Gość: ewa IP: *.smstv.pl 15.04.06, 18:31 Jadłam kurczaka pieczonego w foli,a w jego środku był ryż, pieczarki i nie wiem co jeszcze - ale był pyszny. Teraz szukam takiego przepisu Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Xena Re: kurczak nadziewany ryżem IP: *.access.telenet.be 15.04.06, 20:39 Ryz z pieczarkami mozesz zrobic oddzielnie do kurczaka Moja znajoma zawsze kladla ryz na brytfanke w ktorej piekl sie kurczak i przechodzil tluszczem i smakiem ale podgotowywala ryz wczesniej dopiero na koniec podpiekala . Nawet wydaje mi sie , ze ryz oddzielnie podany ladniej wyglada niz taki wydlubany z ptaka ale to tylko moja opinia i mysle , ze tak bedzie prosciej bo gdybys chciala go faszerowac tez powinien musi byc podgotowany . Ryz z pieczarkami Gotujesz ryz najlepiej na kostce grzybowej i pieczarki smazysz aby byly ladnie przypieczone . Kiedy ryz jest gotowy wrzucasz pieczarki , mieszasz i to wszystko . Dodaj na koncu swieza natke . Inaczej ugotowany ryz wymieszaj z tluszczem po kurczaku i dodaj usmazone pieczarki i natke . Odpowiedz Link Zgłoś
n0str0m0 to nie tak... 15.04.06, 21:48 kurczak nadziwany ryzem jest klasykiem koreanskim co podbil swiat mozna znalezc nawet w takich fasfudach jak planet holyut ryz najlepiej glutynous czli lepki zaewasz wrzatkiem i odstawiasz na pol godziny dodajesz korzen zenszenia do ryzu (odsaczonego) nadziewasz kuraka byle nie na sztywno bo ryz rosnie zaszywasz lub zawlekasz wykalaczkami do brytfanki dodajesz czerwone daktyle, wode i imbir swiezy w plasterkach zakrywasz szczelnie (mozna robic w folii - tak podaje planeta ch.) i pichcisz okolo godziny tak by mieso bylo zupelnie mientkie otwierasz polewasz sosem sojowym pomieszanym z lyzeczka sezamkowego i siup smacznego Odpowiedz Link Zgłoś