Gość: kasia IP: *.lipska.net / *.internetdsl.tpnet.pl 04.03.06, 13:45 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nina321 Re: surowka z kapusty pekinskiej 04.03.06, 15:03 Jeżeli chodzi o przepis, to proszę: 1/2 poszatkowanej kapusty pekińskiej pokrojone na połówki pomidorki koktailowe( np 5 szt) dwa ogórki konserwowe pokrojone w plasterki Składniki wymieszać i dodać przyprawy, tzn: sól, pieprz i troszkę majonezu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kuchareczka Re: No i co z tą surówką? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.03.06, 15:46 Moja ulubiona, to kapusta pekińska z ananasem. Szatkujesz kapustę, dodajesz pokrojony w kostkę ananas z puszki, dolewasz kilka łyżek zalewy. Szczypta soli, trochę białego pieprzu i zostawiasz w spokoju na godzinę. Odpowiedz Link Zgłoś
veeto1 Takiej nie znacie (i nie wiecie co tracicie)! 04.03.06, 16:32 Pekińską ciachu ciachu, do tego dowolne suszone zioła (ja preferuję bazylię lub oregano)oraz pokrojona na nieduże cząstki pomarańcza. Składniki mieszamy z oliwą i możemy dodać ciut cukru. Można też dodać kilka kropel cytryny i sosu sojowego. PYCHA ! Odpowiedz Link Zgłoś
ba_nita Re: Takiej nie znacie (i nie wiecie co tracicie)! 04.03.06, 16:56 veeto1 napisała: > Pekińską ciachu ciachu, do tego dowolne suszone zioła (ja preferuję bazylię lub oregano) Jeśli zioła takie jak wymienione to jednak świeże tym bardziej, że wszędzie dostępne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klik można też dodać jabłuszko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.06, 17:39 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: surowka z kapusty pekinskiej IP: *.bytom.compnet.com.pl 04.03.06, 18:10 I- : ogorek kiszony troche ziół + majonez II- : starte jabłko, marchewka + sos czosnkowy z knora Z reszta sosy takie jak czosnkowy lub włoski czesto używam, ale majonez tez dobry Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania1978 Re: surowka z kapusty pekinskiej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.03.06, 19:05 Ja daję do pekińskiej pomidory,ogórki świeże lub konserwowe,paprykę,oliwki,ser feta,kukurydzę,zaprawiam sosem tzatziki z majonezem.Pychota.. Odpowiedz Link Zgłoś
ma.dzia Re: surowka z kapusty pekinskiej 04.03.06, 20:33 pekinska,groszek z puszki, brzoskwinia z puszki, papryka czerwona, cebula, piers z kurczaka i moga by oliwki. To wszystko polane sosem majonezowym,ktory ja robie tak : majonez, jogurt naturalny, keczup. Odpowiedz Link Zgłoś
ampolion Re: surowka z kapusty pekinskiej 04.03.06, 23:52 A ja ją lubię na modłę słaty parzonej. Zagotować wodę z octem, zalać nią kapustę. Po zblaszowaniu (2-3 min.) odcedzić i okrasić uprzednio przygotowanymi gorącymi skwarkami. To wszystko. Ale jakie! Odpowiedz Link Zgłoś
vannortessa Re: surowka z kapusty pekinskiej 05.03.06, 21:25 a ja polecam moją wersję: kapusta zalana sosem ze smietany lub jogurtu wymieszanego z ząbkiem czosnku, pieprzem i solą. do tego posiekane orzechy włoskie i ewentualnie por. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klik Tak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.06, 21:42 Śmietana, albo majonez, albo inny podobny sos pasuje bardzo. Ale w najprostrzej wersji wystarczy dużo oliwy. Odpowiedz Link Zgłoś
agniesia_f1 Re: Tak 05.03.06, 23:10 keczup zmieszany z majonezem, trochę soli i pieprzu i wymieszać zpekinką super!! Odpowiedz Link Zgłoś
iwonag77 Re: Surówka z pekińskiej 06.03.06, 07:16 poszatkowana kapusta pekińska starta 1 duża surowa marchew starte 1 jabłuszko pokrojona w kostkę mała cebula (wersja wzbogacona: miąższ z dwóch mardarynek, uwaga na pestki) przyprawy: wegeta, pieprz, sól, odrobinka kwasku cytrynowego, łyżeczka cukru zalać oliwą lub oliwą z oliwek i do lodówki (z godzinkę, żeby składniki się "przegryzły") Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jagna Re: Surówka z pekińskiej IP: *.bsk.vectranet.pl / *.bsk.vectranet.pl 06.03.06, 08:16 pekińska, kurczk wędzony, kukurydza, majonez i przyprawy. pychota Odpowiedz Link Zgłoś
zielona_lemona Re: Surówka z pekińskiej 06.03.06, 10:27 Poszatkowana kapusta pekińska,pomidor,cebula i por do tego oliwa z suszonym oregano. Odpowiedz Link Zgłoś
default Re: surowka z kapusty pekinskiej 06.03.06, 11:36 Pekińska, jogurt, żurawina albo borówki (takie ze słoika, do mięs). Odpowiedz Link Zgłoś
aniatee Re: surowka z kapusty pekinskiej 06.03.06, 11:56 no proszę! spokojnie można w wyszukiwarce znaleźć a jednak tyle ludzi napisało... widać są tacy którym sie chce! dzięki w imieniu wszystkich pytających !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tadek niejadek Re: surowka z kapusty pekinskiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.06, 21:20 Zawartość puszki pt "Tuńczyk w oleju" rozdrobnić widelcem na talerzu i wymieszać z poszatkowaną górną częścią pekińskiej. Przyprawić na słono - ostro do smaku. Dolną wykorzystać do kapuśniaku. Pzdr - tn Odpowiedz Link Zgłoś
milena.rl Re: surowka z kapusty pekinskiej 07.03.06, 21:20 Moja ulubiona słodko - ostra. Na 1 kapustę pekińską: 4 łyżki st. octu winnego 4 łyżki st. sosu sojowego 2 łyżki st. cukru 1/2 łyżeczki soli ostra papryka wg uznania (1/2 łyżeczki) Ocet i sos sojowy wymieszać dokładnie z cukrem papryką i solą. Taką mieszanką zalać poszatkowaną kapustę i odstawić na jakieś pół godziny. Przed podaniem można polać olejem sezamowym, posypać sezamem i udekorować kwiatuszkiem z marchewki. Odpowiedz Link Zgłoś