ryfka84 Re: Lepkie ciasto 20.03.06, 08:29 Kurcze, nie to wcisnęłam... No, ale już piszę o co mi chodzi. Otóż, piekę ciasto, potem to ciasto do połowy zjadamy i stoi sobie do dnia drugiego. Następnego dnia (niezależnie czy stało pod przykryciem, czy nie) na wierzchu jest takie kleiste i niezbyt smaczne, ale tylko wierzch. A jeśli to ciasto ma owoce, to wokół owoców powstaje ciasto tak lepkie, że przypomina surowe. Co ja źle robię? Odpowiedz Link Zgłoś
linn_linn Re: Lepkie ciasto 20.03.06, 09:18 Ciasta z owocami najlepiej zjadac tego samego dnia. Inne wygladaja na niedopieczone. Kazde tak wyglada? Odpowiedz Link Zgłoś
ryfka84 Re: Lepkie ciasto 20.03.06, 11:37 Ale po pieczeniu są super, no czasem ciut za ciemne na spodzie ;P a następnego dnia się kleją na wierzcu, bleh. Odpowiedz Link Zgłoś
ag.gu Re: Lepkie ciasto 20.03.06, 12:25 bo owoce jeszcze sok puszczają i to ciasto sie rozkleja.Też mi się tak robi,ale się nie przejmuję. Odpowiedz Link Zgłoś
linn_linn Re: Lepkie ciasto 20.03.06, 14:09 Z postu wynika, ze tak sie dzieje nawet z tymi, ktore ciasta nie maja. Mnie sie nigdy nie zdarzylo. Moze podasz konkretne ciasta. Bedzie latwiej. Odpowiedz Link Zgłoś
ag.gu Re: Lepkie ciasto 20.03.06, 14:15 Drożdżowe ze śliwkami i kruszonką.Nie do przesady,ale zawsze trochę podmięka na drugi dzień Odpowiedz Link Zgłoś
ryfka84 Re: Lepkie ciasto 21.03.06, 05:45 No np. biszkopt, albo ciasto z olejem (na pewno za dużo nie dodaje). Serio tak się robi, ja juz nie rozumiem... :'( Odpowiedz Link Zgłoś
linn_linn Re: Lepkie ciasto 21.03.06, 11:32 Z biszkoptem nigdy mi sie nie zdarzylo, a oleju do ciast nie dodaje / sporadycznie /. Odpowiedz Link Zgłoś
vaniliaa1 Re: Lepkie ciast 21.03.06, 12:31 a moze zakrywasz cieple np folia?? bo mi sie wtedy tak dzialo... Odpowiedz Link Zgłoś
ryfka84 Re: Lepkie ciast 22.03.06, 11:55 No właśnie nie zakrywam. Na drugi dzień się na wierzchu klei. A może za dużo cukru albo za wilgotne jest? Odpowiedz Link Zgłoś