Gość: olo IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 27.01.03, 22:44 Bardzo proszę o podanie rzeczywistych tj sprawdzonych przepisów na marynowanego łososia z czerwonym pieprzem Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kaska Re: Łosoś marynowany IP: *.tele2.pl 27.01.03, 22:49 ale to z zielonym chyba? W miseczce wymieszać sok z cytryny z miodem. Filety z łososia pokroić w ukośne plastry; posypać solą, białym pieprzem i cayenne i układać kolejno w marynacie cytrynowej. Przykryć, odstawić w chłodne miejsce na 4–5 godzin. Cebulę pokroić w krążki i sparzyć wrzątkiem; wystudzić. Kiedy filety lekko zbieleją, odcedzić z marynaty i i przełożyć do miseczki z oliwą wymieszaną z zielonym pieprzem i cebulą. Przykryte, pozostawić w chłodnym miejscu przynajmniej na 24 godziny. Najlepszy jednak smak osiągają po trzech dniach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vampirelka Re: Łosoś marynowany/?????? IP: *.goclaw.sdi.tpnet.pl 28.01.03, 19:59 jestem zupełnie niegotujaca, czy mozecie mi powiedziec czy ten losos na byc surowy, wedzony???? jaki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaska Re: Łosoś marynowany/?????? IP: *.tele2.pl 28.01.03, 20:04 > jestem zupełnie niegotujaca, czy mozecie mi powiedziec czy ten losos na byc > surowy, wedzony???? jaki? marynuje sie surowego lososia i potem albo smazy albo je na surowo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vampirelka Re: Łosoś marynowany/?????? IP: *.goclaw.sdi.tpnet.pl 28.01.03, 21:41 a znasz moze jeszcze jakis fajny prezpis na rybke... musze przyznac, ze ten z miodem brzmi smakowicie! bardzo bym była wdzieczna jakbys sie jeszcze jakims specjałem podzieliła! dzieki! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaska Re: Łosoś marynowany/?????? IP: *.tele2.pl 28.01.03, 21:51 Gość portalu: vampirelka napisał(a): > a znasz moze jeszcze jakis fajny prezpis na rybke... musze przyznac, ze ten z > miodem brzmi smakowicie! > bardzo bym była wdzieczna jakbys sie jeszcze jakims specjałem podzieliła! > dzieki! No strasznie duzo tego jest. ja lubie lososia ugotowac i w sosie jogurtowo- koperkowym albo smazonego z cytryna i koperkiem, ale wole sandacza np. Wsadzam zamrozony filet do anczynia zaro, polewam beszamelem i posypuje pietruszka, zapiekam jakies 30 minut, moze 25. W necie masz tony przepisow na ryby! Albo jest taka ryba panga: bierzesz nurzasz w mace jajku i mace i gotowe a nawet saute jest super......... albo karpik pieczony z grzybami......super choc ja wole zwyczajnego z patelni. Idz np na www. mniammniam.pl, poelcam;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo Re: Łosoś marynowany IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 30.01.03, 02:45 Dzieki za przepis spróbuję. Tu jednak rzeczywiscie chodzi o pieprz czerwony. Ma specyficzny, niepowtarzalny smak i zapach. Odpowiedz Link Zgłoś