Gość: sto kobiet IP: *.sympatico.ca 16.02.06, 01:23 Drodzy "orientalisci", Zakupilam wczoraj sambar masala. Do czego, oprocz dhal z mlekiem kokosowym i warzywnego curry? Z gory dziekuje Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: senin Re: sambar masala IP: *.156.240.220.dsl.comindico.com.au 16.02.06, 08:05 niewiele pomoge bo tez tylko wiem o sambar dahl swoja droga wspanialay (a?) Odpowiedz Link Zgłoś
jacek1f takie jedno i te..... 16.02.06, 08:18 www.pesto.art.pl/kuchnia/warzywa/straczkowe/sambar.php www.google.pl/search?hl=pl&q=sambar+masala&lr= Odpowiedz Link Zgłoś
syswia Re: takie jedno i te..... 16.02.06, 14:20 Dzieki. Mam jeszcze pytanie odnosnie "zawiesiny" kokosowej z puszki, mleka, smietanki, czy tam jak to sie zwie. Jak wiecie nie mam duzego doswiadczenia w gotowaniu z kokosem - na codzien uzywam przepisow kuchni punjabskiej. Czy to mleko samo w sobie ma byc baza sosu, zamiast cebuli, czy dodatkiem do przesmazonej cebuli z przyprawami? Ostatnim razem przy gotowaniu mleko mi sie lekko rozwarstwilo i potrawa sie zrobila wodnista. To chyba nie tak ma byc? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: n0str0m0 Re: takie jedno i te..... IP: 202.156.6.* 16.02.06, 18:36 dodaj jako OSTATNI skladnik NIE gotuj a podgrzej tylko sie nie stanie nic zlego ... absolutnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sennin Re: takie jedno i te..... IP: *.156.240.220.dsl.comindico.com.au 16.02.06, 21:00 nostromo na racje meko koksowe rozwarstwia sie jak gotuje sie je zbyt dlugo mozesz zagotowac ale na krotko a zatem: najpierw przyprawy - z cala nalezna obrobka, potem mieso, i w koncu mleko jesli to krewetki/ryba - mozesz je dodac juz po dodaniu mleka, w koncu gotuje sie je nie dluzej niz 2-3 minuty a swoja droga gotuje i podgrzewam lakse czesto kilkakrotnie (duzo w niej mleka) i nigdy mi sie nie rozwarstwia - moze to mleko jest odtluszczane, czy co sprobuj tez dodac troche soku z cytryny Odpowiedz Link Zgłoś
ampolion Re: sambar masala 17.02.06, 04:11 Just tell us once you try any: rummendo.notlong.com Odpowiedz Link Zgłoś