Gość: malinka IP: *.lodz.msk.pl 12.06.06, 12:08 czy ktos posiada taka blache do pieczenia pizzy? oplaca sie kupic? allegro.pl/item108670852_pizza_blacha_tajemnica_zrobienia_poradnik_fizyczny.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ilekobietamalat Re: blacha do pizzy 12.06.06, 12:12 moze napisz maila do tych ludzi z allegro ktorzy kupili. ja osobiscie nie widze sensu w takich blasze, ale 19 zl mozna zaryzykowac;> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: g Re: blacha do pizzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.06, 12:25 blacha jak blacha, wazniejsza jest wysoka temperatura pieca lepiej zainwestuj w kamień do pizzy, też na allegro Odpowiedz Link Zgłoś
osmanthus Re: blacha do pizzy 12.06.06, 12:47 Ja uzywam od lat plaskiej blachy z okraglymi dziurami. Funkcjonuje znakomicie. Ostatnio kolega malzonek nabyl kamien do pizzy. W zwiazku z tym pytanie : skoro kamien musi byc nagrzany zanim sie na nim umiesci pizze w jaki sposob ja na nim polozyc ? Istnieje jakas specjalna lopata do tego celu ? Odpowiedz Link Zgłoś
linn_linn Re: blacha do pizzy 12.06.06, 14:05 www.siver.it/fotoaccpizzeria.html Mozna skonstruowac samemu, z drewna. Odpowiedz Link Zgłoś
lunatica Ja polecam 12.06.06, 14:08 - jeśli chcesz inwestować - kamień do pieczenia pizzy i chleba. Odpowiedz Link Zgłoś
aimar15 Re: blacha do pizzy 12.06.06, 14:20 ja próbowałam już wszystkiego... od paru lat piekę pizzę na .. hmm jakby to nazwać... półce w piekarniku.. tej wysuwanej takiej formuję ciasto w koło na papierze, wkładam to na wspomnianą półkę w piekarniku i wychodzi przepyszna i duża mniam :] a pooza tym nic nie namaka.. może w tej z dziurkami też nie ale nie wiem... jak robiłam w zwykłej okrągłej blaszce do tarty to nie było mowy o pieczarkach, cisato na środku po prostu zamakało najlepiej więc nie kombinować ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aska Re: blacha do pizzy IP: *.chello.pl 12.06.06, 15:43 Warto zainwestować . Ja mam takie 2 blaszki od ok roku , są częto w użyciu i super sie sprawdzają a dzięki otworom szybciej sie piecze ( ok.10 min w 250) i zawsze jest super bez zakalca czy "bledziny" na dole . Kupywałam u tego spzredawcy pod wcześniejszym nikiem + przepis - jest zupełnie inny jak ogólnie dostępne . Dla mnie to najlepiej wydane 35zł (dogadałam sie 2 blaszki, przepis + przesyłka) które zwóciło się po wielokroć (wcześniej 3-4 razy w miesiącu braliśmy pizze na wynos (mi mimo długiej praktyki nie wychodziła zbyt dobra a teraz rodzinka i znajomi nie chca słyszec o kupnej ). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dana Re: blacha do pizzy IP: 195.245.213.* 12.06.06, 16:10 identyczną kupiłam w Geant za 5 - 6 PLN Być może ta jest wykonana z lepszego materiału. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mony Re: blacha do pizzy IP: 62.152.97.* 13.06.06, 19:59 a ja pieke pizze na jednorazowych foremkach aluminiowych, przed wylozeniem ciasta polewam dno kropla oliwy...ciao! Odpowiedz Link Zgłoś