omango 19.02.06, 20:29 ktory czesto uzywa Nigella - czy uzywacie ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
omango Re: sos rybny 19.02.06, 20:39 a mozesz rozwinac prosze swoj wpis? jakies przyklady :-) twoje wnioski itp. bo dla mnie to produkt, ktory jakos do mnie nie przemawia (rybi zapach skondensowany "w pigułce"), ale Nigella tak sie nim zachwyca... :-) Odpowiedz Link Zgłoś
marghe_72 Re: sos rybny 19.02.06, 20:54 omango napisała: > a mozesz rozwinac prosze swoj wpis? jakies przyklady :-) twoje wnioski itp. > bo dla mnie to produkt, ktory jakos do mnie nie przemawia (rybi zapach > skondensowany "w pigułce"), ale Nigella tak sie nim zachwyca... :-) w piewszym poscie zapytałeś czy używamy. Odpowiedziałam :) Próbowałes/ łas tego sosu czy tylko CI sie wydaje ,ze do Ciebie nei przemawia? ja też miała m opory.. ale z czasem dochodze do wniosku,z e jednak do mnie przemawia nawet i w surówce z marchwi fajnie sie komponuje z resztą skladników Wyjście jest jedno, spróbować i nie polegać na guscie Nigelli ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: senin Re: sos rybny IP: *.156.240.220.dsl.comindico.com.au 19.02.06, 20:42 bardzo czesto w potrawach tajskich, malajskich, indonezyjskich - w ogole w kuchniach Dalekiego Wschodu ale mozna tez jako dosalacza - "pachnie" dosc intensywnie, ale jakosc ktrora wprowadza do potraw jest warta tej chwili cierpienia ;)) czasami dobrze jest go zrownowazyc cukrem mozna nim zastepowac paste z krewetek (blachan, tarsi) Odpowiedz Link Zgłoś
betsypetsy Uwielbiam i dodaję prawie do wszystkiego, po chwil 19.02.06, 21:32 i gotowania traci swój "zapaszek" a nadaje potrawie świetny smak i dosala potrawy Odpowiedz Link Zgłoś