Gość: AST IP: *.dialo.tiscali.de 31.10.02, 15:18 Wyobrazacie sobie, ze mozna jesc ser tylzycki z marmolada? Rolmopsy popijac kawa z mlekiem? Albo kanapke z wedzonym boczkiem popijac cieplym mlekiem? Jakie zestawy potraw powoduja, ze mija wam apetyt? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kluba1 Re: Straszne zestawy IP: *.we.client2.attbi.com 01.11.02, 15:50 anna_wu napisała: > Miod z boczkiem;) To zalezy !!! Pieczona szynka na slodko jest dobra !! Odpowiedz Link Zgłoś
roseanne Re: Straszne zestawy 31.10.02, 15:34 ser zolty na kanpce ,z odrobina dzemu jest calkiem calkiem :)) najgorszy zestaw : sledz z paczkiem i musztarda Odpowiedz Link Zgłoś
margala Re: Straszne zestawy 29.11.02, 15:55 kdys napisała: > gin z karotką bleeeeee, to chyba najpaskudniejsze co tu przeczytałem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anita Re: Straszne zestawy IP: *.ch.pw.edu.pl 31.10.02, 16:46 hmm... swego czasu smakowalo mi baaaaaaardzo: sledz w smietanie plus malibu:) po trzech dniach zrobima test ciazowy... wynik byl pozytywny:) pozdrawiam:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kluba1 Re: Straszne zestawy IP: *.we.client2.attbi.com 31.10.02, 22:04 Jestem gotowa poprobowac wszystkie nowe potrawy, zestawienia ale raz najadlam sie na przyjeciu sushi a pozniej zjadlam spory kawal wspanialego tortu czekoladowego a pozniej dostalam czkawki, ktora te dwa smaki podniosla do gory , wymieszala i.... bylam zielona przez reszte wieczoru !!! Uffff!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
staua Re: Straszne zestawy 31.10.02, 23:01 Moj maz nie cierpi jakichkolwiek zestawien miesa ze slodkim, np. moje popisowe danie-schab ze sliwkami-dla niego jest niejadalne. A jak ogladalismy Chocolat, to komentowal scene przyjecia urodzinowego, gdzie goscie jedza ges chyba polana sosem czekoladowym. A dla mnie to OK. A na przystawke sliwki suszone zawiniete w bekon, podpieczone. Co do dziwnych zestawien, zolty ser n dzemem mnie nie dziwi, choc sama go nie jem, a mleko pije do wszystkiego (to z kolei niektorych szokuje). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marbor1 Re: Straszne zestawy IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 01.11.02, 11:42 Dla mnie osobiście strasznym zestawem byłby śledz polany czekoladą. Dla innych może jest to do przyjęcia. Tak jak napisała STAUA , popijam mlekiem różne potrawy i nie widzę w tym osobiście czegoś strasznego. To jest tylko kwestia przyzwyczajenia i upodobań. Z pozdr. - Maria Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anma Re: Straszne zestawy IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 01.11.02, 14:35 Ja z kolei jestem w stanie wszystko popić kawą (nawet obiad) :-))) Kawę pijam czarną i gorzką i mi osobiście pasuje do wszystkiego. Ale też nie jestem w stanie zjeść mięsa z owocami.....(np. z brzoskwinią czy ananasem). A szczególnie nieswojo robi mi się na myśl o pizzy z ananasem, a jak do tego jeszcze robactwo(czyli tzw. owoce morza) to już całkiem zielenieję :-((( Mimo wszystko smacznego, bo wiem ze niektórzy to lubią..... Odpowiedz Link Zgłoś
staua Re: Straszne zestawy 01.11.02, 16:31 Ja lubie... a, jeszcze bardzo lubie lososia pieczonego z bananem, jablkiem i gruszka (do tego ryz). Dla mojego meza niestrawne, oczywiscie. Odpowiedz Link Zgłoś
quba Re: Straszne zestawy 29.11.02, 12:59 staua napisała: > Moj maz nie cierpi jakichkolwiek zestawien miesa ze slodkim, np. moje popisowe > danie-schab ze sliwkami-dla niego jest niejadalne. A jak ogladalismy Chocolat, > to komentowal scene przyjecia urodzinowego, gdzie goscie jedza ges chyba polana > > sosem czekoladowym. ale to jest GORZKI SOS Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiwi Re: Straszne zestawy IP: *.chello.pl 01.11.02, 18:51 Mnie sie robi niedobrze, gdy mój syn w sezonie letnio-działkowym o porannej rosie zakrada sie na werandę, zjada resztki z wczorajszego grilla (zastygła karkówka, nadwęglona kiełbacha), do tego otwiera puszkę sardynek i popija to wszystko mlekiem! Ja z grilla najbardziej lubię cukinię w różnych pomysłowych ozdobnikach, wiec kiedy widzę, co wyrabia mój syn, robi mi się byle jak. Szczerze mówiąc, nie jestem w stanie na to patrzeć dłużej, niż 30 sekund na raz. Odpowiedz Link Zgłoś
daggy Re: Straszne zestawy 07.11.02, 19:34 Pieczywo z nutellą. Robię dziecku do szkoły, bo lubi i zawsze mi niedobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kate Re: Straszne zestawy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.02, 02:25 To nie zły sen, a ponoć modna i nowoczesna przystawka podana gościom na party. Na liściu sałaty leżał plaster ananasa z puszki ociekający słodkim sokiem, na tym posiekany kawał wędzonego kurczaka, polany uczciwie majonezem (który z sokiem z ananasa tworzył niezapomnianą całość), to wszystko posypano rodzynkami sułtańskimi i dymką. Ponieważ chciałam być uznana za dobrze wychowaną osobę - zjadłam wszystko, inni goście też zjedli, a niektórzy przygotowani wcześniej kilkoma drinkami nawet chwalili. Mój żołąd rozpamiętywał to danie ładne kilkanaście godzin. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iva Re: Straszne zestawy IP: *.poznan.dialup.inetia.pl 08.11.02, 08:29 A ja uwielbiam tak bardzo smalec, że jak nie mam nic pod ręką innego, to zjem go nawet z bułką maślaną z rodzynkami. Mój mąż mdleje zawsze na taki widok. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nina1 Re: Straszne zestawy IP: 213.76.128.* 08.11.02, 09:08 No to ja chyba jestem dziwna bo dla mnie najpaskudniejszym zestawieniem jest np grillowany kurczak albo karkówka i ziemniaki pure. Nie wiem dlaczego ale to fatalnie nie pasuje - co innego z ziemniaczkami pieczonymi - i robi mi sie niedobrze od samego patrzenia na takie coś. Poza tym klasą samą dla siebie jest gulasz z nereczek - błeeeee! Nawet bez dziwnych dodatków! Odpowiedz Link Zgłoś
default Re: Straszne zestawy 08.11.02, 09:45 Kiedy w dzieciństwie bywałam w wakacje u rodziny na wsi, próbowano mnie karmić takim daniem (tam bardzo popularnym i lubianym) - zupka z przecieranych jabłek, a do tego ziemniaki ze skwarkami. Nigdy nie dałam się przekonać, że to dobre, uparcie prosiłam zsiadłe mleko do tych ziemniaków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fargo Re: Straszne zestawy IP: hathor:* / 192.168.1.* 08.11.02, 12:17 A może ja jestem nienormalna ale nie zjadłabym chyba grochówki z ryżem.A jak widzicie truskawki z ziemniakami -blee... fargo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ada Re: Straszne zestawy IP: *.chello.pl 29.11.02, 21:30 Gość portalu: fargo napisał(a): >A jak widzicie truskawki z ziemniakami -blee... fargo. A to nie są knedle? Odpowiedz Link Zgłoś
mantha Re: Straszne zestawy 08.11.02, 16:39 To co prawda nie jedzenie, ale picie: nie moge nawet pomyslec o jakimkolwiek drinku, czy w ogole alkoholu slodkim, po prostu nie moge... Odpowiedz Link Zgłoś
kobietka_ Re: Straszne zestawy 09.11.02, 14:15 Ja to jestem dziwna bo zjadlabym i tego wedzonego kurczaka z ananasem (i sosik czosnkowy do tego-mniam)i ta bulke z rodzynkami posmarowanem pasztetem lub smalcem, co prawda nie przepadam za zoltym serem z dzemem ale jakos specjalnie mnie nie brzydzi. Natomiast sledziowi w czekoladzie mowie stanowcze nie! Aha, ale lubie sledzia po sultansku a tam jednym ze skladnikow sosu sa rodzynki! Pozdrawiam Kobietka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mia77 Re: Straszne zestawy IP: *.krakow.dialup.inetia.pl 09.11.02, 14:55 Z moich osobistych wybryków: - biały ser z marynowaną śliwka - ogórki (zielone) z miodem - sałatka owocowa z WKROJONYM camembertem - ziemniaki z sosem ze śmietany, cebuli i kawioru -... pisać dalej? ;-) Jestem wegetarianką i mam taką teorię, że to przez nie jedzenie wielu rzeczy poszukuję dla siebie dziwnych smaków. Może i coś w tym jest... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mika_P Re: Straszne zestawy IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 23.11.02, 22:25 - ogórka zielonego z cukrem jadałam w połowie podstawówki, bo starsze koleżanki twierdziły, że tak smakuje zupełnie jak arbuz (natenczas rarytas i rzadkość), więc połączenie z miodem mnie nie szokuje. - ziemniaki ze śmietaną są dobre, ziemniaki z cebulą są dobre, a ziemniaki z cebula białym serem i kroplą smietany są rewelacyjne i nazywają się farszem do ruskich ;-) z kawiorem nie próbowałam. Ja za to w dzieciństwie byłam tak mięsożerna, że kanapki z białym serem zagryzałam kiełbasą, co mój ojciec do dziś wspomina jako zgrozę absolutną.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tashi Re: Straszne zestawy IP: *.elblag.dialog.net.pl 24.11.02, 06:22 A moj facet uwielbia zagryzac makowiec ogorkami kiszonymi.... nie moge na to patrzec :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kluba1 Re: Straszne zestawy IP: *.we.client2.attbi.com 25.11.02, 20:55 Gość portalu: Mia77 napisał: > Z moich osobistych wybryków: > - biały ser z marynowaną śliwka > - ogórki (zielone) z miodem > - sałatka owocowa z WKROJONYM camembertem > - ziemniaki z sosem ze śmietany, cebuli i kawioru > -... pisać dalej? ;-) > > Jestem wegetarianką i mam taką teorię, że to przez nie jedzenie wielu rzeczy > poszukuję dla siebie dziwnych smaków. Może i coś w tym jest... Nie widze nic niewlasciwego w twoich zestawieniach. Ogorki sa wspaniale z miodem - sprobuj malosonle, takie 1-2 dniowe z ostrym miodem z wrzosowisk !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kama Re: Straszne zestawy IP: 195.117.68.* 24.11.02, 09:14 Gość portalu: AST napisał: > Wyobrazacie sobie, ze mozna jesc ser tylzycki z marmolada? Rolmopsy popijac > kawa z mlekiem? Albo kanapke z wedzonym boczkiem popijac cieplym mlekiem? > > Jakie zestawy potraw powoduja, ze mija wam apetyt? Tak dużo widziałam w życiu ,że wszystko jest możliwe. np. w liściu sałaty jajko z majonezem iczekoladą? pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
missy5 Re: Straszne zestawy 24.11.02, 11:20 A co powiecie na rosol z owsianka? Albo suszone sliwki z chrzanowo-smietanowym sosie? Czy pieczony kurczak nadziewany sledziami? Pizza z dzemem. sernik z malzami Losos w czekoladzie Bigos z majonezem Arbuz z musztarda tort czekoladowy z keczupem? Nic z tego nie probowalam,ale gdy mam napady glodu to jem slodkie potem ostre potem znowu slodkie i mieszam...Skutki sa takie,ze na drugi dzien nic nie jem bo mi sie nie chce;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KAMA Re: Straszne zestawy IP: 195.117.68.* 24.11.02, 18:17 MISSY 5 JESTEŚ SUPER!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: Straszne zestawy IP: *.zgora.cvx.ppp.tpnet.pl 24.11.02, 21:14 czernina - zupa z krwi swiezo zabitej kaczki - i to na wigilie Odpowiedz Link Zgłoś
mufka Re: -_________DO STAUA 25.11.02, 01:02 Czy mozesz podac przepis na tego lososia z jabkami, gruszkami i bananami??? Mufka Odpowiedz Link Zgłoś
staua przepis 25.11.02, 16:47 Moze Cie rozczaruje, bo to jest bardzo latwy przepis. Po prostu kupuje sie lososia w dzwonkach, banany obiera, jablka i gruszki po umyciu kroi na polowe i wszystko piecze sie na blasze wylozonej folia w 200 stopniach. Zero przypraw.Ja sprawdzam, kiedy jest gotowe (probuje widelcem), wiec nawet nie wiem, ile czasu to trwa. Podaje z ryzem i sosem zrobionym z roztopionego masla wymieszanego z sokiem z cytryny. Odpowiedz Link Zgłoś
margala Re: Straszne zestawy 29.11.02, 15:59 Gość portalu: aga napisał(a): > czernina - zupa z krwi swiezo zabitej kaczki - i to na wigilie TO JEST PYSZNE!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cook Re: Straszne zestawy IP: *.dsl.lsan03.pacbell.net 25.11.02, 07:12 A co powiecie na buleczke grubo posmarowana maslem, na to najlepiej poledwica wedzona a w drugiej rece serek waniliowy Danio? Ja to uwielbiam, ale nikt z mojego otoczenia nie jest nastawiony entuzjastycznie do takiego zestawu. Czy to jest az takie zle? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: Straszne zestawy IP: *.lodz.dialog.net.pl 25.11.02, 09:07 Czernina na słodko z krwi kaczki ,z makaronem i owocami suszonymi -jest super.Od pewnego czasu "chodzi " za mną ale nie umiem i chyba nie chcę jej robić bo krew jako przyprawa nie bardzo mi pasuje;( Jak ktoś zrobi - proszę bardzo;) ale sama - nie mogłabym. Obrzydliwa dla mnie była jednak czernina ,którą usiłowano we mnie wmusić na Kurpiach -ze świńskiej krwi,bez żadnych dodatków typu owoce (rosół ze świńskiego mięsa zalany krwią) i do tego na środku talerza kopiec tłuczonych ziemniaków!! Jak o tym dzisiaj myślę ,robi mi się nie dobrze,ble.A gospodarze się tym zajadali;( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RenaTa Re: Straszne zestawy IP: *.kra.cdp.pl / *.crowley.pl 25.11.02, 11:53 Bedąc nad Bałtykiem naście lat temu dostałam placki ziemniaczane z cukrem. Utrzymałam je w żołądku tylko kwadrans. Natomiast uwielbiam w/w placki ze śmietaną. Odpowiedz Link Zgłoś
emka_waw Re: Straszne zestawy 25.11.02, 13:56 Bo właśnie z cukrem są one serwowane w całej niemal Polsce. Natomiast śmietana do nich, to odlot! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Megi Re: Straszne zestawy IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 25.11.02, 15:53 Polecam z cukrem i śmietaną - dobre. Z dziwnych połaczeń, które miałam okazję jeść, ale nigdy nie było to rozumiane przez najbliższe otoczenie: - kanpka z koncentratem pomidorowym - kanapka ze śmietana i keczapem - uwielbiam do dziś kaputę kiszoną (musi być zimna) popijaną ciepłym kakao - ciastka (najlepiej takie nie wyszyukane z cukrem, czekoladowe, czy oststnio pojawiły sie cynamonowe) z goracym mlekiem, po tym jak sie rozpuszcą i zrobi się z tego papka (wiem, że to jakaś schizofrenia z dzieciństwa, ale lubię) I jeszcze jedna rzecz, nie jadłam bo wydaje mi się to być obrzydliwym, ale moja kumpela to je: kasza gryczana (ciepła) wymieszana z zimnym mlekiem. Brrrr, paskudztwo. Odpowiedz Link Zgłoś
znak_yrden Re: Straszne zestawy 26.11.02, 21:53 w sumie pizza z dżemem nie jest niczym innym jak ciastem, gorsza była by pizza "polska" - z bigosem na wierzchu, posypana serem albo inna pizza "polska " - z salcesonem i flakami ........ boze chybabym zemdlała na ten widok. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M. Wedzony łosoś z advocatem IP: webcacheP* / *.visp.energis.pl 26.11.02, 22:40 Ale po paru podejsciach juz nie robi wrazenia. To zaprzyjazniona kaszubska gospodyni starej daty, panom wodeczke a paniom z koglem moglem podczas powitalnej kolacji, rok po roku serwowala... Odpowiedz Link Zgłoś
emka_waw Re: Straszne zestawy 27.11.02, 09:33 Dlaczego gorsza? Bigos to grzyby, mięso (to daje się do pizzy), kapusta w końcu warzywo, salceson to wędlina, flaczki też jakieś mięso... Inna sprawa, że na sam widok twoja wątroba zgłosi się na ochotnika do transplantacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Megi Pan/Pani znak_yrden wygrywa IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 27.11.02, 10:31 Najgorsze z tego wszystkiego co zostało tu wymienione jest: pizza z salcesonem, na ciepło oczywiście. Bleee! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: curry dziwne zestawienia IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 29.11.02, 12:40 a co powiecie na kanapkę z dżemem z czarnej porzeczki i cebulą w plasterkach? Uwielbiam ku zgrozie otoczenia :) Odpowiedz Link Zgłoś
isis! Re: dziwne zestawienia 29.11.02, 15:05 W wieku około 15 lat wracając z rodzicami wczasów zatrzymalismy się w zajeździe na obiad. Wybrałam ku zgrozie innych - węgorza, którego popijałam... advocatem. Brrrrrr.... Teraz - nie moge nawet pomysleć... Odpowiedz Link Zgłoś
asiall Re: Straszne zestawy 29.11.02, 23:37 Te placki ziemniaczane...takie nieszczęsne... UWIELBIAM placki ziemniaczane ZE ŚMIETANĄ I CUKREM. z samym cukrem lub samą śmietaną przełknę, ale żadna rewelacja. Moja biedna Mama dostaje mdłości na widok placka plus cukru i śmietany. to jest zresztą dość kontrowersyjne danie w mojej rodzince, bo jest jeszcze 2 takich kulinarnych wywrotowców jak ja. to pokrzepiające wiedzieć że ktoś jeszcze uwielbia to danie:) Smacznego. Odpowiedz Link Zgłoś
mo.k Re: Straszne zestawy 29.11.02, 21:06 Wbrew zdrowemu rozsądkowi żółty ser z dżemem smakuje całkiem fajnie, podobnie jak słone paluszki z czekoladą - moje ulubione połączenie! Dla mnie za to nie do przyjęcia są ogórki z miodem (nie znoszę ani ogórków ani miodu...) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ada Re: Straszne zestawy IP: *.chello.pl 29.11.02, 21:35 W liceum na wagarch - robiłyśmy frytki (co najmniej 3 michy na 4 osoby) i popijałysmy je advocatem. Bleee..... Odpowiedz Link Zgłoś
missy5 Re: Straszne zestawy 29.11.02, 21:59 Gość portalu: Ada napisał(a): > popijałysmy je advocatem. Advocat jest pyszniutki z sokiem z czarnej porzeczki.Full wypas! Odpowiedz Link Zgłoś
asiall Re: Straszne zestawy 29.11.02, 23:54 Ide spróbować kanapkę z serem żółtym i dżemem. Mam nadzieję że truskawkowy się nadaje, bo za innym nie przepadam. W czasach podstawówki jadałam chlebek z masłem i z solą. to nic dziwnego bo teraz są te wszystkie solone margarynki. Czy chlebek z masłem i CUKREM jest jakimś popularnym jedzonkiem? moja kuzynka się tym zajada... Lubię dmuchany ryż z rodzynkami i mlekiem. dobre. Słone paluszki maczane w miodzie. Chlebek smarowany musztardą. GRUBO. Makaron z dżemem (truskawkowym oczywiście:) Wszystko co słodkie popijam rumiankiem. -jak coś jeszcze sobie przypomnę, to dopiszę. Odpowiedz Link Zgłoś
isabeau Re: Straszne zestawy 30.11.02, 12:09 Moja kochana Babcia robiłą sobie taki oto zestawik śniadaniowy: na wek lub białą bułkę kładła plaster białęgo sera, posypywała go vegetą, a na zakończenie polewała miodem... Raz się skusiłam i spróbowałam ;) I - no more. Odpowiedz Link Zgłoś
quba Re: Straszne zestawy 30.11.02, 12:11 isabeau napisała: a > Moja kochana Babcia robiłą sobie taki oto zestawik obiadowy : ziemniaki gotowane polane kisielem żurawinowym Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ak Re: Straszne zestawy IP: ACOPWP* / 195.217.253.* 03.12.02, 08:54 a ja jako dziecko lubilam jesc chleb z maslem, jablkiem i cukrem... ale chyba mi sie smak od tamtej pory zmienil Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ak Re: Straszne zestawy IP: ACOPWP* / 195.217.253.* 03.12.02, 15:36 wlasnie jem puree ziemniaczane z cebulka i popijam mlekiem... a tak mnie naszlo :) hmm... tylko zobaczymy co z tego bedzie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rolins Śledź w CZEKOLADZIE!!!! mmmmm pychotka ;) IP: *.t6.ds.pwr.wroc.pl 05.12.02, 16:05 a co powiecie na śledzia w czekoladzie??? :> Odpowiedz Link Zgłoś