shilla01 25.07.06, 13:54 jak długo bedzie swiezy, nadajacy sie do zjedzenia. oczywiscie usmazony schabowy :p Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ba_nita Re: W tych temperaturach max. 2 doby. 25.07.06, 14:03 ale to też ryzykowne. Odpowiedz Link Zgłoś
marghot a ja obawiam się, że w temp.30 stopni 25.07.06, 14:09 to i juz na drugi dzien może być "lekko przechodzony". Może lepiej postawić na warzywa, owoce? Odpowiedz Link Zgłoś
linn_linn Re: a ja obawiam się, że w temp.30 stopni 25.07.06, 14:11 Mozna wlozyc do torby-lodowki, ale tez dluzej niz do wieczora nie ryzykowalabym. Odpowiedz Link Zgłoś
ba_nita Re: nasiąknięty tłuszczem wytrzyma. 25.07.06, 14:22 Co prawda walory smakowe się nieco zmieniają, ale kiedy robię schabowe na jacht i wyjście w morze to zalewam w słoju niewielką ilością smalcu. Wytrzymuja około 2 tygodnie i po odsmażeniu są całkiem całkiem. Zaznaczam jednak, że w morzu smak się nieco zmienia.))) Odpowiedz Link Zgłoś
podyanty Re: Schabowy jak dlugo bez lodówki ? 25.07.06, 14:40 Przy takich temperaturach moze 6h a moze i to zbyt dlugo. Ja bym nie ryzykowala. Zafunduj sobie torbe termoizolacyjna i jak nie masz specjalnej cegly do zamrozenia wloz do niej uprzednio zamrozone kartony soku (bedziesz miala przy okazji zimne picie) Nasze supermarkety przez okragly rok sprzedaja plastikowe torby termoizolacyjne na zakupy wymagajace chlodzenia. 3 lub 5 kilogramowe worki z lodem sa do nabycia na miejscu a takze na stacjach bezynowych oraz w sklepach z alkoholem (piwo musi byc zimne!). Tzw eski (przenosna lodowka) jest produktem pierwszej potrzeby i byc moze takowym bedzie sie musiala stac rowniez nad Wisla ( jak sie wam klimat zmieni) :) Odpowiedz Link Zgłoś
shilla01 Re: Schabowy jak dlugo bez lodówki ? 25.07.06, 14:45 dzieki za odpowiedzi. Jestem w Anglii i przysyłają mi paczkę z Polski, pomyślałam o schabowych dla mojego ukochanego , ale nie zaryzykuję. Paczka idzie dobe. Co innego polecacie?? co wytrzyma z wyjątkiem suchych kiełbas. Odpowiedz Link Zgłoś
marghot Re: Schabowy jak dlugo bez lodówki ? 25.07.06, 14:47 salami - ale to też pewnie macie; ogonówka wędzona i inne wędzonki. Niedługo się ochłodzi, więc wówczas możecie zamówić z PL jakieś mięsiwa Odpowiedz Link Zgłoś
podyanty Re: Schabowy jak dlugo bez lodówki ? 25.07.06, 14:53 To w Anglii nie ma co jesc ? Musza Ci z Polski dosylac ? Odpowiedz Link Zgłoś
marghot oj,widac że na obczyźnie nie mieszkałeś/łaś 25.07.06, 14:55 i nie było Ci tęskno do swojskich mięs,wędlin, pieczywa itp. Odpowiedz Link Zgłoś
podyanty Re: oj,widac że na obczyźnie nie mieszkałeś/łaś 25.07.06, 15:35 Od dluzszego czasu mieszkam wylacznie na obczyznie :) Odpowiedz Link Zgłoś
shilla01 Re: oj,widac że na obczyźnie nie mieszkałeś/łaś 25.07.06, 15:42 a czy ja ci do talerza zaglądam ?? Odpowiedz Link Zgłoś