepszy...
                  albo
                  2. Od razu strzel sobie w łeb.

Muesli
                  • kathy38 Re: Baby do garów - chłopy do pługów!! 22.10.02, 09:26
                    muesli napisała:

> Tu też cię z forum Opole zagnało?

Nie tylko z forum Opole. Chyba z każdego forum Wyborczej.
                    • zuchtstier Re: Baby do garów - chłopy do pługów!! 22.10.02, 15:39
                      kathy38 napisała:

> Nie tylko z forum Opole. Chyba z każdego forum Wyborczej.

Tak, i nie wstydze się tego. Dzięki temu dostałem kilka dobrych pomysłów na
                      moją ślubną. Jeden dziś wypróbuję. I poiszę jak zareagowała. Pzdr :)))
                  • Gość: Gal Re: Baby do garów - chłopy do pługów!! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 22.10.02, 22:56
                    muesli napisała:

> 1. Skoro "baby..." - CHŁOPY DO PŁUGA! Tam szukaj szczęścia. Może w tym
                    będziesz

Ależ ja oram od rana do wieczora na co dzień, a cały weekend spędziłem na;
                    - marynowaniu grzybków
                    - wycinaniu kulek z dyni (bo ładniej wyglądają niż kostki i dzieciom zostanie
                    skorupa na Haloween) PS. 20, 10 i 8kg.
                    - marynowaniu dyni
                    - skrobaniu resztek (po wycieciu kulek)
                    - gotowaniu musu dyniowego
                    - obieraniu jabłek i przygotowaniu musu jabłkowego
                    - obieraniu (niech to szlag trafi) pigwy i przygotowaniu pigwy w syropie
                    - jw. + nalewka z pigwy
                    - pasteryzowaniu tego całego cholerstwa

... a żonę od piętnastu lat mam.

> 2. Od razu strzel sobie w łeb.

Chyba masz rację.
                    (Mężowi już przekazałaś, jak sądzę ;-))))
                    >
                    > Muesli
                    • muesli Re: Baby do garów - chłopy do pługów!! 23.10.02, 09:23
                      Gość portalu: Gal napisał(a):

> muesli napisała:
                      > > > 2. Od razu strzel sobie w łeb.
                      >
                      > Chyba masz rację.
                      > (Mężowi już przekazałaś, jak sądzę ;-))))
                      > >
                      > > Muesli

Sorry, może jestem nierozgarnięta(y), ale nie rozumiem tej wypowiedzi.
                      Co miał(a)bym przekazywać... mężowi i w jakim celu?
                      ;-)
                      M
    • Gość: monia Re: Baby do garów IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 22.10.02, 20:26
      zuchtstier napisał:

> Mojej pani zachciało się kandydowac do Rady Miejskiej. Miała
      > dzisiaj spotkanie na osiedlu z wyborcami. Przez co dzisiaj nie mam obiadu.
      > Zuchtstier głodny = Zuchtstier zły. Kobiety, nie macie się czym zajmować?
      >
      juz chyba na 5 forum widze ten twoj watek. wez sie gamoniu do gotowania swojego
      obiadku i przestan pierdolic
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka