Dodaj do ulubionych

Łosoś marynowany

IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 27.01.03, 22:44
Bardzo proszę o podanie rzeczywistych tj sprawdzonych przepisów
na marynowanego łososia z czerwonym pieprzem
Obserwuj wątek
    • Gość: kaska Re: Łosoś marynowany IP: *.tele2.pl 27.01.03, 22:49
      ale to z zielonym chyba? W miseczce wymieszać sok z cytryny z miodem. Filety
      z łososia pokroić w ukośne plastry; posypać solą, białym pieprzem i cayenne i
      układać kolejno w marynacie cytrynowej. Przykryć, odstawić w chłodne miejsce na
      4–5 godzin. Cebulę pokroić w krążki i sparzyć wrzątkiem; wystudzić. Kiedy
      filety lekko zbieleją, odcedzić z marynaty i i przełożyć do miseczki z oliwą
      wymieszaną z zielonym pieprzem i cebulą. Przykryte, pozostawić w chłodnym
      miejscu przynajmniej na 24 godziny. Najlepszy jednak smak osiągają po trzech
      dniach.
      • Gość: vampirelka Re: Łosoś marynowany/?????? IP: *.goclaw.sdi.tpnet.pl 28.01.03, 19:59
        jestem zupełnie niegotujaca, czy mozecie mi powiedziec czy ten losos na byc
        surowy, wedzony???? jaki?
        • Gość: kaska Re: Łosoś marynowany/?????? IP: *.tele2.pl 28.01.03, 20:04

> jestem zupełnie niegotujaca, czy mozecie mi powiedziec czy ten losos na byc
          > surowy, wedzony???? jaki?

marynuje sie surowego lososia i potem albo smazy albo je na surowo.
          • Gość: vampirelka Re: Łosoś marynowany/?????? IP: *.goclaw.sdi.tpnet.pl 28.01.03, 21:41
            a znasz moze jeszcze jakis fajny prezpis na rybke... musze przyznac, ze ten z
            miodem brzmi smakowicie!
            bardzo bym była wdzieczna jakbys sie jeszcze jakims specjałem podzieliła!
            dzieki!
            • Gość: kaska Re: Łosoś marynowany/?????? IP: *.tele2.pl 28.01.03, 21:51
              Gość portalu: vampirelka napisał(a):

> a znasz moze jeszcze jakis fajny prezpis na rybke... musze przyznac, ze ten z
              > miodem brzmi smakowicie!
              > bardzo bym była wdzieczna jakbys sie jeszcze jakims specjałem podzieliła!
              > dzieki!

No strasznie duzo tego jest. ja lubie lososia ugotowac i w sosie jogurtowo-
              koperkowym albo smazonego z cytryna i koperkiem, ale wole sandacza np. Wsadzam
              zamrozony filet do anczynia zaro, polewam beszamelem i posypuje pietruszka,
              zapiekam jakies 30 minut, moze 25. W necie masz tony przepisow na ryby! Albo
              jest taka ryba panga: bierzesz nurzasz w mace jajku i mace i gotowe a nawet
              saute jest super.........
              albo karpik pieczony z grzybami......super choc ja wole zwyczajnego z patelni.
              Idz np na www. mniammniam.pl, poelcam;-)
      • Gość: olo Re: Łosoś marynowany IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 30.01.03, 02:45
        Dzieki za przepis spróbuję. Tu jednak rzeczywiscie chodzi o pieprz
        czerwony. Ma specyficzny, niepowtarzalny smak i zapach.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka