orka 28.11.02, 17:09 Jak go zrobić samemu? Potrzebuję dodać do ciastamase marcepanowa, niesty nigdzie nie mogę jej dostać. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kathy38 Re: marcepan 28.11.02, 22:09 W hipermarketach i w lepiej zaopatrzonych sklepach jest masa marcepanowa firmy Schwartau - nieduże białe pudełeczka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: curry Re: marcepan IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 29.11.02, 12:28 Znam tylko ogólniki- wiem, że mieli się migdały sparzone, dodaje się żółtko i dużo cukru....ale dokładniej ...? nie mam pojęcia...ale jak byłam mała to myślałam, że marcepany to takie egzotyczne owoce:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aniah Re: marcepan IP: *.nas6.pittsburgh1.pa.us.da.qwest.net 29.11.02, 14:58 orka, podajae przepis na marcepan - mam nadzieje, ze nie za pozno: Marcepan 2 szklanki sparzonych i obranych migdalow 2 szklanki cukru pudru 1 lyzka wody 2 lyzeczki ekstraktu migdalowego 1 bialko Zmielic migdaly w malakserze bardzo dokladnie, porcjami po 1/2 szklanki. Przelozyc do sporego naczynia, dodac pozostale skladniki i dobrze wymieszac. To wszystko! Mozna oczywiscie pokolorowac i robic rozne cudenka. POwodzenia, Ania Odpowiedz Link Zgłoś