Gość: nadia IP: *.pools.arcor-ip.net 24.03.06, 14:09 by zrobic nalesniki? Jakie znacie przepisy? Znalazlam taki: 1 szkl.maki, 1,5szkl.mleka, 1 jajko, szczypta soli - tak na oko ile sztuk moze wyjsc? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kobieta_na_pasach przepis na 9-10 nalesnikow 24.03.06, 14:11 szkl. mleka szkl. wody dwa jajka szczypta soli sklarowana lyzka masla maki na oko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nadia Re: przepis na 9-10 nalesnikow IP: *.pools.arcor-ip.net 24.03.06, 14:12 dzieki,lece do sklepu po jajka! Odpowiedz Link Zgłoś
kobieta_na_pasach zaraz!!!!!! chwileczke!!!! 24.03.06, 14:15 Gość portalu: nadia napisał(a): > dzieki,lece do sklepu po jajka! zapomnialam dodac,ze jedno jajko tez wystarczy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nadia Re: zaraz!!!!!! chwileczke!!!! IP: *.pools.arcor-ip.net 24.03.06, 14:21 to w koncu ile jajek potrzebuje? mam na mysli obiad dla wyglodzonego chlopa i dla nalesnikozercy(czyli mnie) Odpowiedz Link Zgłoś
kobieta_na_pasach Re: zaraz!!!!!! chwileczke!!!! 24.03.06, 14:23 Gość portalu: nadia napisał(a): > to w koncu ile jajek potrzebuje? mam na mysli obiad dla wyglodzonego chlopa i > dla nalesnikozercy(czyli mnie) ja lubie zawsze dac wszystkiego troche wiecej, ponadto zawsze mam w lodowce duzo jajek i przyzwyczailam sie do dwoch. to idz kup te jajka i wode gazowana:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nadia Re: zaraz!!!!!! chwileczke!!!! IP: *.pools.arcor-ip.net 24.03.06, 14:25 OK, pedze! Wielkie dzieki! Odpowiedz Link Zgłoś
ba_nita Re: Dla Nadii: 24.03.06, 14:30 wybierz sobie coś z tej kolekcji: mojegotowanie.onet.pl/szukaj.html?query=nale%B6niki&kat= Odpowiedz Link Zgłoś
roseanne Re: czy jedno jajko wystarczy? 24.03.06, 14:32 jak chce nalesniki takie jak najbardziej neutralne, ktore maja byc potem nadziane slonym farczem i zapieczone to jedno jajko mi wystarcza - ot taka oslonka natomiast nalesniki puszyste , deserowe musza miec tej struktury troche wiecej, a strukture miedzy innymi dodaje piana z ubitych jajek, wtedy daje najczesciej 3 ale to wcale nie ksiazkowo, tylko w oparciu o wlasne widzimisie Odpowiedz Link Zgłoś