Gość: Edyta IP: *.nowiny.net 10.03.06, 19:07 proszę o podanie mi dobrych przepisów na pasty na kanapki. Suzkałam w wyszukaiwarce, ale nic sensownego nie znalazłam. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aquarius1980 Re: pasty na kanapki-pilnie szukam 10.03.06, 19:48 to też uznałaś za "nic sensownego"? forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=77&w=17369223 Odpowiedz Link Zgłoś
joan76 Re: pasty na kanapki-pilnie szukam 10.03.06, 21:07 jaja na twardo,szczypiorku duuużo, sól i majonez własnie wcinam, co opisuję Odpowiedz Link Zgłoś
www.ffcatering.home.pl Pasta z makreli i białego sera 10.03.06, 21:32 1. makrele wedzona oczyscic z osci, rozdrobnic 2. dodac kostke bialego, poltlustego sera 3. dodac lyzeczke masla 4. doprawic sola, pieprzem i papryka do smaku 5. wymieszac az stanie sie gladka w konsystencji Smacznego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pysia Re: pasty na kanapki-pilnie szukam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.06, 21:35 A może ten ser, zrobiłam dziś , pychotka forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=777&w=30986440 Pasta z tuńczyka 1puszka tuńczyka w sosie własnym , serek 150g śmietankwy, drobno pokrojona cebulka i czosnek. krem z watróbki 0,5kg watróbki drobiowej 3cebule 2 łyżki mąki 2 łyąki oliwy kilka listków szałwi 2 łyżki słodkiego wina sól, pieprz watróbke oprószyc mąką, podsmazyć z cebulka, zmiksowac , doprawic . pasta awanturka 15dag bryndzy 5dag rokpolu 5dag białego sera puszka sardynek w oleju łyżeczka masła kiszony ogórek 2 łyżki szczypiorku mielona papryka, kminek ogórek posiekać sardynki utrzec z serami, dodać oliwe z sardynek, masło, doprawic , dodac ogórek i posiekany szczypiorek pasta z kurczaka 25dag ugotowanego kurczaka po 5 dag posiekanych migdałaów i orzechów w łoskich 3-4łyżki bułki tartej pół szkl. sietany sok z 1/2cytryny łyżka oliwy i majonezu sól,pieprz bułkę zalac śmietanką i zostawić na 30 min., dodac mięso, sok z cytryny, oliwę, doprawić, zmiksowac, wymieszac z majonezem i bakaliami pasta sojowa z pieczarkami 3/4szkl. soji - ugotowac do miękkości 2 cebule 20dag pieczarek 2 łyżki masła jajko na twardo łyżka jogurtu 2łyzki posiekanej natki pietruszki sól, pieprz cebulkę i pieczarki podsmazyć na maśle, zmiksowac z soją i jogurtem, dodac posiekane jajko, natkę, doprawić Cztery ostatnie pasty pocodza z Claudii Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pysia Jeszcze pasta biedronka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.06, 21:37 Ta pochodzi z internetu 30dag twarogu 1 tuńczyk w sosie własnym ( odsączony) 2 papryki czerwone 3 ogórki konserwowe 1 cebula 2 ząbki czosnku majonez,sol,pieprz wymieszac twaróg z tuńczykie, dodać posiekaną resztę składników, wymieszac z majonezem , doprawić Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pysia Re: pasty na kanapki-pilnie szukam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.06, 21:45 moja ulubiona 1 makrela wędzona 1 puszka sardynek w oliwie sos tabasco serek śmietankowy do smarowania pieczywa np. almette, ale ja uzywam jakiegos tańszego ryby rozgnieść, dodac tabasco, serek, wymieszać, doprawić pasta z ryby 30dag sera białego 1 puszka rybek w sosie pomidorowym wymieszać, dodać 2 pokrojone jajka 2 pokrojone ogórki konserwowe lub kiszone 1 czerwona papryke drobno pokrojoną 1 cebulę 1 łyżkę majonezu bazylie, pieprz, sol no i pamietna z rodzinnego domu obrana wedzona makrela, rozdrobniona lekko, do tego pokrojone jajka, pokrojona cebulka, pokrojone ogórki kiszone lub konserowe, majonez , sól i pieprz Odpowiedz Link Zgłoś
hyacinth.bucket Re: pasty na kanapki-pilnie szukam 10.03.06, 23:57 Past na kanapki moze byc tyle co roznych zup a sa ich tysiace . Najlepsze pasty sa ze skladnikow , ktore lubisz i na pewno masz w lodowce a ogolnie z tego z czego robi sie kanapki a sposobow na kanapke tez sa tysiace . Do skladnikow , z ktorych robisz kanapki i pasty dochodza jeszcze owoce , ktore mozna wykorzystac do przybrania . Kanapek nie potrzeba smarowac wylacznie pasta . Najladniej wygladaja i smakuja male kromki laczone czyli kawalek szynki z pasta z jajka czy plasterek kielbasy z pasta z bryndzy palsterek sera z pasta z lososia czy makreli nie laczyc ryb z wedlina i nie klasc na jajku pomidora tylko ogorka swiezego , kiszonego lub konserwowego . Pomidora kladzie sie na sery i wedliny . Na ryby ogorki . Na gore mozna rowniez klasc owoce : plasterek kiwi , pomaranczy ( na ryby) galazke porzeczki . Past nie bede ci wyszczegolniac bo inni podali i mozesz poszukac w necie . Chodzi mi o to abys sama sobie wymyslala pasty nie tylko ze sparwdzonych przepisow bo do nich mozesz dodawac wiele ciekawych rzeczy i wyjda ci nowe smaki . U mnie w szkole na zajeciach praktycznych uczono robic takie podstawowe rzeczy aby tylko wyrobic w dzieciach pojecie . Potem mozna bylo sobie wszystko praktykowac przyrzadzajac kanapki na prywatki i tance lub posiadowki wykazujac sie kreatywnoscia przydatna w dalszym zyciu Dzisiaj pewnie na imprezach mlodziezowych pizza i czipsy bo najaltwiej kupic ... Zastanawiam sie czego teraz ucza w szkolach bo ludzie pisza z bledami - to nic do ciebie tylko taka moja refleksja na temat - i czy sa jeszcze zajecia praktyczne czy tylko religia ? Wyglada na to , ze nie ucza samodzielnego myslenia a to wielka szkoda bo tez bardzo przydaje sie w zyciu -to tez taka moja refleksja ogolna W kazdym razie pozdrawiam i zycze udanych eksperymentow ! Hyacinth. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Edyta wielkie dzięki! IP: *.nowiny.net 11.03.06, 11:18 jak zwykle jesteście niezawodni. Korzystam z porad forumowiczów bardzo często i jeszcze nigdy się nie zawiodłam. Odpowiedz Link Zgłoś
aniutek Re: wielkie dzięki! 12.03.06, 05:24 i ja sie dokladam do podziekowan, /:) Odpowiedz Link Zgłoś
milady66 Re: wielkie dzięki! 12.03.06, 15:19 a jeszcze sprobujcie takiej pasty;15dkg chudej wedzonej szynki,10dkg zoltego wedzonego sera,10dkg wedzonychsliwek,20dkg sera bialego,pol p\opakowania smietany tzn jakies 10dkg,lyzka drobno posiekanej natki pietruszki,zabek czosnku,pol lyzeczki zmielonego kminku szczypta czabru sol, ziarenko jalowca pieprz do smaku.ser szynkezemlec zolty zetrzec na grubej tarce wedzone sliwki na moczyc i drobno posiekac do sera dodac smietanelekko zmiksowac potem zolty seri szynke zmiksowac wszystko na puszysta mase dodac sliwki pietruszke kminek pieprz jalowiecczaber roztarty czosnek bardz dokladnie utrzec smacznego. Odpowiedz Link Zgłoś