IP: *.ghnet.pl 11.01.06, 21:14
Witam, poradzcie mi co moge zrobić z łososiem. Dostałem puszkę czerwonego
łososia i nie znam żadnego fajnego i łatwego przepisu. Z góry dzieki
Obserwuj wątek
    • jacek1f nie znam łososia w puszce :-(( ? n/t 11.01.06, 21:32
    • mysiulek08 Re: Łosoś 11.01.06, 21:41
      Czerwony? W oleju, czy w in ej zalewie? Mozesz zrobic salatki w roznych
      wariacjach, sporo znajdziesz np z tunczykiem (zamiast tunczyka, losos), mozesz
      idac dalej tym tropem zamienic tunczyka w sosach do makaronu, albo po prostu,
      otworzyc puszke, wylozyc kawalki lososia na talerz, skropic cytyna i zjesc :)
      • Gość: Crab8 Re: Łosoś IP: *.ghnet.pl 11.01.06, 21:56
        Tak, czerwony(nie różowy). Nie wiem w jakiej zalewie, ciężko powiedzieć bo jest
        on ze stanów, w składnikach podane jest tylko łosoś i sól, poza tym na
        opakowaniu nie znalalem informacji o zalewie.
        • mysiulek08 Re: Łosoś 11.01.06, 22:02
          Jakiej firmy? Maja strone web? Moze byc tylko zasolony, bez wody, ale w jakims
          plynie bedzie plywal :) Nie ma rady, otworz puszke, zrob fotke, zwies na GP,
          bedziemy sie martwic dalej. Swoja droga czerwony... no ale ja moze sie znam,
          choc w 99% napewno ten Twoj w puszcze pochodzi z kraju, w ktorym jestem :)
          • Gość: Crab8 Re: Łosoś IP: *.ghnet.pl 11.01.06, 22:06
            www.bumblebee.com , red salmon, ale niestety na stronie nie dziala link
            odnosnie produtkow, pisze under construction (pewnie od paru miesiecy)
            • mysiulek08 Re: Łosoś 11.01.06, 22:14
              Przygladne sie puszkom :) Jesli masz mozliwosc sprobuj albacory, bardzo smaczna
              ryba :))) Aha, na stronie masz przepisy :)
          • mysiulek08 mialo byc "nie znam" :) nt 11.01.06, 22:19

• marghe_72 Re: Łosoś 11.01.06, 21:43
      placuszki

gdzies mam przepis z bbc prime
      szukac?
      • jacek1f jeżusie! czyli to coś jak tuńczyk w puszkach? n/t 11.01.06, 21:50
        • marghe_72 Re: jeżusie! czyli to coś jak tuńczyk w puszkach? 11.01.06, 21:51
          tak
          i jak krab w puszce:)

nawet mam w lodówce..ale jedszcze nie próbowałam
        • mysiulek08 Re: jeżusie! czyli to coś jak tuńczyk w puszkach? 11.01.06, 21:54
          Dokladnie tak Jacku :) Bywa w oleju, w wodzie, kawalki, albo "pokruszony".Ma wg
          mnie niewatpliwa wade : smakuje o wiele gorzej niz tunczyk z puszki.
          Zastanawia mnie ta czerwien...
          • Gość: Xena Re: jeżusie! czyli to coś jak tuńczyk w puszkach? IP: *.access.telenet.be 11.01.06, 22:00
            Gorzej niz tunczyk z puszki nic nie jest w stanie smakowac , moze jedzenie dla
            kotow .
            Jest czerwony a wlasciwie rozowy bo ugotowany czyli ma smak lososia
            Chyba chodzi o pink canadian tak pisze na puszkach .
            Na zachodzie te puszki sa tanie .
            • Gość: Crab8 Re: jeżusie! czyli to coś jak tuńczyk w puszkach? IP: *.ghnet.pl 11.01.06, 22:04
              Nie, jest tez różowy tej samej firmy, ale na tym pisze red salmon
              • mysiulek08 Re: jeżusie! czyli to coś jak tuńczyk w puszkach? 11.01.06, 22:10
                Alaskanski :) Nie jadlam, nie wiem, czy smakuje podobnie jak te "klasyczne".
                Slowem, probuj i daj znac :)
                • Gość: Crab8 Re: jeżusie! czyli to coś jak tuńczyk w puszkach? IP: *.ghnet.pl 11.01.06, 22:26
                  Dokladnie - alaskanski. Z tym, ze nie wiem czy jesli napisze jak smakowal to
                  cos Ci da, bo nigdy wczesniej nie jadlem łososia ;)
                  • mysiulek08 Re: jeżusie! czyli to coś jak tuńczyk w puszkach? 11.01.06, 22:30
                    Nie zartuj :) W kazdym razie w ramach poznawczych zrob fotke, opisz, ciekawa
                    jestem :) Jutro ide szukac czerwonego lososia :)
                    • Gość: Crab8 Re: jeżusie! czyli to coś jak tuńczyk w puszkach? IP: *.ghnet.pl 11.01.06, 22:34
                      Nie zartuje ;) A fotke moge podeslac ale pewnie dopiero jutro bo dzis juz
                      troche pozno i nie chce mi sie do tego zabierac.
                  • jacek1f to piekne! ;-))) n/t 11.01.06, 22:31
            • mysiulek08 Re: jeżusie! czyli to coś jak tuńczyk w puszkach? 11.01.06, 22:04
              Bez przesady. Bywa i tunczyk i tunczyk. Jakos nie zauwazylam by losos ciemnial
              w trakcie gotowania :)
      • Gość: Crab8 Re: Łosoś IP: *.ghnet.pl 11.01.06, 21:58
        Jesli mozesz i jesli nadaje sie do takiego lososia :)
    • Gość: Xena Re: Łosoś IP: *.access.telenet.be 11.01.06, 21:55
      Ja te z puszek jadam na sniadanie ( kupuje w samej wodzie bez oleju )
      Do tego bialy ser , albo zolty czy kazdy inny , salatka z pomidorow z cebula i
      kiszonym ogorkiem , przyprawy , zielenina
      Moze byc tez salatka z zielonej salaty i sery , jajko +ryba i pieczywo .
      Nie radze ci wymieszac tego z czyms , szkoda rybki bo jest dobra .
      • mysiulek08 Wlasnie pomieszalas :) nt 11.01.06, 21:58

• Gość: Xena Re: Wlasnie pomieszalas :) nt IP: *.access.telenet.be 11.01.06, 22:04
          Nie pomieszalam tylko ulozylam wszystko na jednym talerzu tak ze mozna dziabnac
          troche tego i tamtego . Ja tak jadam i bardzo lubie .
          Mowilam aby nie wymieszac w jednej misce :-)
          • mysiulek08 OK :) nt 11.01.06, 22:05

• Gość: chwileczka Re: Łosoś IP: 205.193.50.* 11.01.06, 22:20
      Najprawdopodoniej jest to kawal mieska z lososia z kregoslupem i skora w
      wodzie, tutaj pelno tego w sklepie. Mozesz odlac wode, wyjac kregoslup i
      oddzielic skore bo to jest latwe i albo dodac bialy ser i duuuzo siekanego
      koperku, troszke nawet oliwki z oliwek (lub innej, to co lubisz,. Wymieszac to
      dokladnie razem i na chlebek. Dobrze smakuje z plasterkami swiezeg ogorka.
      Albo tak jak sie robi paste z tunczyka czyli troche cebuliki usiekanej, ogorek
      korniszon, musztrada, majonez,mieszac i jesc z chlebkiem..
      • plepla Re: Łosoś 12.01.06, 09:25
        Majonezik łososiowy: łososia odsączyć, dodać majonezu (w wersji diet: jogurtu) i duuuuuuuuuzo pietruszki. doprawić solą (jeśli puszka "niesolona") i pieprzem.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka