Dodaj do ulubionych

Straszne zestawy

IP: *.dialo.tiscali.de 31.10.02, 15:18
Wyobrazacie sobie, ze mozna jesc ser tylzycki z marmolada? Rolmopsy popijac
kawa z mlekiem? Albo kanapke z wedzonym boczkiem popijac cieplym mlekiem?

Jakie zestawy potraw powoduja, ze mija wam apetyt?
Obserwuj wątek
    • anna_wu Re: Straszne zestawy 31.10.02, 15:32
      Miod z boczkiem;)
      • Gość: kluba1 Re: Straszne zestawy IP: *.we.client2.attbi.com 01.11.02, 15:50
        anna_wu napisała:

> Miod z boczkiem;)
        To zalezy !!! Pieczona szynka na slodko jest dobra !!
    • roseanne Re: Straszne zestawy 31.10.02, 15:34
      ser zolty na kanpce ,z odrobina dzemu jest calkiem calkiem :))

najgorszy zestaw : sledz z paczkiem i musztarda
    • kdys Re: Straszne zestawy 31.10.02, 16:24
      gin z karotką
      • emka_waw Re: Straszne zestawy 08.11.02, 10:41
        Bo znowu go zrobię! ;)))
      • margala Re: Straszne zestawy 29.11.02, 15:55
        kdys napisała:

> gin z karotką
        bleeeeee, to chyba najpaskudniejsze co tu przeczytałem
    • Gość: anita Re: Straszne zestawy IP: *.ch.pw.edu.pl 31.10.02, 16:46
      hmm... swego czasu smakowalo mi baaaaaaardzo: sledz w smietanie plus malibu:)
      po trzech dniach zrobima test ciazowy... wynik byl pozytywny:)
      pozdrawiam:)
    • Gość: kluba1 Re: Straszne zestawy IP: *.we.client2.attbi.com 31.10.02, 22:04
      Jestem gotowa poprobowac wszystkie nowe potrawy, zestawienia ale raz najadlam
      sie na przyjeciu sushi a pozniej zjadlam spory kawal wspanialego tortu
      czekoladowego a pozniej dostalam czkawki, ktora te dwa smaki podniosla do
      gory , wymieszala i.... bylam zielona przez reszte wieczoru !!! Uffff!!!!
      • staua Re: Straszne zestawy 31.10.02, 23:01
        Moj maz nie cierpi jakichkolwiek zestawien miesa ze slodkim, np. moje popisowe
        danie-schab ze sliwkami-dla niego jest niejadalne. A jak ogladalismy Chocolat,
        to komentowal scene przyjecia urodzinowego, gdzie goscie jedza ges chyba polana
        sosem czekoladowym.
        A dla mnie to OK. A na przystawke sliwki suszone zawiniete w bekon, podpieczone.
        Co do dziwnych zestawien, zolty ser n dzemem mnie nie dziwi, choc sama go nie
        jem, a mleko pije do wszystkiego (to z kolei niektorych szokuje).
        • Gość: marbor1 Re: Straszne zestawy IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 01.11.02, 11:42
          Dla mnie osobiście strasznym zestawem byłby śledz polany czekoladą. Dla innych
          może jest to do przyjęcia. Tak jak napisała STAUA , popijam mlekiem różne
          potrawy i nie widzę w tym osobiście czegoś strasznego. To jest tylko kwestia
          przyzwyczajenia i upodobań.

Z pozdr. - Maria
        • Gość: anma Re: Straszne zestawy IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 01.11.02, 14:35
          Ja z kolei jestem w stanie wszystko popić kawą (nawet obiad) :-))) Kawę pijam
          czarną i gorzką i mi osobiście pasuje do wszystkiego. Ale też nie jestem w
          stanie zjeść mięsa z owocami.....(np. z brzoskwinią czy ananasem).
          A szczególnie nieswojo robi mi się na myśl o pizzy z ananasem, a jak do tego
          jeszcze robactwo(czyli tzw. owoce morza) to już całkiem zielenieję :-(((
          Mimo wszystko smacznego, bo wiem ze niektórzy to lubią.....
          • staua Re: Straszne zestawy 01.11.02, 16:31
            Ja lubie...
            a, jeszcze bardzo lubie lososia pieczonego z bananem, jablkiem i gruszka (do
            tego ryz). Dla mojego meza niestrawne, oczywiscie.
        • quba Re: Straszne zestawy 29.11.02, 12:59
          staua napisała:

> Moj maz nie cierpi jakichkolwiek zestawien miesa ze slodkim, np. moje
          popisowe
          > danie-schab ze sliwkami-dla niego jest niejadalne. A jak ogladalismy
          Chocolat,
          > to komentowal scene przyjecia urodzinowego, gdzie goscie jedza ges chyba
          polana
          >
          > sosem czekoladowym.

ale to jest GORZKI SOS
    • Gość: kiwi Re: Straszne zestawy IP: *.chello.pl 01.11.02, 18:51
      Mnie sie robi niedobrze, gdy mój syn w sezonie letnio-działkowym o porannej
      rosie zakrada sie na werandę, zjada resztki z wczorajszego grilla (zastygła
      karkówka, nadwęglona kiełbacha), do tego otwiera puszkę sardynek i popija to
      wszystko mlekiem!
      Ja z grilla najbardziej lubię cukinię w różnych pomysłowych ozdobnikach, wiec
      kiedy widzę, co wyrabia mój syn, robi mi się byle jak. Szczerze mówiąc, nie
      jestem w stanie na to patrzeć dłużej, niż 30 sekund na raz.
      • Gość: bzzz Re: Straszne zestawy IP: *.pl 01.11.02, 19:49
        słonina w czekoladzie
        • daggy Re: Straszne zestawy 07.11.02, 19:34
          Pieczywo z nutellą. Robię dziecku do szkoły, bo lubi i zawsze mi niedobrze.
    • Gość: Kate Re: Straszne zestawy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.02, 02:25
      To nie zły sen, a ponoć modna i nowoczesna przystawka podana gościom na party.

Na liściu sałaty leżał plaster ananasa z puszki ociekający słodkim sokiem, na
      tym posiekany kawał wędzonego kurczaka, polany uczciwie majonezem (który z
      sokiem z ananasa tworzył niezapomnianą całość), to wszystko posypano rodzynkami
      sułtańskimi i dymką.

Ponieważ chciałam być uznana za dobrze wychowaną osobę - zjadłam wszystko, inni
      goście też zjedli, a niektórzy przygotowani wcześniej kilkoma drinkami nawet
      chwalili. Mój żołąd rozpamiętywał to danie ładne kilkanaście godzin.
    • Gość: Iva Re: Straszne zestawy IP: *.poznan.dialup.inetia.pl 08.11.02, 08:29
      A ja uwielbiam tak bardzo smalec, że jak nie mam nic pod ręką innego, to zjem
      go nawet z bułką maślaną z rodzynkami. Mój mąż mdleje zawsze na taki widok. :)
      • Gość: Nina1 Re: Straszne zestawy IP: 213.76.128.* 08.11.02, 09:08
        No to ja chyba jestem dziwna bo dla mnie najpaskudniejszym zestawieniem jest np
        grillowany kurczak albo karkówka i ziemniaki pure. Nie wiem dlaczego ale to
        fatalnie nie pasuje - co innego z ziemniaczkami pieczonymi - i robi mi sie
        niedobrze od samego patrzenia na takie coś. Poza tym klasą samą dla siebie jest
        gulasz z nereczek - błeeeee! Nawet bez dziwnych dodatków!
    • default Re: Straszne zestawy 08.11.02, 09:45
      Kiedy w dzieciństwie bywałam w wakacje u rodziny na wsi, próbowano mnie karmić
      takim daniem (tam bardzo popularnym i lubianym) - zupka z przecieranych jabłek,
      a do tego ziemniaki ze skwarkami. Nigdy nie dałam się przekonać, że to dobre,
      uparcie prosiłam zsiadłe mleko do tych ziemniaków.
      • Gość: fargo Re: Straszne zestawy IP: hathor:* / 192.168.1.* 08.11.02, 12:17
        A może ja jestem nienormalna ale nie zjadłabym chyba grochówki z ryżem.A jak
        widzicie truskawki z ziemniakami -blee... fargo.
        • Gość: Ada Re: Straszne zestawy IP: *.chello.pl 29.11.02, 21:30
          Gość portalu: fargo napisał(a):

>A jak widzicie truskawki z ziemniakami -blee... fargo.

A to nie są knedle?
    • mantha Re: Straszne zestawy 08.11.02, 16:39
      To co prawda nie jedzenie, ale picie: nie moge nawet pomyslec o jakimkolwiek
      drinku, czy w ogole alkoholu slodkim, po prostu nie moge...
    • kobietka_ Re: Straszne zestawy 09.11.02, 14:15
      Ja to jestem dziwna bo zjadlabym i tego wedzonego kurczaka z ananasem (i sosik
      czosnkowy do tego-mniam)i ta bulke z rodzynkami posmarowanem pasztetem lub
      smalcem, co prawda nie przepadam za zoltym serem z dzemem ale jakos specjalnie
      mnie nie brzydzi. Natomiast sledziowi w czekoladzie mowie stanowcze nie!
      Aha, ale lubie sledzia po sultansku a tam jednym ze skladnikow sosu sa rodzynki!
      Pozdrawiam
      Kobietka
    • Gość: Mia77 Re: Straszne zestawy IP: *.krakow.dialup.inetia.pl 09.11.02, 14:55
      Z moich osobistych wybryków:
      - biały ser z marynowaną śliwka
      - ogórki (zielone) z miodem
      - sałatka owocowa z WKROJONYM camembertem
      - ziemniaki z sosem ze śmietany, cebuli i kawioru
      -... pisać dalej? ;-)

Jestem wegetarianką i mam taką teorię, że to przez nie jedzenie wielu rzeczy
      poszukuję dla siebie dziwnych smaków. Może i coś w tym jest...
      • Gość: Mika_P Re: Straszne zestawy IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 23.11.02, 22:25
        - ogórka zielonego z cukrem jadałam w połowie podstawówki, bo starsze koleżanki
        twierdziły, że tak smakuje zupełnie jak arbuz (natenczas rarytas i rzadkość),
        więc połączenie z miodem mnie nie szokuje.
        - ziemniaki ze śmietaną są dobre, ziemniaki z cebulą są dobre, a ziemniaki z
        cebula białym serem i kroplą smietany są rewelacyjne i nazywają się farszem do
        ruskich ;-) z kawiorem nie próbowałam.

Ja za to w dzieciństwie byłam tak mięsożerna, że kanapki z białym serem
        zagryzałam kiełbasą, co mój ojciec do dziś wspomina jako zgrozę absolutną....
        • Gość: Tashi Re: Straszne zestawy IP: *.elblag.dialog.net.pl 24.11.02, 06:22
          A moj facet uwielbia zagryzac makowiec ogorkami kiszonymi.... nie moge na to
          patrzec :)
      • Gość: kluba1 Re: Straszne zestawy IP: *.we.client2.attbi.com 25.11.02, 20:55
        Gość portalu: Mia77 napisał:

> Z moich osobistych wybryków:
        > - biały ser z marynowaną śliwka
        > - ogórki (zielone) z miodem
        > - sałatka owocowa z WKROJONYM camembertem
        > - ziemniaki z sosem ze śmietany, cebuli i kawioru
        > -... pisać dalej? ;-)
        >
        > Jestem wegetarianką i mam taką teorię, że to przez nie jedzenie wielu rzeczy
        > poszukuję dla siebie dziwnych smaków. Może i coś w tym jest...
        Nie widze nic niewlasciwego w twoich zestawieniach. Ogorki sa wspaniale z
        miodem - sprobuj malosonle, takie 1-2 dniowe z ostrym miodem z wrzosowisk !!!
    • Gość: kama Re: Straszne zestawy IP: 195.117.68.* 24.11.02, 09:14
      Gość portalu: AST napisał:

> Wyobrazacie sobie, ze mozna jesc ser tylzycki z marmolada? Rolmopsy popijac
      > kawa z mlekiem? Albo kanapke z wedzonym boczkiem popijac cieplym mlekiem?
      >
      > Jakie zestawy potraw powoduja, ze mija wam apetyt?

Tak dużo widziałam w życiu ,że wszystko jest możliwe.
      np. w liściu sałaty jajko z majonezem iczekoladą? pozdr.
      • missy5 Re: Straszne zestawy 24.11.02, 11:20
        A co powiecie na rosol z owsianka?
        Albo suszone sliwki z chrzanowo-smietanowym sosie?
        Czy pieczony kurczak nadziewany sledziami?
        Pizza z dzemem.
        sernik z malzami
        Losos w czekoladzie
        Bigos z majonezem
        Arbuz z musztarda
        tort czekoladowy z keczupem?
        Nic z tego nie probowalam,ale gdy mam napady glodu to jem slodkie potem ostre
        potem znowu slodkie i mieszam...Skutki sa takie,ze na drugi dzien nic nie jem
        bo mi sie nie chce;)
        • Gość: KAMA Re: Straszne zestawy IP: 195.117.68.* 24.11.02, 18:17
          MISSY 5 JESTEŚ SUPER!!!!
    • Gość: aga Re: Straszne zestawy IP: *.zgora.cvx.ppp.tpnet.pl 24.11.02, 21:14
      czernina - zupa z krwi swiezo zabitej kaczki - i to na wigilie
      • mufka Re: -_________DO STAUA 25.11.02, 01:02
        Czy mozesz podac przepis na tego lososia z jabkami, gruszkami i bananami???
        Mufka
        • staua przepis 25.11.02, 16:47
          Moze Cie rozczaruje, bo to jest bardzo latwy przepis. Po prostu kupuje sie
          lososia w dzwonkach, banany obiera, jablka i gruszki po umyciu kroi na polowe i
          wszystko piecze sie na blasze wylozonej folia w 200 stopniach. Zero przypraw.Ja
          sprawdzam, kiedy jest gotowe (probuje widelcem), wiec nawet nie wiem, ile czasu
          to trwa.
          Podaje z ryzem i sosem zrobionym z roztopionego masla wymieszanego z sokiem z
          cytryny.
      • margala Re: Straszne zestawy 29.11.02, 15:59
        Gość portalu: aga napisał(a):

> czernina - zupa z krwi swiezo zabitej kaczki - i to na wigilie
        TO JEST PYSZNE!!
    • Gość: Cook Re: Straszne zestawy IP: *.dsl.lsan03.pacbell.net 25.11.02, 07:12
      A co powiecie na buleczke grubo posmarowana maslem, na to najlepiej poledwica
      wedzona a w drugiej rece serek waniliowy Danio? Ja to uwielbiam, ale nikt z
      mojego otoczenia nie jest nastawiony entuzjastycznie do takiego zestawu. Czy to
      jest az takie zle?

Pozdrawiam
    • Gość: magda Re: Straszne zestawy IP: *.lodz.dialog.net.pl 25.11.02, 09:07
      Czernina na słodko z krwi kaczki ,z makaronem i owocami suszonymi -jest
      super.Od pewnego czasu "chodzi " za mną ale nie umiem i chyba nie chcę jej
      robić bo krew jako przyprawa nie bardzo mi pasuje;( Jak ktoś zrobi - proszę
      bardzo;) ale sama - nie mogłabym.
      Obrzydliwa dla mnie była jednak czernina ,którą usiłowano we mnie wmusić na
      Kurpiach -ze świńskiej krwi,bez żadnych dodatków typu owoce (rosół ze
      świńskiego mięsa zalany krwią) i do tego na środku talerza kopiec tłuczonych
      ziemniaków!! Jak o tym dzisiaj myślę ,robi mi się nie dobrze,ble.A gospodarze
      się tym zajadali;(
    • Gość: RenaTa Re: Straszne zestawy IP: *.kra.cdp.pl / *.crowley.pl 25.11.02, 11:53
      Bedąc nad Bałtykiem naście lat temu dostałam placki ziemniaczane z cukrem.
      Utrzymałam je w żołądku tylko kwadrans.
      Natomiast uwielbiam w/w placki ze śmietaną.
      • emka_waw Re: Straszne zestawy 25.11.02, 13:56
        Bo właśnie z cukrem są one serwowane w całej niemal Polsce. Natomiast śmietana
        do nich, to odlot!
        • Gość: Megi Re: Straszne zestawy IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 25.11.02, 15:53
          Polecam z cukrem i śmietaną - dobre.
          Z dziwnych połaczeń, które miałam okazję jeść, ale nigdy nie było to rozumiane
          przez najbliższe otoczenie:
          - kanpka z koncentratem pomidorowym
          - kanapka ze śmietana i keczapem
          - uwielbiam do dziś kaputę kiszoną (musi być zimna) popijaną ciepłym kakao
          - ciastka (najlepiej takie nie wyszyukane z cukrem, czekoladowe, czy oststnio
          pojawiły sie cynamonowe) z goracym mlekiem, po tym jak sie rozpuszcą i zrobi
          się z tego papka (wiem, że to jakaś schizofrenia z dzieciństwa, ale lubię)

I jeszcze jedna rzecz, nie jadłam bo wydaje mi się to być obrzydliwym, ale moja
          kumpela to je: kasza gryczana (ciepła) wymieszana z zimnym mlekiem. Brrrr,
          paskudztwo.
          • znak_yrden Re: Straszne zestawy 26.11.02, 21:53
            w sumie pizza z dżemem nie jest niczym innym jak ciastem,
            gorsza była by pizza "polska" - z bigosem na wierzchu, posypana serem

albo inna pizza "polska " - z salcesonem i flakami ........

boze chybabym zemdlała na ten widok.
            • Gość: M. Wedzony łosoś z advocatem IP: webcacheP* / *.visp.energis.pl 26.11.02, 22:40
              Ale po paru podejsciach juz nie robi wrazenia.
              To zaprzyjazniona kaszubska gospodyni starej daty, panom wodeczke a paniom z
              koglem moglem podczas powitalnej kolacji, rok po roku serwowala...
            • emka_waw Re: Straszne zestawy 27.11.02, 09:33
              Dlaczego gorsza? Bigos to grzyby, mięso (to daje się do pizzy), kapusta w końcu
              warzywo, salceson to wędlina, flaczki też jakieś mięso... Inna sprawa, że na
              sam widok twoja wątroba zgłosi się na ochotnika do transplantacji.
              • Gość: Megi Pan/Pani znak_yrden wygrywa IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 27.11.02, 10:31
                Najgorsze z tego wszystkiego co zostało tu wymienione jest: pizza z salcesonem,
                na ciepło oczywiście. Bleee!
                • Gość: curry dziwne zestawienia IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 29.11.02, 12:40
                  a co powiecie na kanapkę z dżemem z czarnej porzeczki i cebulą w plasterkach?
                  Uwielbiam ku zgrozie otoczenia :)
                  • isis! Re: dziwne zestawienia 29.11.02, 15:05
                    W wieku około 15 lat wracając z rodzicami wczasów zatrzymalismy się w zajeździe
                    na obiad. Wybrałam ku zgrozie innych - węgorza, którego popijałam... advocatem.
                    Brrrrrr.... Teraz - nie moge nawet pomysleć...
      • asiall Re: Straszne zestawy 29.11.02, 23:37
        Te placki ziemniaczane...takie nieszczęsne...
        UWIELBIAM placki ziemniaczane ZE ŚMIETANĄ I CUKREM. z samym cukrem lub samą śmietaną przełknę, ale żadna rewelacja. Moja biedna Mama dostaje mdłości na widok placka plus cukru i śmietany. to jest zresztą dość kontrowersyjne danie w mojej rodzince, bo jest jeszcze 2 takich kulinarnych wywrotowców jak ja. to pokrzepiające wiedzieć że ktoś jeszcze uwielbia to danie:)
        Smacznego.
    • mo.k Re: Straszne zestawy 29.11.02, 21:06
      Wbrew zdrowemu rozsądkowi żółty ser z dżemem smakuje całkiem fajnie, podobnie
      jak słone paluszki z czekoladą - moje ulubione połączenie! Dla mnie za to nie
      do przyjęcia są ogórki z miodem (nie znoszę ani ogórków ani miodu...)
    • Gość: Ada Re: Straszne zestawy IP: *.chello.pl 29.11.02, 21:35
      W liceum na wagarch - robiłyśmy frytki (co najmniej 3 michy na 4 osoby) i
      popijałysmy je advocatem. Bleee.....
      • missy5 Re: Straszne zestawy 29.11.02, 21:59
        Gość portalu: Ada napisał(a):

> popijałysmy je advocatem.
        Advocat jest pyszniutki z sokiem z czarnej porzeczki.Full wypas!
    • asiall Re: Straszne zestawy 29.11.02, 23:54
      Ide spróbować kanapkę z serem żółtym i dżemem. Mam nadzieję że truskawkowy się nadaje, bo za innym nie przepadam.
      W czasach podstawówki jadałam chlebek z masłem i z solą. to nic dziwnego bo teraz są te wszystkie solone margarynki.
      Czy chlebek z masłem i CUKREM jest jakimś popularnym jedzonkiem? moja kuzynka się tym zajada...
      Lubię dmuchany ryż z rodzynkami i mlekiem. dobre.
      Słone paluszki maczane w miodzie.
      Chlebek smarowany musztardą. GRUBO.
      Makaron z dżemem (truskawkowym oczywiście:)
      Wszystko co słodkie popijam rumiankiem.
      -jak coś jeszcze sobie przypomnę, to dopiszę.
      • isabeau Re: Straszne zestawy 30.11.02, 12:09
        Moja kochana Babcia robiłą sobie taki oto zestawik śniadaniowy: na wek lub
        białą bułkę kładła plaster białęgo sera, posypywała go vegetą, a na
        zakończenie polewała miodem...
        Raz się skusiłam i spróbowałam ;) I - no more.
        • quba Re: Straszne zestawy 30.11.02, 12:11
          isabeau napisała:
          a
          > Moja kochana Babcia robiłą sobie taki oto zestawik obiadowy :
          ziemniaki gotowane polane kisielem żurawinowym
    • Gość: ak Re: Straszne zestawy IP: ACOPWP* / 195.217.253.* 03.12.02, 08:54
      a ja jako dziecko lubilam jesc chleb z maslem, jablkiem i cukrem... ale chyba
      mi sie smak od tamtej pory zmienil
    • Gość: ak Re: Straszne zestawy IP: ACOPWP* / 195.217.253.* 03.12.02, 15:36
      wlasnie jem puree ziemniaczane z cebulka i popijam mlekiem... a tak mnie
      naszlo :) hmm... tylko zobaczymy co z tego bedzie...
    • Gość: rolins Śledź w CZEKOLADZIE!!!! mmmmm pychotka ;) IP: *.t6.ds.pwr.wroc.pl 05.12.02, 16:05
      a co powiecie na śledzia w czekoladzie??? :>
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka