moniig 22.05.06, 09:15 Mam o Was pytanie,kupilam mleczko kokosowe w puszce,jest to taka pyszna papka gesta,ale jak sie wymiesza to rzadsza,ale odnosnie pytania,do czego najlepiej uzywac to mleczko? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jacek1f do zaprawiania zup zamiast śmietany - to raz, 22.05.06, 09:27 do sosów do mies i ryb i warzyw - to dwa, do smażenia w nim wszystkiego co zechcesz - to trzy. Odpowiedz Link Zgłoś
bazylia7 Re: Mleczko kokosowe 22.05.06, 11:05 dodawaj do potraw (curry) indyjskich (z poludnia) do potraw tajskich (tez curry, tylko ze inne) do wszelkich innych dalekowschodnich - Indonezja, Malezja do miesnych, oczywiscie (to tak na wszelki wypadek, gdybys miala skojarzenia typu: KOSY = Slodkosci ;) dodawaj do zup, zamiast smietany pamietaj, ze trzeba troche zupy podostrzyc wtedy (pieprzem, chilli) Odpowiedz Link Zgłoś
mrufka_ Fruit shake!!!! 27.05.06, 01:20 Wloz do miski owoce jakie masz: - obranego pomarancza, cytryne, banana, ananasa, mango, zielona lemonke, arbuza........lub tylko jeden rodzaj owocow, - zalej mlekiem kokosowym, dodaj pare kostek lodu i zmiksuj na pape. Zamknij oczy i pij przez szeroka slomke- wlasnie jestes w Tajlandii! Z owocow cytrusowych musisz usunac pestki bo bedzie gorzkie!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kinga.julia Re: Mleczko kokosowe IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 27.05.06, 22:15 A ja wczoraj zrobiłam tak - na rozgrzanym oleju podsmażyłam posiekany drobniutko imbir i czosnek, na to wrzuciłam mrożoną fasolkę szparagową (zieloną ciętą), zalałam mleczkiem kokosowym i skropiłam sosem sojowym. Chwilę podusiłam i było pyszne. Zeżarliśmy tak szybko, że nie zdążyłam zrobić zdjęcia, żeby wrzucić do galerii. Odpowiedz Link Zgłoś
ampolion Re: Mleczko kokosowe 28.05.06, 04:59 Dobre informacje i przepisy, ale po angielsku: www.thaifoodandtravel.com/ingredients/cocmilk.html Odpowiedz Link Zgłoś