nadka1 04.01.06, 20:16 Czy ktoś ma przepis na blok? Ja mam taki:2 masła,2 szkl.cukru,6 łyżek kakao,3/4 szkl.wody,0,5kg mleka w proszku. Ale nie wiem co zrobić żeby on nie był ciągnący jak guma do żucia tylko bardziej kruchy.Podpowiedzcie mi proszę Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
amikeo Re: Blok 04.01.06, 21:14 Podaję przepis mojej Tesciowej, staray jak świat, jeszcze z czasów PRL. Jest bardzo dobry i się "nie ciągnie". kostka margaryny, 1 szklanka cukru,7 łyżek wody, 3 łyżki kakao zagotować wystudzić, dodać 1,5 szklanki mleka w proszku i wymieszać. Dodać pokruszone zwykłe herbatnki i wyłożyć do foremki wyłożonej papierem do pieczenia. Schłodzić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katie Re: Blok IP: *.chello.pl 18.01.06, 15:34 czy ja dobrze rozumiem ze do wystudzonej masy mam dodac 1.5 szklanki mleka w proszku?ono sie w tym jakos rozpusci czy to ja mam rozrobic je w wodzie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rettt Re: Blok IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.06, 16:40 dodaj suche mleko, nie mieszaj z wodą - wszystko ok się połączy Odpowiedz Link Zgłoś