kasdmo 12.01.06, 19:54 Poszukuję jakiejś dobrej restauracji w Gdańsku. Może mógłby mi ktoś jakąś polecić. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
natalia.brzeska Re: Restauracja - GDAŃSK 12.01.06, 19:58 Użyj wyszukiwarki. Temat tu już "przerabialiśmy" kilka razy, nawet całkiem niedawno. Odpowiedz Link Zgłoś
natalia.brzeska Re: Restauracja - GDAŃSK 12.01.06, 19:58 Aha i koniecznie poszukaj też na forum "trójmiasto" - tam też było sporo wątków na ten temat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pepe Re: Restauracja - GDAŃSK IP: *.orange.pl 13.01.06, 08:55 nie wiem co dla Ciebie znaczy dobra. jaka kuchnie lubisz? oto moje propozycje: - Rukola - mala, bezpretensjonalna,potrawy inspirowane kuchnia srodziemnomorska - VNS (Manhattan) - piekne wnetrze, mozna zaprosic oficjalnych gosci, smacznie, dosyc drogo pozdrawiam pepe Odpowiedz Link Zgłoś
natalia.brzeska Dawne wątki o restauracjach w 3mieście 13.01.06, 15:39 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=57&w=32847111&wv.x=1&v=2&s=0 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=57&w=29142320&wv.x=1&v=2&s=0 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=57&w=31431431&wv.x=1&v=2&s=0 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=57&w=25361462&wv.x=1&v=2&s=0 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ag Re: Restauracja - GDAŃSK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.06, 09:35 A tylko w Gdańsku?Czy w ogóle w Trójmieście? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasdmo Re: Restauracja - GDAŃSK IP: *.crowley.pl 13.01.06, 09:44 W grę może wchodzić całe Trójmiasto. Co do kuchni to każda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iś Re: Restauracja - GDAŃSK IP: *.kolonianet.pl 13.01.06, 10:41 Obleciałam większość knajp w Gdańsku, dobrze nie jest. Nie mam ochoty robić nikomu reklamy, więc nie powiem, gdzie czasem chodzę, ale generalnie jesteśmy sto lat za dobrą gastronomią. Do tych, co byłam, drugi raz na pewno nie pójdę, szukać nowych już mi się nie chce, szkoda forsy i nerwów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ich masz rację! 30 lat temu... IP: *.129.1511G-CUD12K-02.ish.de 13.01.06, 10:47 to jeszcze był Kubicki i golonka, albo Złota Podkowa z kaczuszką! Mniam! ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kara swietna knajpka IP: *.sopot.wirt.pl / *.sopot.wirt.pl 13.01.06, 11:17 a ja polecę fajną knajpkę w sopocie- ale blisko gdańska, bo na ulicy polnej (wiec właściwie na rogatkach) nazywa sie u przyjaciół./ jedzenie swietne- my uwielbiamy schabik z rydzami i kurczaka na szpinakowej poduszeczce. kelner podaje przypalankę a do tego wyborne niepasteryzowane piwo. jak tam idziemy najadamy sie do syta, w miłej atmoferze przy kominku, w dodatku, to nie jest masówka, bo w knajpce mieści sie kilkanaście osób. w razie czego słuzę numerem telefonu. Odpowiedz Link Zgłoś
dziuunia Iś 13.01.06, 11:20 To może napisz chociaż gdzie nie warto iść,chociaż te dobre też mogłabyś podać,w końcu o dobro konsumenta chodzi a nie o reklamę ;) Odpowiedz Link Zgłoś
natalia.brzeska Re: Iś 13.01.06, 14:09 Również polecam Rucolę ale tę oryginalną w Oliwie, nie w Sopocie. Koniecznie Pueblo w Gdyni. Tatianę w Borowie (trochę dalej, ale warto) Odpowiedz Link Zgłoś
marpiwoszwe Re: Iś 13.01.06, 15:25 Wlasnie chcialam zaproponowac Tatiane i Pueblo :) Moje ulubione. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iś Re: Iś IP: *.kolonianet.pl 13.01.06, 16:20 Gdzie byłam? U Kubickiego, we wszystkich na pobrzeżu, w obu chińskich,w greckiej, w połowie co najmniej na Długiej, albo i więcej, Pod Łososiem,Cristalu, tej chłopskiej na Placu Zebrań, tej niby chłopskiej przy stacji benzynowej jak się wjeżdża do Sopoćkowa,we włoskiej,Barbadosie, hinduskiej,kaszubskiej,węgierskiej na Przymorzu, aha, Czardasz się nazywa,w Hestii, połowy nawet nie wymienię, bo raz byłam i nie pamiętam jak się nazywają.Powód jest zawsze ten sam: albo dla szpanerów, gdzie pięć deko mięsa kosztuje 120 zł,do tego kwiatki z marchewki i trawa cytrynowa, albo niedobre to jakieś, pospolite, często zwyczajnie niesmaczne. Książkę bym mogła napisać o paskudnych kuchniach albo robieniu klientów w konia. W Borowie jadałam nawet regularnie, dopóki mi w tej nowszej rybnej nie podali karpia ewidentnie z mikrofali. Zapłaciłam bez słowa, ale moja noga tam nie postanie. U Tatiany raz byłam, podobało mi się, ale nie bedę przecież na obiad tam jechać specjalnie. Obok u Markowskich podają wyśmienite ryby i domowe ciasto w sobotę, ale powód ten sam: za daleko, jeśli mam nagle ochotę na obiad na mieście. Obiad, a nie posiedzieć w dobrym towarzystwie, to dwie różne rzeczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iś Re: Iś IP: *.kolonianet.pl 13.01.06, 16:32 W Rucoli chyba nie byłam, mogę iść, czemu nie, nawet w najbliższą niedzielę, ale rzuć parę szczegółów, a Pueblo to które? To w Oliwie, schodkami w dół czy na Długiej? Też tam taka jakaś jest koło Dworu Artusa, nie pamiętam, jak się nazywa, byłam w obu... Odpowiedz Link Zgłoś
natalia.brzeska Re: Iś 13.01.06, 17:03 Rucola, Abrahama w Oliwie. Polecam Kurczak nadziewany rockpolem. Chociaż...tam wszystko jest dobre. Pueblo, Władysława IV (chyba, ta główna ulica) w Gdyni. Fajitas to mus, dobra tez jest Chimichanga (mam nadzieję, że dobrze napisałam) i sałatka Santa Fe z krewetkami. My lecimy wg menu i jak na razie nie "nadzialiśmy" się. Trzeba uważać ile się zamawia, bo porcje są bardzo duże. Na szczęście sami proponują, że jak coś zostaje, to zapakują. W obu w weekend lepiej zarezerwować stolik. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iś Re: Iś IP: *.kolonianet.pl 13.01.06, 17:52 dzięki, dzięki. Podobno jakaś chińska w Gdyni jest niezła, jeszcze tam nie dotarłam, szlajam się głównie po Gdańsku i Sopocie Odpowiedz Link Zgłoś
natalia.brzeska Re: Iś 13.01.06, 22:11 Na Ogarnej jest ponoć bardzo dobra nowa restauracja japońska, ale jeszcze nie byłam. Odpowiedz Link Zgłoś
dziuunia na Ogarnej 15.01.06, 10:08 to nie restauracja ale bar shushi i teraz jest zamknięty bo właściciel pojechał do US się dalej szkolić.Ale bardzo chwalą ten bar za jakość i ceny niewygórowane.Tutaj jest ich stronka: www.kansai.com.pl/onas.html Jeszcze tam nie byłam bo nie zdążyłam przed tą przerwą a wcześniej nawet nie wiedziałam że coś takiego istnieje :) Odpowiedz Link Zgłoś
lukka74 Re: Restauracja - GDAŃSK 14.01.06, 20:42 w gdyni proponulj la gondole (ul portowa), a tam na przystawke kalmary niepanierowane, a na slaskiej moon. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasdmo Re: Restauracja - GDAŃSK IP: *.crowley.pl 15.01.06, 09:09 dzięki wszystkim za odpowiedzi. Wczoraj odwiedziliśmy z mężem Pueblo i jedzenie rzeczywiście było rewelacyjne! Odpowiedz Link Zgłoś
paczka111 Re: Restauracja - GDAŃSK 15.01.06, 09:52 Lukka, napisz coś więcej o Moon, gdyby Ci się chciało, bo chcemy się tam wybrać, ale nie jechać z Gdańska w ciemno. Rzuć też cenami. Jadam często na mieście, więc jest dla mmnie istotne czy pół kaczki kosztuje 25 zł czy pięćdziesiątaka. Dzięki z góry. Odpowiedz Link Zgłoś