Gość: Crab8 IP: *.ghnet.pl 11.01.06, 21:14 Witam, poradzcie mi co moge zrobić z łososiem. Dostałem puszkę czerwonego łososia i nie znam żadnego fajnego i łatwego przepisu. Z góry dzieki Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mysiulek08 Re: Łosoś 11.01.06, 21:41 Czerwony? W oleju, czy w in ej zalewie? Mozesz zrobic salatki w roznych wariacjach, sporo znajdziesz np z tunczykiem (zamiast tunczyka, losos), mozesz idac dalej tym tropem zamienic tunczyka w sosach do makaronu, albo po prostu, otworzyc puszke, wylozyc kawalki lososia na talerz, skropic cytyna i zjesc :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Crab8 Re: Łosoś IP: *.ghnet.pl 11.01.06, 21:56 Tak, czerwony(nie różowy). Nie wiem w jakiej zalewie, ciężko powiedzieć bo jest on ze stanów, w składnikach podane jest tylko łosoś i sól, poza tym na opakowaniu nie znalalem informacji o zalewie. Odpowiedz Link Zgłoś
mysiulek08 Re: Łosoś 11.01.06, 22:02 Jakiej firmy? Maja strone web? Moze byc tylko zasolony, bez wody, ale w jakims plynie bedzie plywal :) Nie ma rady, otworz puszke, zrob fotke, zwies na GP, bedziemy sie martwic dalej. Swoja droga czerwony... no ale ja moze sie znam, choc w 99% napewno ten Twoj w puszcze pochodzi z kraju, w ktorym jestem :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Crab8 Re: Łosoś IP: *.ghnet.pl 11.01.06, 22:06 www.bumblebee.com , red salmon, ale niestety na stronie nie dziala link odnosnie produtkow, pisze under construction (pewnie od paru miesiecy) Odpowiedz Link Zgłoś
mysiulek08 Re: Łosoś 11.01.06, 22:14 Przygladne sie puszkom :) Jesli masz mozliwosc sprobuj albacory, bardzo smaczna ryba :))) Aha, na stronie masz przepisy :) Odpowiedz Link Zgłoś
marghe_72 Re: Łosoś 11.01.06, 21:43 placuszki gdzies mam przepis z bbc prime szukac? Odpowiedz Link Zgłoś
marghe_72 Re: jeżusie! czyli to coś jak tuńczyk w puszkach? 11.01.06, 21:51 tak i jak krab w puszce:) nawet mam w lodówce..ale jedszcze nie próbowałam Odpowiedz Link Zgłoś
mysiulek08 Re: jeżusie! czyli to coś jak tuńczyk w puszkach? 11.01.06, 21:54 Dokladnie tak Jacku :) Bywa w oleju, w wodzie, kawalki, albo "pokruszony".Ma wg mnie niewatpliwa wade : smakuje o wiele gorzej niz tunczyk z puszki. Zastanawia mnie ta czerwien... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Xena Re: jeżusie! czyli to coś jak tuńczyk w puszkach? IP: *.access.telenet.be 11.01.06, 22:00 Gorzej niz tunczyk z puszki nic nie jest w stanie smakowac , moze jedzenie dla kotow . Jest czerwony a wlasciwie rozowy bo ugotowany czyli ma smak lososia Chyba chodzi o pink canadian tak pisze na puszkach . Na zachodzie te puszki sa tanie . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Crab8 Re: jeżusie! czyli to coś jak tuńczyk w puszkach? IP: *.ghnet.pl 11.01.06, 22:04 Nie, jest tez różowy tej samej firmy, ale na tym pisze red salmon Odpowiedz Link Zgłoś
mysiulek08 Re: jeżusie! czyli to coś jak tuńczyk w puszkach? 11.01.06, 22:10 Alaskanski :) Nie jadlam, nie wiem, czy smakuje podobnie jak te "klasyczne". Slowem, probuj i daj znac :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Crab8 Re: jeżusie! czyli to coś jak tuńczyk w puszkach? IP: *.ghnet.pl 11.01.06, 22:26 Dokladnie - alaskanski. Z tym, ze nie wiem czy jesli napisze jak smakowal to cos Ci da, bo nigdy wczesniej nie jadlem łososia ;) Odpowiedz Link Zgłoś
mysiulek08 Re: jeżusie! czyli to coś jak tuńczyk w puszkach? 11.01.06, 22:30 Nie zartuj :) W kazdym razie w ramach poznawczych zrob fotke, opisz, ciekawa jestem :) Jutro ide szukac czerwonego lososia :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Crab8 Re: jeżusie! czyli to coś jak tuńczyk w puszkach? IP: *.ghnet.pl 11.01.06, 22:34 Nie zartuje ;) A fotke moge podeslac ale pewnie dopiero jutro bo dzis juz troche pozno i nie chce mi sie do tego zabierac. Odpowiedz Link Zgłoś
mysiulek08 Re: jeżusie! czyli to coś jak tuńczyk w puszkach? 11.01.06, 22:04 Bez przesady. Bywa i tunczyk i tunczyk. Jakos nie zauwazylam by losos ciemnial w trakcie gotowania :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Crab8 Re: Łosoś IP: *.ghnet.pl 11.01.06, 21:58 Jesli mozesz i jesli nadaje sie do takiego lososia :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Xena Re: Łosoś IP: *.access.telenet.be 11.01.06, 21:55 Ja te z puszek jadam na sniadanie ( kupuje w samej wodzie bez oleju ) Do tego bialy ser , albo zolty czy kazdy inny , salatka z pomidorow z cebula i kiszonym ogorkiem , przyprawy , zielenina Moze byc tez salatka z zielonej salaty i sery , jajko +ryba i pieczywo . Nie radze ci wymieszac tego z czyms , szkoda rybki bo jest dobra . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Xena Re: Wlasnie pomieszalas :) nt IP: *.access.telenet.be 11.01.06, 22:04 Nie pomieszalam tylko ulozylam wszystko na jednym talerzu tak ze mozna dziabnac troche tego i tamtego . Ja tak jadam i bardzo lubie . Mowilam aby nie wymieszac w jednej misce :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chwileczka Re: Łosoś IP: 205.193.50.* 11.01.06, 22:20 Najprawdopodoniej jest to kawal mieska z lososia z kregoslupem i skora w wodzie, tutaj pelno tego w sklepie. Mozesz odlac wode, wyjac kregoslup i oddzielic skore bo to jest latwe i albo dodac bialy ser i duuuzo siekanego koperku, troszke nawet oliwki z oliwek (lub innej, to co lubisz,. Wymieszac to dokladnie razem i na chlebek. Dobrze smakuje z plasterkami swiezeg ogorka. Albo tak jak sie robi paste z tunczyka czyli troche cebuliki usiekanej, ogorek korniszon, musztrada, majonez,mieszac i jesc z chlebkiem.. Odpowiedz Link Zgłoś
plepla Re: Łosoś 12.01.06, 09:25 Majonezik łososiowy: łososia odsączyć, dodać majonezu (w wersji diet: jogurtu) i duuuuuuuuuzo pietruszki. doprawić solą (jeśli puszka "niesolona") i pieprzem. Odpowiedz Link Zgłoś