lolajna7 01.02.06, 11:52 Doradźcie mi jakie potrawy zaproponować kucharce, która będzie robiła mi wesele. Chodzi o wesele dwudniowe. Chciałabym coś co wszyscy jedzą ale nie za bardzo oklepane typu bigos i flaczki...Pomóżcie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: gosc po weselu Re: Menu weselne IP: *.chello.pl 01.02.06, 12:09 Może być - zupa Królewska z kurczaka z groszkiem ptysiowym i pietruszką - grillowana pierś z kurczaka + opiekane ziemniaczki + bukiet suruwek - faszerowane udka kurczaka (farsz z pieczarek i żłtego sera) podawane z ryżem z warzywami - strogonof + miniaturowe kluski śląskie - pierożki, lub krokiety z mięsem lub eklerki z mięsem podawane z barszczykiem czerwonym - bigos jest bardzo dobry nad ranem - na drugi dzien obowiązkowo żur - grillowany pstrąg do tego przystawki: - ryba na zimno zalana sosem pomidorowym z cebulka i kiszonymi ogórkami - sałatki: grecka, jarzynowa, z pieczarkami itp, itd - kilka rodzajów śledzi - wędlina i co tam jeszcze dusza zapragnie Odpowiedz Link Zgłoś
paulara Re: Menu weselne 01.02.06, 13:03 na pewno nie wybieraj rosołu jako zupe, lepiej jakiś krem (brokułowy,z dyni, borowików itp.) z dodatkiem jeżeli chodzi o ciepłe danie to wg mnie max. dwie potrawy, bo szkoda kasy a goście i tak nie zjedzą, najlepiej spytać w czym jest dobra kucharka i żeby zaproponowała coś nie oklepanego Odpowiedz Link Zgłoś
lolajna7 Re: Menu weselne 01.02.06, 13:45 Dzięki za odpowiedzi i proszę o więcej :-) Jesteście kochani (na forum ślub i wesele nikt nie zareagował :-( ) Odpowiedz Link Zgłoś
bacha1979 Re: Menu weselne 01.02.06, 14:26 Hi, mam taki sam problem, choć wesele dopiero za 5 miesięcy. Zero pomysłu. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vec Re: Menu weselne IP: *.aster.pl / *.aster.pl 01.02.06, 14:31 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=77&w=19346567&v=2&s=0 Odpowiedz Link Zgłoś
lolajna7 Re: Menu weselne 01.02.06, 14:35 Moje za rok ale muszę wiedzieć co i jak kiedy pojade do kucharki :-) Odpowiedz Link Zgłoś