Gość: kika2705 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.06, 18:20 Czy może ktoś wie, jak długo można go trzymać w lodówce? Jak dłuzej to, lepiej? Tak twierdziła Pani w sklepie, ale ja sie nie znam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
e._ Re: ser z koryncina 12.06.06, 09:56 Nie wiem, jak długo, ale mnie się zdarzyło i dwa tygodnie. Byle nie w folii a w pergaminie. Ja trzymałam w szufladzie warzywnej, zeby tak nie wsychał. A sucha skórkę starłam na tarce i uzyłam do pozypania makaronu. Uwielbiam korycińskie (bez "n") sery! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krakowianka Re: ser z koryncina IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.06.06, 19:46 Czy wiecie Drodzy forumowicze gdzie w Krakowie mozna zakupic ser korycinski?? Odpowiedz Link Zgłoś
qubraq ser z Korycina 12.06.06, 20:36 e._ napisała: > Uwielbiam korycińskie (bez "n") sery! gdzie je kupujesz? Czy w "Specjale Wiejskim"? tam na Natolinie maja specjalny sklep firmowy! A. Odpowiedz Link Zgłoś
e._ Re: ser z Korycina 13.06.06, 09:23 W "Specjale". Na Polnej lub na bazarze Szembeka - tam bywam najczęściej w ich sklepach. Na Kabatach - tylko czasami. Odpowiedz Link Zgłoś
kropka.nad.zet noooo, a gdybyście 13.06.06, 10:44 trafili kiedyś gdzieś na sery z Wiżajn, to również gorąco polecam (chociaż Wiżajny to Suwalszczyzna :D) Gość portalu: dora napisał(a): a tak wogle to podlaskie sery są the best. Odpowiedz Link Zgłoś
qubraq Re: noooo, a gdybyście 13.06.06, 20:50 kropka.nad.zet napisała: > trafili kiedyś gdzieś na sery z Wiżajn, to również gorąco polecam > (chociaż Wiżajny to Suwalszczyzna :D) dobrze! - gdzie go można trafić - będe niedlugo w Supraślu powiedz proszę gdzie w Białymstoku mozna go dostać... napisz cos o tych serach, svpl!!! Andrzej Odpowiedz Link Zgłoś
krzysio_m Re: noooo, a gdybyście 13.06.06, 21:51 W Białymstoku najłatwiej dostać na bazatze przy ul. Jurowieckiej. Poza tym w samym Korycinie są dwa "sklepo-wiatraki", gdzie każdego dnia inny/a producent/centka sprzedają swoje wyroby. Też je uwielbiam. Smacznego! Krzysztof Odpowiedz Link Zgłoś
guodny_kroolik Re: noooo, a gdybyście 13.06.06, 21:52 Proszę bardzo, tu więcej informacji: www.minrol.gov.pl/DesktopModules/Announcement/ViewAnnouncement.aspx?ModuleID=1231&TabOrgID=1521&LangId=0&AnnouncementId=3887&ModulePositionId=1690 Białostoczanie ser koryciński kupują na ryneczku przy jurowieckiej (jak zobaczysz ohydne budy z dykty, sterty zgniłej kapusty i ludzi powtarzających "papierosy, papierosy" w centrum miasta oraz liczne używane szmaty malowniczo powiewające na barierce pobliskiego mostu, to będzie dobry trop). Nie poradzę Ci jednak gdzie dokładnie szukać handlujących, zresztą są tam tylko w niektóre dni. Co do cywilizowanych miejsc sprzedaży: możesz spróbować w sklepie Alkohole Świata przy ul. Kilińskiego (centrum, tuż obok Pałacu Branickich). Tam sprzedają jakąś żywność regionalną. Ewentualnie w Galerii Kwadrat przy Generała Andersa (dawna Szosa Północnoobwodowa, czyli obwodówka którą się jedzie m.in. z Warszawy do Supraśla). Tam sery korycińskie są dostępne w straganach wystawionych między sklepami na galerii. No i generalnie na wszystkich niedzielnych festynach w regionie. Pozdrawiam :-) Odpowiedz Link Zgłoś