Gość: bruno IP: *.kopalnia.proton.net.pl / 192.168.10.* 14.11.02, 09:05 czy ma ktos przepis na duszone piecarki takie do ziemiakow i jaka salatke do tego Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: monia76 Re: duszone pieczarki pilne IP: *.u.mcnet.pl 14.11.02, 12:57 czy mowisz o takich zwyklych pieczarkach krojonych i duszonych z cebulka? nie jestem pewna, bo ta potrawa jest akurat b. prosta: podsmazasz lekko cebulke na masle, dodajesz pokrojone pieczarki, solisz i pieprzysz i dusisz tak az do miekkosci. koniecznie smaz na masle, maja wtedy delikatniejszy smak. Odpowiedz Link Zgłoś
roseanne Re: duszone pieczarki pilne 14.11.02, 15:27 Gość portalu: monia76 napisał(a): > czy mowisz o takich zwyklych pieczarkach krojonych i duszonych z cebulka? > nie jestem pewna, bo ta potrawa jest akurat b. prosta: > podsmazasz lekko cebulke na masle, dodajesz pokrojone pieczarki, solisz i > pieprzysz i dusisz tak az do miekkosci. koniecznie smaz na masle, maja wtedy > delikatniejszy smak. ja dodaje jeszcze lyzeczke posiekanej natki pietruszki lub koperku, czasami troszke kawsnej gestej smietany salatka pasujaca to np z kapusty pekinskiej z winegretem czosnkowym kwaszony ogorek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meg Re: duszone pieczarki pilne IP: parink* / *.chello.fr 14.11.02, 20:32 Ja smaze na zielonym,czosnkowym masle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: halina pieczarki IP: 80.48.252.* 16.11.02, 16:15 Pieczarki mozna dusic tez saute. Pokroic na cwiartki . Wrzucic na rozgrzany tłuszcz, poczekac az wyparuje z nich woda. Na koniec posolić. Surówki mozna zrobic na bazie kapusty pekińskiej lub białej. Jeżeli masz malakser lub inne urzadzenie do rozdrabniania warzyw to je uzyj.Drobno posiekana kapustę posól, lekko pouciskaj. Dodaj np sos czosnkowy. Jako dodatek może byc czerwona papryka, kukurydza konserwowa, pomidor obrany ze skórki. Dajesz dodatki, które lubisz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Halina pieczarki IP: 80.48.252.* 16.11.02, 16:18 Bardzo dobre sa tez pieczarki smazone z masłem czosnkowym i serem żółtym. Do główek pieczarek dajesz masło czosnkowe i ser zółty. Wkładasz do piekarnika i czekasz az sie ser rozpusci. Deorujesz zielona pietruszka. Smacznego. Odpowiedz Link Zgłoś
tusiaz Re: duszone pieczarki pilne 16.11.02, 21:00 Gość portalu: bruno napisał(a): > czy ma ktos przepis na duszone piecarki takie do ziemiakow i jaka salatke > do tego Pieczarki można jeszcze smazyć np tak jak kotlety.Obtoczyć w jajku i bułce tartej i usmazyć na tłuszczu.Trzeba do tego wybrać duze kapelusze. Sałatka powinna być o zdecydowanym smaku,albo ogórek kiszony. Odpowiedz Link Zgłoś
tusiaz Re: duszone pieczarki pilne 16.11.02, 21:05 Ach jest jeszcze jedna bardzo prosta metoda: pieczarki kroimy na ćwiartki(razem z nóżką)tak ,aby powstały w miare duże kawałki i smażymy na oleju jak frytki.Przyprawiamy.Pasują np.do miesa,jajek.. Odpowiedz Link Zgłoś