Dodaj do ulubionych

Restauracja - GDAŃSK

12.01.06, 19:54
Poszukuję jakiejś dobrej restauracji w Gdańsku. Może mógłby mi ktoś jakąś
polecić.
Obserwuj wątek
    • natalia.brzeska Re: Restauracja - GDAŃSK 12.01.06, 19:58

Użyj wyszukiwarki. Temat tu już "przerabialiśmy" kilka razy, nawet całkiem
      niedawno.
      • natalia.brzeska Re: Restauracja - GDAŃSK 12.01.06, 19:58

Aha i koniecznie poszukaj też na forum "trójmiasto" - tam też było sporo wątków
        na ten temat.
        • Gość: pepe Re: Restauracja - GDAŃSK IP: *.orange.pl 13.01.06, 08:55
          nie wiem co dla Ciebie znaczy dobra.
          jaka kuchnie lubisz?

oto moje propozycje:
          - Rukola - mala, bezpretensjonalna,potrawy inspirowane kuchnia srodziemnomorska
          - VNS (Manhattan) - piekne wnetrze, mozna zaprosic oficjalnych gosci, smacznie,
          dosyc drogo

pozdrawiam
          pepe
      • natalia.brzeska Dawne wątki o restauracjach w 3mieście 13.01.06, 15:39
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=57&w=32847111&wv.x=1&v=2&s=0
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=57&w=29142320&wv.x=1&v=2&s=0
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=57&w=31431431&wv.x=1&v=2&s=0
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=57&w=25361462&wv.x=1&v=2&s=0
    • Gość: ag Re: Restauracja - GDAŃSK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.06, 09:35
      A tylko w Gdańsku?Czy w ogóle w Trójmieście?
      • Gość: kasdmo Re: Restauracja - GDAŃSK IP: *.crowley.pl 13.01.06, 09:44
        W grę może wchodzić całe Trójmiasto. Co do kuchni to każda.
        • Gość: iś Re: Restauracja - GDAŃSK IP: *.kolonianet.pl 13.01.06, 10:41
          Obleciałam większość knajp w Gdańsku, dobrze nie jest. Nie mam ochoty robić
          nikomu reklamy, więc nie powiem, gdzie czasem chodzę, ale generalnie jesteśmy
          sto lat za dobrą gastronomią. Do tych, co byłam, drugi raz na pewno nie pójdę,
          szukać nowych już mi się nie chce, szkoda forsy i nerwów.
          • Gość: ich masz rację! 30 lat temu... IP: *.129.1511G-CUD12K-02.ish.de 13.01.06, 10:47
            to jeszcze był Kubicki i golonka, albo Złota Podkowa z kaczuszką! Mniam! ;)
            • Gość: kara swietna knajpka IP: *.sopot.wirt.pl / *.sopot.wirt.pl 13.01.06, 11:17
              a ja polecę fajną knajpkę w sopocie- ale blisko gdańska, bo na ulicy polnej
              (wiec właściwie na rogatkach) nazywa sie u przyjaciół./ jedzenie swietne- my
              uwielbiamy schabik z rydzami i kurczaka na szpinakowej poduszeczce. kelner
              podaje przypalankę a do tego wyborne niepasteryzowane piwo. jak tam idziemy
              najadamy sie do syta, w miłej atmoferze przy kominku, w dodatku, to nie jest
              masówka, bo w knajpce mieści sie kilkanaście osób. w razie czego słuzę numerem
              telefonu.
          • dziuunia 13.01.06, 11:20
            To może napisz chociaż gdzie nie warto iść,chociaż te dobre też mogłabyś
            podać,w końcu o dobro konsumenta chodzi a nie o reklamę ;)
            • natalia.brzeska Re: Iś 13.01.06, 14:09
              Również polecam Rucolę ale tę oryginalną w Oliwie, nie w Sopocie.
              Koniecznie Pueblo w Gdyni.
              Tatianę w Borowie (trochę dalej, ale warto)
              • marpiwoszwe Re: Iś 13.01.06, 15:25
                Wlasnie chcialam zaproponowac Tatiane i Pueblo :) Moje ulubione.
                • Gość: iś Re: Iś IP: *.kolonianet.pl 13.01.06, 16:20
                  Gdzie byłam? U Kubickiego, we wszystkich na pobrzeżu, w obu chińskich,w
                  greckiej, w połowie co najmniej na Długiej, albo i więcej, Pod
                  Łososiem,Cristalu, tej chłopskiej na Placu Zebrań, tej niby chłopskiej przy
                  stacji benzynowej jak się wjeżdża do Sopoćkowa,we włoskiej,Barbadosie,
                  hinduskiej,kaszubskiej,węgierskiej na Przymorzu, aha, Czardasz się nazywa,w
                  Hestii, połowy nawet nie wymienię, bo raz byłam i nie pamiętam jak się
                  nazywają.Powód jest zawsze ten sam: albo dla szpanerów, gdzie pięć deko mięsa
                  kosztuje 120 zł,do tego kwiatki z marchewki i trawa cytrynowa, albo niedobre to
                  jakieś, pospolite, często zwyczajnie niesmaczne. Książkę bym mogła napisać o
                  paskudnych kuchniach albo robieniu klientów w konia. W Borowie jadałam nawet
                  regularnie, dopóki mi w tej nowszej rybnej nie podali karpia ewidentnie z
                  mikrofali. Zapłaciłam bez słowa, ale moja noga tam nie postanie. U Tatiany raz
                  byłam, podobało mi się, ale nie bedę przecież na obiad tam jechać specjalnie.
                  Obok u Markowskich podają wyśmienite ryby i domowe ciasto w sobotę, ale powód
                  ten sam: za daleko, jeśli mam nagle ochotę na obiad na mieście. Obiad, a nie
                  posiedzieć w dobrym towarzystwie, to dwie różne rzeczy.
                  • natalia.brzeska Re: Iś 13.01.06, 16:24
                    Nie wymieniłaś Rucoli i Pueblo...
                    • Gość: iś Re: Iś IP: *.kolonianet.pl 13.01.06, 16:32
                      W Rucoli chyba nie byłam, mogę iść, czemu nie, nawet w najbliższą niedzielę,
                      ale rzuć parę szczegółów, a Pueblo to które? To w Oliwie, schodkami w dół czy
                      na Długiej? Też tam taka jakaś jest koło Dworu Artusa, nie pamiętam, jak się
                      nazywa, byłam w obu...
                      • natalia.brzeska Re: Iś 13.01.06, 17:03

Rucola, Abrahama w Oliwie. Polecam Kurczak nadziewany rockpolem. Chociaż...tam
                        wszystko jest dobre.

Pueblo, Władysława IV (chyba, ta główna ulica) w Gdyni. Fajitas to mus, dobra
                        tez jest Chimichanga (mam nadzieję, że dobrze napisałam) i sałatka Santa Fe z
                        krewetkami. My lecimy wg menu i jak na razie nie "nadzialiśmy" się. Trzeba
                        uważać ile się zamawia, bo porcje są bardzo duże. Na szczęście sami proponują,
                        że jak coś zostaje, to zapakują.

W obu w weekend lepiej zarezerwować stolik.
                        • Gość: iś Re: Iś IP: *.kolonianet.pl 13.01.06, 17:52
                          dzięki, dzięki. Podobno jakaś chińska w Gdyni jest niezła, jeszcze tam nie
                          dotarłam, szlajam się głównie po Gdańsku i Sopocie
                          • natalia.brzeska Re: Iś 13.01.06, 22:11

Na Ogarnej jest ponoć bardzo dobra nowa restauracja japońska, ale jeszcze nie
                            byłam.
                            • dziuunia na Ogarnej 15.01.06, 10:08
                              to nie restauracja ale bar shushi i teraz jest zamknięty bo właściciel pojechał
                              do US się dalej szkolić.Ale bardzo chwalą ten bar za jakość i ceny
                              niewygórowane.Tutaj jest ich stronka: www.kansai.com.pl/onas.html
                              Jeszcze tam nie byłam bo nie zdążyłam przed tą przerwą a wcześniej nawet nie
                              wiedziałam że coś takiego istnieje :)
        • lukka74 Re: Restauracja - GDAŃSK 14.01.06, 20:42
          w gdyni proponulj la gondole (ul portowa), a tam na przystawke kalmary
          niepanierowane, a na slaskiej moon.
          • Gość: kasdmo Re: Restauracja - GDAŃSK IP: *.crowley.pl 15.01.06, 09:09
            dzięki wszystkim za odpowiedzi. Wczoraj odwiedziliśmy z mężem Pueblo i jedzenie
            rzeczywiście było rewelacyjne!
            • paczka111 Re: Restauracja - GDAŃSK 15.01.06, 09:52
              Lukka, napisz coś więcej o Moon, gdyby Ci się chciało, bo chcemy się tam
              wybrać, ale nie jechać z Gdańska w ciemno. Rzuć też cenami. Jadam często na
              mieście, więc jest dla mmnie istotne czy pół kaczki kosztuje 25 zł czy
              pięćdziesiątaka. Dzięki z góry.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka