mindsailor 27.03.06, 15:25 co zrobić z makaronem, aby sie nie rozlatywał w zapiekance? robie zapiekanke albo z rurek albo ze swiderkow i zawsze mi sie rozwala, gdy nakąldam na talerze:( denerwuje mnie to:( Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
e._ Re: zapiekanka makaronowa - problem:( 27.03.06, 15:29 Nakładana łyżką itp zawsze się rozwali - łaski nie robi. Ja używam wypróbowanych sztućców: ogromnie serokiej łyżki większej niż te do sałatek i łopatki od kompletu. Zwykle mi się udaje. Odpowiedz Link Zgłoś
mindsailor Re: zapiekanka makaronowa - problem:( 27.03.06, 15:45 a z samym makaronem nie stosujesz żadnych sztuczek? czekasz np. az będzie zimny i dopiero wtedy nakładasz na niego resztę? bo jakoś mnie te sztućce nie przekonują:( mój makaron po prostu odpada:( Odpowiedz Link Zgłoś
ba_nita Re: zapiekanka makaronowa - problem:( 27.03.06, 15:45 Moim zdaniem zbyt długo go wcześniej gotujesz albo makaron podłej jakości. Odpowiedz Link Zgłoś
mindsailor Re: zapiekanka makaronowa - problem:( 27.03.06, 15:47 makaron lubella albo malma Odpowiedz Link Zgłoś
gingers73 Re: zapiekanka makaronowa - problem:( 27.03.06, 15:52 Ja dodaję do środka jajko rozbeltane z śmietaną i serem żółtym lub innym - a makaron jakiś duży i nakładam dużą packą. Odpowiedz Link Zgłoś
mindsailor Re: zapiekanka makaronowa - problem:( 27.03.06, 15:55 i mieszasz to z gorącym czy zimnym makaronem? tez nakałdam dużą łopatka i nic:( Odpowiedz Link Zgłoś
ba_nita Re: No to nie najgorzej. Spróbuj skrócić znacznie 27.03.06, 15:52 czas gotowania. Niech będzie bardziej twardy od "al'dente". Musi stawiać zębom zdecydowany opór. On sobie podczas zapiekania pod beszamelem na przykład spokojnie "dojdzie". Odpowiedz Link Zgłoś
mindsailor Re: No to nie najgorzej. Spróbuj skrócić znacznie 27.03.06, 15:56 ok, skoro "dojdzie", to nie będę go gotować tyle, ile jest napisane na opakowaniu:) dzięki za porady:) Odpowiedz Link Zgłoś
ba_nita Re: Nigdy nie kieruję się czasami podawanymi na op 27.03.06, 16:02 akowaniach. To nie ma sensu - własny "zgryz" i wyczucie samo mi podpowie, że to już.))) Odpowiedz Link Zgłoś
e._ Re: zapiekanka makaronowa - problem:( 27.03.06, 17:07 Dokładnie tak, jak pisze banita. Ale jak za małe sztućce do nakładania to się rozwala i tak. A ja lubię zgrabne porcyjki. Dlatego ten wynalazek. Odpowiedz Link Zgłoś