Gość: ela IP: *.skynet.net.pl 20.03.06, 14:24 Zaczęłam rozmrażać filety z mintaja. Chcę zrobić kotlety z nich. Proszę o pomoc. Szukałam na forum, ale bezskutecznie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
neerroo Re: Kotlety rybne. Jak? 20.03.06, 14:29 mintaj razcej sie nie nadaje na kotlety,lepszy jest dorsz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ela Re: Kotlety rybne. Jak? IP: *.skynet.net.pl 20.03.06, 14:31 To co mam z nim zrobić? :( Odpowiedz Link Zgłoś
neerroo Re: Kotlety rybne. Jak? 20.03.06, 16:10 usmażyć w panierce,będą na pewno pyszne Odpowiedz Link Zgłoś
ba_nita Re: Co za bzdura. 20.03.06, 16:27 Spokojnie rób z nich kotlety. Mielisz rybę, dodajesz wymoczoną w mleku i odciśniętą bułkę, pokrojoną w kostkę cebulę, jajko, sól i pieprz najlepiej biały, wyrabiasz całość nan jednolita masę. Formujesz kotlety, które po opanierowaniu w mące lub tartej bułce smażysz na oleju. Odpowiedz Link Zgłoś
pacjent21 Re: Co za bzdura. 21.03.06, 09:47 proponuję dodać do tej masy troszkę szczypiorku, będzie ciekawszy smak Odpowiedz Link Zgłoś
enja11 Re: Kotlety rybne. Jak? 20.03.06, 16:28 Ja robię tak: rozmrażam rybę, wrzucam do takiego urządzenia do siekania w zestawie z blenderem Philipsa) razem z jajkiem, natką pietruszki i bułką tartą (żeby konsystencja była ok). Potem formuję kotleciki, obtaczam w bułce tartej i smaże na oleju. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ela Re: Kotlety rybne. Jak? IP: *.skynet.net.pl 20.03.06, 18:21 Zrobiłam klopsy w sosie pomidorowym. Takie sobie.:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: neerroo Re: Kotlety rybne. Jak? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.06, 18:25 elu spróbuj nastepnym razem z dorsza,zrób tak jak radzi ba_nita i dodaj jeszcze odrobinę tłustego świeżego boczku ,sklei mieso mielone i będą naprawdę smaczne.pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
fettinia Re: Kotlety rybne. Jak? 20.03.06, 19:02 Sprobuj tak-naprawde dobre wychodza:) forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=777&w=37245818 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LEO Re: Kotlety rybne. Jak? IP: *.ip.fastwebnet.it 21.03.06, 09:39 A kotlety rybne moga bys gotowane w rosole. I jesli chodzi o recepte to taka sama?, oczywiscie bez panierki. Odpowiedz Link Zgłoś