Dodaj do ulubionych

super chleb ?

IP: *.chello.pl 28.05.06, 17:53
Przyjrzałam się ostatnio opisowi chleba w supermarkecie.I co w nim było?
Środek spulchniający,drożdże, zakwas. Nie za dużo tego wszystkiego. Chyba
piekarz nie mógło się zdecydować jaki chleb chce upiec. Co Wy na to?
Obserwuj wątek
    • ba_nita Re: super chleb ? 28.05.06, 17:59
      Gość portalu: gryka1 napisał(a):

> Przyjrzałam się ostatnio opisowi chleba w supermarkecie.I co w nim było?
      > Środek spulchniający,drożdże, zakwas. Nie za dużo tego wszystkiego. Chyba
      > piekarz nie mógło się zdecydować jaki chleb chce upiec. Co Wy na to?

A my na to, że od dawna znakomita część nas piecze pieczywo różniste w domu.)))Więcej "na to" tutaj:
      domowe.forumer.pl/index.php
    • Gość: lu Re: super chleb ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.06, 17:59
      my na to:
      domowe.forumer.pl/index.php
      www.sys21.de/viewforum.php?f=7
    • Gość: g Re: super chleb ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.06, 18:18
      Pieczemy sami:)
      Już nawet znajomych przyzwyczaiłam,że jak przychodzimy, to mogą na chleb liczyć.
      Bo czy jeden, czy dwa upiec, żadna różnica
    • Gość: gryka1 Re: super chleb ? IP: *.chello.pl 28.05.06, 23:59
      DZięki Ba_nito. Wiem, że mnóstwo tu artystów biegłych w pieczeniu chleba bo od
      czasu do czasu zaglądam na forum o chlebie.Zajrzałam również na to wskazane
      przez Ciebie ale troszkę się speszyłam bo pojawiają się w przepisach numery
      przemiału mąki jakich nigdy nie widziałam w polskic sklepach (1050). Czy to się
      jakoś przelicza na polskie standardy?
      • ba_nita Re:Są ogólnie dostępne. 29.05.06, 00:38
        Na stoiskach ze "zdrową żywnością". To już zwyczajny standard. Ceny też dość
        przystępne za wyjątkiem mąki orkiszowej - zwykle ponad 6 zł za kilogram.
        • Gość: jagoda Re:Są ogólnie dostępne. IP: *.veranet.pl 29.05.06, 22:57
          W Krakowie mąka orkiszowa kosztuje około 10 zł za kilogram. Niestety jak mi
          powiedział sprzedawca, takiej mąki się w Polsce nie produkuje. Orkisz uprawiają
          Czesi, i mąka jest sprowadana z Czech. Trochę szkoda, że polscy rolnicy
          zaniechali uprawiania orkiszu.
          • Gość: g Re:Są ogólnie dostępne. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.06, 23:05
            tu masz po 5zł,wegierskie
            chlebpolski.pl/sklep/index.php?cPath=6
            Firma z Krakowa , to za przesyłkę nie zapłacisz:)-mi niestety drozej wychodzi:(
            Mają tez gotowe mieszanki z orkiszem, a naszą krajowa za 8zł(w mąkach BIO jest)
            • Gość: jagoda Re:Są ogólnie dostępne. IP: *.veranet.pl 30.05.06, 15:05
              Super informacja, dziękuję ci bardzo i pozdrawiam.
      • linn_linn Re: super chleb ? 29.05.06, 08:37
        1050 to jest polski standard. Odszukaj jeden z ostatnich watkow o makach: jest
        tam pomocny link.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka