Gość: Agni IP: *.lublin.ws 11.02.06, 16:39 Czy papier do pieczenia też trzeba natłuszczać? A co z obsypaniem bułką tartą lub mąką? I czy nie ma znaczenia, którą stroną kładę papier na blaszkę? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
betsypetsy Re: Help! Papier do pieczenia. 11.02.06, 16:45 Jak jest dobry papier (ten troszkę droższy) to nie smaruj. Ja kupiłam raz taki tani i wszystko przywarło. Nie ma znaczenia którą stroną kładziesz na blaszkę. Odpowiedz Link Zgłoś
brynia2 Re: Help! Papier do pieczenia. 11.02.06, 16:50 Nie natłuszcza się. Do wszystkich ciast używam papier, poza sernikiem (mam na myśli sernik bez spodu ciastowego). Niczym nie obsypuje się. Nie ma znaczenia, która strona. Odpowiedz Link Zgłoś
kasiulek_mysiulek Re: Help! Papier do pieczenia. 11.02.06, 17:01 Nie wiem dlaczego, ale mi zawsze ciasto marchewkowe przywiera do papieru...też nie natłuszczam i nie obsypuję, inne ciasta tak nie przywierają. Odpowiedz Link Zgłoś
brynia2 Re: Help! Papier do pieczenia. 11.02.06, 17:18 Kasiulku, pewnie dlatego tak się dzieje, że niektóre ciasta są bardzo wilgotne, np. marchewkowe i sernik Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agni Re: Help! Papier do pieczenia. IP: *.lublin.ws 11.02.06, 17:04 dziękuję ślicznie :) Odpowiedz Link Zgłoś
catalinka Re: Help! Papier do pieczenia. 11.02.06, 17:08 Ja trochę natłuszczam, ale juz nie posypuję. Pozdrawiam Kasia Odpowiedz Link Zgłoś