Gość: Huanna IP: *.wielun.sdi.tpnet.pl 11.01.03, 22:01 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Huanna Re: Twoja popisowa Surówka :)? IP: *.wielun.sdi.tpnet.pl 11.01.03, 22:09 Jedna z moich ulubionych nadajaca sie zarówno do obiadku jak i na przekąske (jesli ktos lubi warzywka miedzy posilkami) Składniki: Kapusta pekińska Marchew Jabłuszko Cebulka cukier sól pieprz oliwa lub olej Przygotowanie: Kapuste poszatkować, marchew zetrzec na tartce "jarzynowej", jabłuszko również, cebulke w kosteczke wszystko wymieszac w misce dodac cukier do zmaku sól i pieprz, polac odrobina oliwy lub oleju (wszystkie składniki "na oko" w zależności od ilości konsumowiczów) Smacznego życze!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eLBe Re: Twoja popisowa Surówka :)? IP: *.*.*.* 13.01.03, 14:05 Ja mam kilka ulubionych: Marchew starta na drobnej tarce, zaprawiona cukrem i sokiem z cytryny. Robię na talerzyku "gniazdko" z marchwi i napełniam naturalnym jogurtem. Dwie cykorie poszatkować, dwa jabłka zetrzeć na grubej tarce. Wymieszać dodać gęstej śmietany, doprawić solą pieprzem i kilkoma kroplami soku z cytryny. Czarna rzepa starta na grubej tarce posolona i ze śmietaną lub jogurtem. Jeżeli ma być mniej ostro to dodaję część białej rzodkwi (sopla). Fajny aromat i kolor jeżeli doda się jeszcze słodkiej mielonej papryki lub kurkumy. Odpowiedz Link Zgłoś
alluette Re: Twoja popisowa Surówka :)? 13.01.03, 16:29 moje ulubione: - jabłko i marchew starta na tarce, doprawione kwaskiem cytrynowym, cukrem i śmietaną lub mlekiem - por i ogórek kiszony doprawiony solą, pieprzem i majonezem pozdr. a Odpowiedz Link Zgłoś
melinka Re: Twoja popisowa Surówka :)? 17.01.03, 16:52 Hmmm ktoś jeshcze? Może jakiś fajny i smaczny przepis do obiadu ??? Odpowiedz Link Zgłoś
hania_76 Re: Twoja popisowa Surówka :)? 17.01.03, 17:10 Może nie popisowa, ale najczęściej goszcząca na naszym stole w sezonie zimowym: kiszona kapusta + jabłko + marchewka + olej lub oliwa + łyżeczka cukru + troszkę pieprzu albo po prostu tarta marchewka z tartym jabłkiem. Duże mniam! Ale ze wszystkich surówek najbardziej lubię młodziutką kalarepkę do schrupania w całości ;) Odpowiedz Link Zgłoś
mpsps Re: Twoja popisowa Surówka :)? 17.01.03, 17:45 ojej!, ale sie czlowiek narobi nad takimi surowkami! moja moze nie popisowa, a rowniez nie ulubiona, ale za to praktyczna i szybka w przygotowaniu: oto przepis: Uwaga! szklanka zimnej wody tabletka rozpuszczalna multivitaminy calosc rozpuscic (czas ok 1,0 min.) i gotowe. genilalne, szybkie, niemeczace, praktyczne i jakze EFEKTYWNE! :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) pozdrawiam! a tak naprawde to jajko posiekac pora tez cieniutenko posiekac 1/2 selera zetrzec 1/2 ananasa pokroic na drobniutkie kawalki twardy ser to samo troszeczke ostrej musztardy i DUUUUUUUUUUUUUUUUUUZO majonezu colosc wymieszac! doprawic do smaku i wchlonac Polecam! Odpowiedz Link Zgłoś