Dodaj do ulubionych

Jak zrobic twarozek samemu?

23.10.02, 11:47
jaki rodzaj mleka do tego potrzebny itd?
Obserwuj wątek
    • mufka Re: Jak zrobic twarozek samemu? 23.10.02, 14:05
      najlepiej kwasnego, a skad piszesz zlotko?
      • zlotko9m Re: Jak zrobic twarozek samemu? 23.10.02, 14:18
        Z Norwegii i teskni mi sie za twarozkiem ze szczypiorkiem.
        Ale chyba pytanie moje juz jest nieaktualne bo znalazlam dyskusje na temat
        przygotowania sernikow za granica, gdzie znalazlam kilka przepisow na twarozek
        domowej roboty ( min. od mufki :) )
    • Gość: Wojtek Re: Jak zrobic twarozek samemu? IP: proxy / *.radio.com.pl 23.10.02, 14:55
      Skoro już wiesz jak zrobić twarożek, to zamiast szczypiorku dodaj do niego
      drobniutko posiekany ogórek i papryrę czerwoną. PYCHA!
      • Gość: mika_nice Re: Jak zrobic twarozek samemu? IP: *.tele2.pl 23.10.02, 15:21
        Gość portalu: Wojtek napisał(a):

> Skoro już wiesz jak zrobić twarożek, to zamiast szczypiorku dodaj do niego
        > drobniutko posiekany ogórek i papryrę czerwoną. PYCHA!

A ja uwielbiam z ogorkiem kiszonym, ale raczej na serku bialym niz w twarogu,
        chociaz ogorek kwaszony i szczypior tez sa pyszniukie.

Czesto tez polewam sobie ketchup'em, np. serek wiejski (cottage cheese)i jest
        tez wybitnie pychowy!
        • zlotko9m Re: Jak zrobic twarozek samemu? 23.10.02, 16:00
          tak wiem iz mozna podac go na wiele sposobow. I szczypioreczek, rzodkieweczka,
          ogorek, cebula uuuuch pycha. czuje jak mnie az zsicka w zoladku taka jestem
          glodna.
          jako dziecko uwielbialam twarozek utarty z cukrem i ewentualnie pajda chleba
          aby nie bylo zbyt slodko. :)

a teraz zabieram sie gotowanie pierwszy raz w zyciu zupki cebulowej, z
          przepisu znalezionym w Forum.
          pozdrawiam
          • Gość: Linn Re: Jak zrobic twarozek samemu? IP: *.dialup.tiscali.it 24.10.02, 11:08
            A ja tesknie za twarozkiem / z tutejszego mleka jeszcze mi sie nie udalo zrobic
            cos dobrego / i za szczypiorkiem. O koperku nie wspomne.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka